het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
wouter terpstra
Berichten: 36
Lid geworden op: 20-07-2007 16:31
Locatie: harderwijk

27-02-2014 08:04

Ok dank, en met hoofdingrediënten bedoel je de smaakmakers en 10 eieren per kg ?
beter 1 knol op het land, dan 10 brasems op de kant
aron thielen
Berichten: 69
Lid geworden op: 21-12-2009 14:39

28-02-2014 00:28

ja de smaakmakers. en de eieren in een kom doen en dan mix toe blijven voegen net zolang totdat je een stevig en rolbaar deeg krijgt wat niet uitelkaar brokkelt.
Hilco Meijer
Berichten: 1476
Lid geworden op: 17-11-2009 22:25

28-02-2014 02:17

Rene Zoeter schreef:Ik had het al in een ander topic gepost, maar ook nog ff hier voor de liefhebber en de critici. 8)

200 gr tarwemeel, 175 gr maismeel, 200 gr griesmeel, 150 gr lupinemeel, 200 gr vitamealo, 100 gr ei-compound, 75 gr tarwezemelen. Eiwit 21,7% vet 23,4% koolhydraten 55% vezelgehalte 3,6 Hier komt bij zoetstof, kleurstof, smaakstof en flavour, totale kosten gekookte boilie per kilo, €1,68. Uiteraard nog wel ff proberen :wink: Volgens mij is dit een prima boilie, en de kosten zijn zeer goed te verantwoorden om eens uitgebreid te proberen. Wat denken jullie?


Kan best wel een leuke bol opleveren, maar je moet nog wel leren rekenen. Hoe kom je aan 23,4 % vet?
Ook heb je nogal een groot deel wateroplosbaar (vitamealo). Tenminste als je gaat voorvoeren.
De zemelen zou ik vervangen door tarwekiemen, is een veel beter ingrediënt.
Verder ben ik wel benieuwd naar je additieven. B.v. waarom een kleurstof en een flavour?
Rene Zoeter
Berichten: 477
Lid geworden op: 14-12-2013 14:07
Locatie: Hoeksche Waard

28-02-2014 10:32

Ik had er E.V. bij moeten zetten. Het gaat hier om de energieleveranciers. In het boek van EA staat hoe je daar aan komt. Als ik hem invul in de baitcalculator komt het aardig overeen. Daar heb met eipoeder gerekent omdat ei-compound er niet in staat, en dan kom ik wat betreft de verhoudingen uit op, 20,4% eiwit, 50% koolhydraten en 9,2% vet en nog vocht en vezels. Ik voeg de flavour toe om de welbekende reden, geur. Of het echt toegevoegde waarde heeft, weet ik niet. De kleurstof vind ik gewoon leuk. Ik heb ze geproefd en ze smaken in ieder geval voor mij lekker :wink: niet bitter of zo iets, gewoon lekker zoetig en romig. Denk jij dat de Vitamealo teveel is? Ik zal er eens 1 een nachtje in het water leggen. Waarom zijn tarwekiemen beter? Zitten daar meer voedingsstoffen in? Alvast bedankt voor je commentaar in ieder geval. Nooit te oud om te leren, nietwaar?
Gewoon, lekker vissen.
charley ouwersloot
Berichten: 24
Lid geworden op: 28-10-2013 11:50

03-03-2014 22:44

Net een aantal kilo boilliea gemaakt met dit recept:

125gr rijstebloem
150gr polenta
200gr maismeel
200gr griesmeel
200gr tarwebloem
50gr ei albumine
25gr trouvit
25gr kanarievoer
20gr kokos schilfers
5gr zout

9/10ei cocosflavourmtc 5teentjesknoflook cornsteepliquormtc notenolie vanillaolie

Graag jullie reactie erop
charley ouwersloot
Berichten: 24
Lid geworden op: 28-10-2013 11:50

03-03-2014 22:45

Oja en 3gr carp candy niet te vergeten. Sorry
Gust de Backer
Berichten: 69
Lid geworden op: 02-01-2014 19:33

20-03-2014 20:49

Hallo

Ik ga zelf boillies maken, en wil weten of je ze ook luchtdicht kan bewaren i.p.v invriezen?

B.v.d Gust
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

22-03-2014 13:38

Je kunt ze conserveren met chemicalien, maar dan vang je slecht op de lange termijn.

Slecht idee

Vacuum kan, maar dan zijn ze beperkt houdbaar.

Koop liever een klein vriezertje en duw ze daar in. Beste methode.

Enkel uitdrogen is een optie en dan rehydrateren voor t vissen
jordy kerssies
Berichten: 13
Lid geworden op: 22-03-2014 16:48

22-03-2014 17:01

Heey mensen van het goeie leven. Ik ben nieuw hier op het forum. Ik vis samen met een maatje al geringe tijd op karper. Vorig jaar hebben we boilies laten maken bij de viswinkel en we zijn dit jaar vanplan zelf de boilies te gaan draaien. Nou wou ik gaan kijken of ik kruidenboilies gaan maken maar vraag me af of ik het met het recept hieronder goed doe. Ik wou twee verschillende mixen gaan maken.

400 gr tarwemeel
200 gr maismeel
100 gr griesmeel
100 gr polenta
200 gr notenmeel
30 gr paprika poeder
10 gr koriander poeder
10 gr witte peper
Plus wat vloeistof waar ik de naam niet van weet. Er moest in iedergeval niet veel van in.

2de recept is deze

400 gr tarwemeel
200 gr maismeel
100 gr griesmeel
100 gr polenta
200 gr gemalen venkel zaad
40 gr kerrie poeder
10 gr witte peper
Plus dan weer die vloeistof. Als jullie weten wat voor soort vloeistof ik bedoel zou ik graag wel willen weten hoeveel ml erin moet per kilo mix
Rene Zoeter
Berichten: 477
Lid geworden op: 14-12-2013 14:07
Locatie: Hoeksche Waard

22-03-2014 17:09

Is wel wat schraal wat betreft de eiwitjes. Ik zou er wat sojabloem en eventueel vismeel in doen. Van de tarwemeel kan je makkelijk 200 gram laten vallen en 1 of allebei bovengenoemde melen toevoegen. De vloeistof, water? Geen idee!! Eventueel kan je ook nog 100 gram mais laten vallen en hiervoor een vismeel of vitamealo toevoegen.
Gewoon, lekker vissen.
jordy kerssies
Berichten: 13
Lid geworden op: 22-03-2014 16:48

22-03-2014 17:15

Die vloeistof is een flavour. Weet alleen niet precies wat voor een. Als ik allebij zou toevoegen zal het dan 100gr van allebij zijn? Wou trouwens eiren gebruiken voor de mix.
Rene Zoeter
Berichten: 477
Lid geworden op: 14-12-2013 14:07
Locatie: Hoeksche Waard

22-03-2014 22:33

Ja. Als je zowel van de tarwemeel 200 en van de mais 100 gram laat vallen kun je van elk 150 gram toevoegen. En dan gewoon ff een kilootje proberen wil je hem zoet dan zou ik 200 sojabloem volvet kiezen en 100 gram vitamealo, en wil je vis dan zou ik 150 gram van ieder proberen. Flavour rond de 5 ml proberen.
Gewoon, lekker vissen.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-03-2014 12:24

Ik zou eerst iets aan die 200 gram venkelzaad doen. Da's te veel.

En inderdaad meer eiwit erin.

Goeie scheut soja isolaat en wat melkpoeder zou niet verkeerd zijn.
Gebruikersavatar
Edwin van Gemeren
Berichten: 417
Lid geworden op: 06-05-2012 23:04
Locatie: Boskoop

24-03-2014 12:45

Ik vind het fijn om te zien dat je weer wat vaker je kennis met ons deelt Mitsz!
bedank!
Take nothing but memories, leave nothing but footprints

Fish come in 3 sizes: small, medium, and the one that got away
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-03-2014 12:54

Graag gedaan Edwin. :D
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

24-03-2014 14:16

charley ouwersloot schreef:Net een aantal kilo boilliea gemaakt met dit recept:

125gr rijstebloem
150gr polenta
200gr maismeel
200gr griesmeel
200gr tarwebloem
50gr ei albumine
25gr trouvit
25gr kanarievoer
20gr kokos schilfers
5gr zout

9/10ei cocosflavourmtc 5teentjesknoflook cornsteepliquormtc notenolie vanillaolie

Graag jullie reactie erop


je hebt het al gemaakt dus kunnen we beter vragen naar jou reactie,... nog wat gevangen erop ;)
Oja joh!!!
Briann Alma
Berichten: 72
Lid geworden op: 18-02-2014 18:41

24-03-2014 14:26

Binnenkort wil ik mijn eigen bol gaan maken.. Ik wil als basis: 1kg maismeel , 1kg maisbloem , 1kg tarwegriesmeel. En daarbij nog 1 kg hoofdingredienten.. (weet nog niet precies wat...)
Wat vinden jullie van deze verhouding? En deze basis? Waar kan ik de ingredienten het beste kopen of bestellen?


gr
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-03-2014 15:11

Charley,

wat moet je met 25 gram trouvit op een kilo? Da's net zoiets als een soepballetje ipv een echte gehaktbal bij je vreten.

Te weinig. Gooi t griesmeel eruit, want je hebt al genoeg tarwe erin. Vervangen voor trouvit die handel.

100 gram polenta eruit en daarvoor volvette soja. Ben je al een stuk beter bezig...

Brian,

gooi er nog een deeltje sojameel bij en evt wat vitamealo. Ik vind zelf wat vismeel wel prettig erin.

Hebben we in Hengelo genoeg van liggen... :wink:
jordy kerssies
Berichten: 13
Lid geworden op: 22-03-2014 16:48

25-03-2014 00:01

mitsz van der kamp schreef:Ik zou eerst iets aan die 200 gram venkelzaad doen. Da's te veel.

En inderdaad meer eiwit erin.

Goeie scheut soja isolaat en wat melkpoeder zou niet verkeerd zijn.


Wat is de reden van die venkel zaad. En geld dit ook voor de notenmeel?
Gust de Backer
Berichten: 69
Lid geworden op: 02-01-2014 19:33

25-03-2014 08:45

Hallo,

Ik heb zelf een mixje gemaakt, mijn vraag is zijn er nog dingen aan te verbeteren?
En ik ben net begonnen boillies maken, dus ik weet niet of er water bij moet zoja, hoeveel ongeveer?

op 1kg
250g tarwemeel
250g maïsmeel
250g griesmeel
100g suiker
100g zout
35g chilipoeder
3stuks kiwi
10 eieren met 3 schalen.

Hebben jullie er nog dingen op aan te merken hoor ik het graag.


B.v.d Gust
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

29-03-2014 14:24

Gust dit gaat 'm niet worden.

Suiker eruit.
Zout naar 20-25 gram.
Als je van de hoofdingrediënten dan slechts 200 gram neemt, vul je de rest aan met sojameel en een onsje magere melkpoeder of vitamealo.

Kiwi's is leuk maar hebben in dit recept weinig toegevoegde waarde. Zeker niet als je ze kookt.

groetjes Mitsz
Gust de Backer
Berichten: 69
Lid geworden op: 02-01-2014 19:33

31-03-2014 20:27

mitsz van der kamp schreef:Gust dit gaat 'm niet worden.

Suiker eruit.
Zout naar 20-25 gram.
Als je van de hoofdingrediënten dan slechts 200 gram neemt, vul je de rest aan met sojameel en een onsje magere melkpoeder of vitamealo.

Kiwi's is leuk maar hebben in dit recept weinig toegevoegde waarde. Zeker niet als je ze kookt.

groetjes Mitsz
Dankje ik zal het onthouden !
Gust de Backer
Berichten: 69
Lid geworden op: 02-01-2014 19:33

31-03-2014 21:59

Hallo, mijn vorige mixje was een beetje misgegaan..
Zou dit iets zijn?
250gram tarwebloem
250gram griesmeel
250gram koekjesmeel
180gram maïzena
50gram speculaaspoeder
20gram zout
8eieren
Ik zoek een speculaasbol die in elk jaargetijde kan ingezet worden winter is niet nodig. Het liefst gewoon producten die je bij de supermarkt kan halen (AH, Jumbo, C1000, Aldi). En een niet te dure bol.

b.v.d Gust.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

31-03-2014 23:44

D'r zit geen eiwit in Gust.

Ik zou d'r op z'n minst een deel sojameel inknallen en wat melkpoeder.
Gust de Backer
Berichten: 69
Lid geworden op: 02-01-2014 19:33

01-04-2014 08:52

mitsz van der kamp schreef:D'r zit geen eiwit in Gust.

Ik zou d'r op z'n minst een deel sojameel inknallen en wat melkpoeder.
Oké, bedankt! Aan hoeveel gram melkpoeder zat je te denken op een kilo?

B.v.d Gust.