boiliemix


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marc Henstra
Berichten: 241
Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
Locatie: hoogeveen

03-01-2007 22:19

kan ik de boiliedeeg wel een dag laten staan in een afgesloten emmer?en de volgende dag weer verder draaien?
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

04-01-2007 02:08

Het is natuurlijk beter om het niet te doen.Maar als jij een pendaal emmer zak pakt en daar je deeg indoet en het goed lucht dicht afknijpt en dan in de emmer zou het wel moeten lukken denk.Zou het deeg nog wel ff goed nat maken met een beetje ei of water ofzo.

Mvg R de K
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

04-01-2007 09:56

ik zou het niet doen,gewoon afmaaken deeg gaat dan toch uitdroogen,gaat in mijn ogen dan toch een stukje kwaliteit (versheid) verloren.ps zeere vingers :lol: :wink:
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

04-01-2007 10:07

ik zou het deeg gewoon invriezen voor een dag, dan weer laten ontdooien en verderdraaien. Als het bedervingsproces van een boilie vertraagd wordt als je ze invriest zal dat bij het boiliedeeg ook wel het geval zijn niet...

adios
Joeri
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

04-01-2007 10:09

vers,invriezen,ontdooien,invriezen,ontdooien,vissen.in mijn ogen niet echt goed :wink:
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

04-01-2007 10:12

gewoon in een afgesloten emmer lijkt me nog slechter nah :lol:
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
martijn bunte
Berichten: 1342
Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
Locatie: ENSCHEDE
Contacteer:

04-01-2007 10:14

das een feit.maar als je het zo leest zal het duidelijk zijn dat het niet bevordelijk is 8)
aldejekes loat goan!
Gebruikersavatar
joeri onkelinx
Berichten: 672
Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
Locatie: België

04-01-2007 10:16

true 8)
Adios,
Joeri

Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Gebruikersavatar
beumer marc
Berichten: 71
Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
Locatie: limburg

04-01-2007 11:54

ge kunt het gerust een paar dagen bewaren
doe het gewoon in een plastiek zakje en leg het in de frigo
dat zal zeker geen probleem geven :wink:
wie het kleine niet eert is het .....................
Gebruikersavatar
Bas Bakker
Berichten: 1598
Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
Locatie: Zuid Holland
Contacteer:

04-01-2007 12:14

Mijn ervaring ermee is dat je deeg droger wordt en dus ook moeilijker om te draaien.

Eventueel nat maken kan helpen.
Barry van Boven
Berichten: 28
Lid geworden op: 31-05-2006 16:25
Locatie: Berlicum (N-Br)

04-01-2007 15:50

jongens vries het nu maar gewoon een dagje in, haal het eruit, ontdooit is het net zo vers als dedag ervoor. Ik doe dit namelijk ook met een bol deeg die ik bewaar om naderhand om mijn haakaas te bevestigen als extra attractie.(is na een week nog net zo vers als de eerste dag)
Groetjes
Barry van Boven :wink:
Niet geslagen is altyd mis!!!!!!!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

04-01-2007 22:04

Beetje water erdoor kneden en daarna gewoon in een plastic zak gekoeld bewaren.
Na 24 uur is het deeg misschien zelfs beter geworden om te verwerken.

Joeri gaat weten waarom, trefwoord; Enzymwerking.. 8)

Niet invriezen, het beperkt een mogelijk voordeeltje.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Plaats reactie