het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
Edwin Roethof
Berichten: 28
Lid geworden op: 30-11-2012 12:11
Locatie: LelyDorp
Contacteer:

07-12-2012 10:57

bij deze wou ik iedereen even bedanken voor de input van alle mixjes,
Zowel positief als een sarcastische bedankje (ben 3 uur aan het lezen geweest en 1 uur aan het kopieeren) :P

eigen input heb ik hellaas niet vooral niet als beginnende opstartende boilie kneus.
2. Veroorzaak geen overlast.
3. Toon respect voor de natuur.
5. Zorg dat je beschikt over alle benodigde vergunningen.
7. Gebruik bij het onthaken en fotograferen altijd een onthaakmat.
10. Zet de karper terug in het water waarin je hem hebt gevangen
Dave Gerritsen1
Berichten: 55
Lid geworden op: 07-06-2012 21:00

11-12-2012 20:18

1 kg soyameel 25%
1kg maismeel zoet 25%
1kg griesmeel 25%
200gr cede vogelvoer 5%
500gr biggenmeel 12,5%
100 gr druivensuiker 2,5%
200 gr melkpoeder 5%

Toevoegingen:
100ml liquid liver of 100 ml zalmolie
150gr knoflookpoeder
eitjes

ik heb al eerder een mixje ingestuurd. Lijkt verdacht veel op deze die ik nu instuur.
Ik heb eigenlijk 2 vragen. wat is wijsheid,100ml zalm olie toevoegen of 100 ml liquid liver. Ik wil de boilies in de lente gaan gebruiken.
Moet ik nog een flavour toe voegen of ik dit onzin wanneer ik zalmolie/liquid liver en knoflookpoeder toevoeg?

Alvast bedankt voor jullie mening en gedachten.
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

12-12-2012 12:56

zalmolie,en knooflookolie ruiken/smaken van zichzelf al vrij sterk,dus een flavour toevoegen is zeker niet nodig.is in principe nooit nodig maar het kan...
verder zou ik zalm of die lever niet toevoegen voor het koken,maar na je bollen goed gedroogd te hebben gewoon toevoegen als dip in de zak.
even schudden en een paar uurtjes in laten trekken,en daarna de vriezer in.
zo kook je niks meer kapot,en blijft de geur en smaak veel beter in kwaliteit.
ik zelf zou voor de zalm gaan,waarom dat kan ik niet onderbouwen,en is een persoonlijke kwestie.
gewoon door goede resultaten de keus zeg maar.
Gebruikersavatar
tim nijkamp
Berichten: 174
Lid geworden op: 19-06-2006 23:12
Locatie: Haarle

20-12-2012 00:23

hallo mensen ik heb zelf met een recept zitten rommelen en wou
graag een bol met redelijk grove textuur alleen ben ik niet
zeker van de binding zouden jullie weten of deze goed gaat binden
andere adviezen mogen ook wou eens wat anders dan de knoflook
en robin red bollen die merendeels al gebruikt zijn vandaar cocos

200 g griesmeel
200 g maismeel
100 g sojameel
100 g geraspte cocos
200 g vismeel
100 g gemalen hennep
100 g birdfood


eieren 10 per kilo
zout 10 g kilo
cocos melk 50 ml kilo

groeten tim
Gebruikersavatar
Wim hanegraaf
Berichten: 855
Lid geworden op: 18-05-2003 02:00

04-02-2013 20:52

hallo mensen,

wie kan mij helpen aan een basismix die echt goed uithard en zacht is voor de portemenee, ik heb er al verschillende gebruikt maar nog niet de perfecte, ik gebruik als basis meestal 60% en dan 20% of vis of koekjesmeel + 20% andere producten. deze heb ik tot nu toe gebruikt in gelijke delen. Maismeel, griesmeel soja volvet getoast, maar deze vond ik te zacht blijven ik heb hier naderhand nog ei-albumine in gebruikt maar dit drijfde de prijs flink op en dan schiet ik mijn doel voorbij. Daarna heb ik maismeel, griesmeel, roggemeel, rijstemeel gebruikt. deze harde wel goed uit maar door de roggemeel zette het deeg uit waardoor rollen vrij lastig ging. nu kan ik de rogge weer vervangen voor soja, maar dan vind ik de basis weer te duur worden, ook vind ik dat er in deze basis te weinig eiwitten zitten. wie van de boiliebakker kan mij ff op weg helpen?

Alvast bedankt!

gr

Wim
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

04-02-2013 21:34

80 % trouvit 20 % gries of 70 30 wat je wil.
mooie voor en najaars knaller !
rick van der veen
Berichten: 1
Lid geworden op: 16-02-2013 18:07

16-02-2013 18:18

Hallo dit jaar wil ik mijn eigen knikkers draaien.
Wou graag een boll draaien vis/ zoet.
Ik heb een recept bedacht.

250 gr maais meel zoet 250 gr griesmeel 500 gr soja bloem vet voor de basis mix.

200 gr vis meel.

200 gr koekjes meel vanille.

50 gr kelp

50 gr henep.

10 ml vis flavor.

10 ml scopex tutti ect.

Iemand tips of toevoeging?.

Mvg rick
mike rottink
Berichten: 84
Lid geworden op: 12-08-2012 10:58
Locatie: twente

17-02-2013 21:45

lijkt me lekkerre bol :lol:

maar weet niet welke flavours je wil gaan gebruiken maar 20 ml lijkt me beetje veel.. :P


het vismeel is sowieso al vissig natuurlijk maar als je nu de flavours sterk verminderd en de zoete vooral. dan kun je er ook wat sweetner bij doen dat is voor de smaak wat fijner.
mike rottink
Berichten: 84
Lid geworden op: 12-08-2012 10:58
Locatie: twente

17-02-2013 21:47

beste manier om je bol te ''proberen'' is draaien natuurlijk. maar stel hier je bol samen kwa eigenschappen:



http://www.baitcalculator.com/index.php?mixer=yes






gr :P
bas van der werff
Berichten: 6
Lid geworden op: 13-02-2013 17:10

22-02-2013 11:54

Wim hanegraaf schreef:hallo mensen,

wie kan mij helpen aan een basismix die echt goed uithard en zacht is voor de portemenee, ik heb er al verschillende gebruikt maar nog niet de perfecte, ik gebruik als basis meestal 60% en dan 20% of vis of koekjesmeel + 20% andere producten. deze heb ik tot nu toe gebruikt in gelijke delen. Maismeel, griesmeel soja volvet getoast, maar deze vond ik te zacht blijven ik heb hier naderhand nog ei-albumine in gebruikt maar dit drijfde de prijs flink op en dan schiet ik mijn doel voorbij. Daarna heb ik maismeel, griesmeel, roggemeel, rijstemeel gebruikt. deze harde wel goed uit maar door de roggemeel zette het deeg uit waardoor rollen vrij lastig ging. nu kan ik de rogge weer vervangen voor soja, maar dan vind ik de basis weer te duur worden, ook vind ik dat er in deze basis te weinig eiwitten zitten. wie van de boiliebakker kan mij ff op weg helpen?

Alvast bedankt!

gr

hallo ik heb een goedkoope en en harde basis mix

200 gram masimeel
200 gram tarwe griesmeel semolina
100 gram tarwe volkoren meel
100 gram tarwe bloem
50 gram rijste bloem/meel

bij deze mix voeg ik zelf nog 350 gram aan anderen melen toe en per kilo totaale mix
voeg ik 12,5 % ei compound aan toe plus Ong 300 ml water en draaie en koken maar
simpelere en goedkoper kan niet ( ik draai dus met ei compound niet met ei poeder of verse eieren)

groetjes en sucses

Wim
Soms zit het meeee en soms zit het tegen soms van je veel en soms valt het tegen #
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

24-02-2013 10:15

Je ei-albumine vervangen voor bloedpoeder dan kom je al een heel eind en het is zachter in prijs.

Groet, Peter
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

24-02-2013 12:55

100 gram wouwbloem ipv maismeel
Martijn Heuvel
Berichten: 17
Lid geworden op: 14-09-2011 17:48
Locatie: werkendam

05-03-2013 19:39

Wat denken jullie hiervan?

20% sojameel
20%maismeel
20%tarwemeel
20% trouvit
8% gemalen hennep
2% kokos schilfers

:D eventueel nog zoetstof of iets van cacao?

Gr Martijn
Gebruikersavatar
Joeri De Decker
Berichten: 219
Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
Locatie: Sint-Amands

05-03-2013 20:39

Net een nieuw receptje geprobeerd en 5 kilo van gedraaid:
200 gram tarwebloem
300 gram polenta
300 gram volvet sojameel
200 gram gemaken vogelvoer
Eieren + wat olie
Nash tutti frutti flavout en solar sweetner ( niet overdreven veel)
Resultaat ziet er goed uit, mooie structuur en subtiele tutti fruttigeur
Nu wat beginnen mee voeren en dit weekend eens proberen!
:lol:
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

05-03-2013 21:30

Leuke mix joeri, beetje kalveropfokmelk en 1% zout maakt hem af. (ook in een zoete mix kan zout :wink: )
Gebruikersavatar
Joeri De Decker
Berichten: 219
Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
Locatie: Sint-Amands

05-03-2013 21:36

Bedankt martijn, ga ik zeker eens uitproberen want aan zout
had ik zelf niet meteen gedacht! En die kalveropfokmelk
aan welke hoeveelheid zou jij dan denken of gewoon een beetje op het gevoel? :D
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

05-03-2013 22:32

Doe eens:
200 gram tarwebloem of griesmeel
200 gram soja volvet getoast
200 gram maismeel of polenta
250 gram gemalen vogelvoer
150 gram kalveropfokmelk
10 gram zout
Gebruikersavatar
Joeri De Decker
Berichten: 219
Lid geworden op: 13-01-2013 18:21
Locatie: Sint-Amands

05-03-2013 22:36

Oke, bedankt Martijn!
Kinnie Verbeeck
Berichten: 11
Lid geworden op: 31-01-2013 11:55

07-03-2013 08:23

Dag beste mede-forumleden!

Ik zou graag zelf mijn boillies beginnen draaien. Wat denken jullie van de volgende basismix:
25% Soyameel volvet
25% Tarwegriesmeel
25% Polenta
25% Maismeel

Dit zou ik dan als basis gaan gebruiken en eventueel wat aanvullen met zaken zoals vogelzaad, gemalen hennep, lookpoeder,...

Ik hou het graag simpel :-)

Alvast bedankt voor jullie leerrijke reacties!
Kinnie :lol:
Gebruikersavatar
Mart Honen
Berichten: 1374
Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
Locatie: Breda

07-03-2013 10:26

Hoi Kinnie,

Als je de 25% polenta weg laat, heb je ook al een prima basismix. Die 25% die je dan overhoudt kun je naar eigen inzicht invullen.

Bv:

25% Soyameel volvet (en getoast)
25% Tarwegriesmeel
25% Maismeel

10% Gemalen en getoaste hennep
5% Dextrose (druivensuiker, kost niet veel en maakt je bol lekker zoet)
5% Vitamealo (of andere kalveropfokmelk)
5% uit het kruidenkastje (paprikapoeder, knoflookpoeder, enz... Kijk wel uit met zaken als kaneel, nootmuskaat en peper. Zou ik persoonlijk nooit 5% van gebruiken)
Ik weet het ook allemaal niet...
bastiaan speksnijder
Berichten: 5
Lid geworden op: 03-01-2013 20:32

08-03-2013 21:12

wat vinden jullie van dit recept
1kg mais meel
1kg harringmeel
1kg griesmeel
ik wil er nog wat aan toevoegen maar weet niet wat?
hoop dat iemand me kan helpen
Gebruikersavatar
alwin boxhoorn
Berichten: 258
Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
Locatie: de waterkant

09-03-2013 20:27

een paar eitjes :D
mike rottink
Berichten: 84
Lid geworden op: 12-08-2012 10:58
Locatie: twente

14-03-2013 19:49

ik gebruik deze mix toch al wat langer maar ben wel benieuwd wat jullie er van zeggen.

doe het ff in kilo's zo maak ik me mix ook altijd aan.

3 kg gries (tarwegriesmeel)
3 kg polenta grof
3 kg maismeel zoet
1 kg tarwebloem
2 kg koekjesmeel
1 kg karpershit
3 kg deens haringmeel
1 kg millet
1 kg havermout
2 kg soya vet

met 8 eitjes de kg.
ik weet dat de bol niet echt hard word.


gr mike
Gebruikersavatar
Bram Jansen
Berichten: 30
Lid geworden op: 16-12-2012 21:04
Locatie: Munstergeleen

08-04-2013 00:27

Is dit iets:

• 250gr hennep gemalen
• 150gr koekjesmeel
• 150gr collant
• 50gr tarwebloem
• 4 eieren
Carpgroup MG
2013: 5 karpers, 1 brasem, 0 snoek.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

08-04-2013 01:04

nee