het GROTE boillie recepten topic


Plaats reactie
dimitri ulrich
Berichten: 51
Lid geworden op: 17-06-2007 12:30

28-09-2012 11:39

Peter en Dave,

bedankt voor het zetje :-) van het weekend maar weer even aan de rol.

jullie adviseren beide iets van bloem (rijst cq. polenta), is mijn mix uit te veel grove ingredienten opgebouwd om goed te binden / uit te harden?
Is tarwebloem eventueel ook een optie, daar heb ik nog een voorraadje van ;-)

Thanks!
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

28-09-2012 15:23

Of deze basis, draait ook prima.

350 gr polenta
200 gr tarwebloem
200 gr soja volvet

Groet, Peter
dimitri ulrich
Berichten: 51
Lid geworden op: 17-06-2007 12:30

28-09-2012 16:26

Thanks Peter!

Polenta grof of fijn dan?

(of een combi ;-)
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

29-09-2012 09:46

Grof

Groet, Peter
dimitri ulrich
Berichten: 51
Lid geworden op: 17-06-2007 12:30

01-10-2012 12:52

Het was best een klusje, weer een hoop geleerd (bijv. niet eerst 20 kg deeg maken maar eerder worsten maken, rollen en stomen), maar het resultaat mag er zijn (al zeg ik het zelf)....

Afbeelding
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=390307314371013&set=a.148604875207926.34767.100001752432903&type=1&theater


heren nog bedankt voor het zetje!

groet,
Dimitri
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

02-10-2012 16:28

Geweldig Dimitri, je kan er weer even tegenaan.

Groet, Peter
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

17-10-2012 13:52

maismeel getoast 25%
soya vet getoast 25%
Tarwebloem 10%
Rijstebloem 10%

Poultry Protein Powder 10%
Spanish Red Pepper 2%
Haits Red Factor 18% (Soort CeDE)

Ei-Compound 100gr per kilo mix

Geen liquids..

Wat wil ik bereiken?
- Redelijk harde boilie
- Apart label (vandaar de kip en peper).
- Niet aantrekkelijk voor witvis :)
- moet op de lange termijn zijn ding kunnen doen, en dan heb ik het over maanden voeren.. (geen grote hoeveelheden, max 500-1000gr per keer).

Ik twijfel een beetje of de bol geschikt zal zijn voor de lange termijn, en of iemand ervaring heeft met dat kippenspul.
ive vannietvelt
Berichten: 52
Lid geworden op: 06-09-2011 19:38

17-10-2012 17:08

zou dit kunnen werken ? Wat denken jullie.
Ik moet zeggen dat ik zo goed als groen ben in het maken van bollen :-)

4OO gram Maismeel
6OO gram Tarwemeel
2000 gram gemalen hallibut pellets

sweetner en flavour
grtj
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

19-10-2012 01:30

Alles werkt Ive, 25 eitjes erop, 15 ml emulgator en een peach flavour op alcohol basis en je kan los deze winter.
Wel instant dan hé!!

Groet, Peter
ive vannietvelt
Berichten: 52
Lid geworden op: 06-09-2011 19:38

19-10-2012 18:56

Thanks Peter.
Ja kwam op het idee omdat ze als pellet wel hun ding doen. En dacht dat het zoiets anders was, zwart van kleur en maak ze niet rond. Beetje afwijking he.

Zal het eens testen ;-)
Miikeey Thille
Berichten: 32
Lid geworden op: 19-01-2011 12:37

19-10-2012 22:54

mannen,

De bifi bolie hebben jullie een draaibaar idee?

hoor graag van julllie

GR!
Dave Gerritsen1
Berichten: 55
Lid geworden op: 07-06-2012 21:00

21-10-2012 17:44

Ik heb bijna een maand geleden het volgende gepost:
ik heb een naar mijn inziens licht gekleurde mix samen gesteld.
Ideaal om eventueel kleurstoffen aan toe te voegen.
500 gr soyameel vet
500 gr maismeel zoet
500 gr griesmeel
100 gr cede vogelvoer
250 biggenmeel
50 gr druivensuiker
100 gr melkpoeder
50 ml sojaolie.
Natuurlijk nog eitjes en een flavour.

Iemand nog tips, op of aanmerkingen????

Alvast bedankt
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

21-10-2012 18:18

Leuke mix Dave, een gewennings bolie zou ik het haast noemen, eenmaal los dan kan je knallen.
Alleen nog even betaïne toevoegen in je mix en eventueel een smaakmaker.

Groet, Peter

ps btw in de winter kun je beter de sojaolie achterwege laten.
Gebruikersavatar
Mario de Witt
Berichten: 65
Lid geworden op: 06-10-2012 00:01
Locatie: Den Haag

25-10-2012 21:48

Peter van Loo schreef:Of deze basis, draait ook prima.

350 gr polenta
200 gr tarwebloem
200 gr soja volvet

Groet, Peter


Hoeveel flavour voeg je hier ongeveer aan toe? en ik neem aan dat er 10 eitjes op gaan?

Als vb: scopex flavour, hier zou je dan evt nog wat gemalen vogelzaad doorheen kunnen kieperen of heb ik dit verkeerd?
Gebruikersavatar
alwin boxhoorn
Berichten: 258
Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
Locatie: de waterkant

25-10-2012 23:36

ik had net dit geprobeerd:
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op :( )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)


wat vinden jullie hier van
Dimi Degezelle
Berichten: 1
Lid geworden op: 26-10-2012 13:39

26-10-2012 13:50

Na lang zoeken,denken, teveel denken zou ik graag volgende mix willen draaien, tenminste als het draaibaar is. Kan er me iemand raad geven aub en ook hoeveel eieren ik per kilo mix moet toevoegen. Alvast bedankt voor de info.
Kan ook zijn dat ik er volledig naast zit ze.

10% vismeel
20% maismeel fijn
25% volkoren tarwemeel
5% ei albumine
2% fenergiek
20% nectarblend
8% oestergrit
5% gedroogde meelwormen
8ml pineapple flavour
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

26-10-2012 23:30

Hoeveel flavour voeg je hier ongeveer aan toe? en ik neem aan dat er 10 eitjes op gaan?

Als vb: scopex flavour, hier zou je dan evt nog wat gemalen vogelzaad doorheen kunnen kieperen of heb ik dit verkeerd?


50 gr polenta eraf, 200 gr vogelvoer(cede) en 100 gr vitamealo.
10 eitjes en flavour als aangegeven op het flesje. Sweetner erin en je hebt een simpel en doeltreffend bolletje.
Op de wat moeilijkere wateren moet je nog meer uit de kast halen.

groet, Peter
Gebruikersavatar
alwin boxhoorn
Berichten: 258
Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
Locatie: de waterkant

27-10-2012 22:52

100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)


wat vinden jullie hier van
Gebruikersavatar
alwin boxhoorn
Berichten: 258
Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
Locatie: de waterkant

27-10-2012 22:52

100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)


wat vinden jullie hier van (ik kreeg geen reactie)
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

27-10-2012 23:10

alwin boxhoorn schreef:ik had net dit geprobeerd:
100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op :( )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)


wat vinden jullie hier van


Wat vond je er zelf van?

Groet, Peter
Gebruikersavatar
alwin boxhoorn
Berichten: 258
Lid geworden op: 03-06-2012 12:12
Locatie: de waterkant

28-10-2012 10:15

ik vond het wel goed draaien maar het was niet stevig genoeg dus als je spuit moest het heel langzaam anders werd je worst veel te dik wat kan ik hieraan doen
Michel Striekwold
Berichten: 75
Lid geworden op: 18-03-2008 17:26

30-10-2012 12:34

Goedemiddag,

Waar kan ik soyameel volvet kopen?

Thanks!
dave kesseleer
Berichten: 169
Lid geworden op: 02-12-2010 19:42

30-10-2012 17:12

bij de hengelsportzaak, lijkt me eerlijk gezegd logisch.
waarom volvet als het winter word??

als je soyameel intoetst op google zul je zien dat er winkels genoeg zijn.

www.ttbbaits.nl

gr,
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

30-10-2012 17:57

Bij een hengelsportzaak je soyameel kopen lijkt me een beetje tricky.

Groet, Peter
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

02-11-2012 13:57

100gr vismeel
100gr maismeel
50gr griesmeel
speculaaskruiden
olijfolie
zonnebloemolie (olijfolie was toen op )
inplaats van water ranja (ranzige franse shit)


Deze mix 3 x 100gr. van elk meelproduct nemen en bij een mix met soya 4 x 100gr. van elke meelsoort.

De tweede mix rolt beter, is wat goedkoper, ook wat minder hard, maar een goede bol. Ik zou met een deze 'vette' bol niet nu nog een voerplek mee gaan opstarten, maar wachten tot het voorjaar + 10 graden...

Hieronder nog een simpel, goed vangend en betaalbaar receptje wat het ook in de koude tijden nog prima doet.

100gr. griesmeel
100gr. maismeel
50gr. speculaasmeel
50gr. paneermeel

per 10 eitjes M 100ml. vloeibare melasse (oid) toevoegen, wat sweetner, een eetlepltje zout en evt. 10ml olie (naar keuze). Wel even het vocht laten intrekken zodat het deeg niet te droog wordt.
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).