bloedmeel


Gebruikersavatar
Tim Schless
Berichten: 657
Lid geworden op: 08-07-2005 00:58

03-10-2006 20:30

Hallo,

Allereerst, ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar kon niet vinden wat ik graag wilde weten.
Ik wil namelijk graag weten waar ik bloedmeel zou kunnen kopen? Ik heb gelezen dat het je boilie goud zou laten uitharden, en je boilie wat donkerder maakt. Dus, wie weet het??

Alvast bedankt.

Mvg Tim
Als alles goed gaat, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien.
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

03-10-2006 20:48

uit de Beet karperspecial nr 1
bloedpoeder,Bijzondere geur, stuift sterk
Hoog eiwitpercentage, maar van matige kwaliteit
Bloedpoeder dient allereerst als smaak en geurstof .
speciaal als je de boillie (kort) niet te ver doorkookt, "bloed" dit spul goed uit en vormt een duidelijke geurspoor
Heeft een licht skinnende (huidvorming) werking, daar het eiwit in heet water stolt
Verder heeft het een sterk kleurende werking , nl donkerbruin
Niet makkelijk verkrijgbaar i.v.m. aids e.d., mag thans sinds enkele jaren weer verkocht worden voor specifieke doeleinden.
Denk dan wel dat je bulkhoeveelheden zult moeten aanschaffen
Weet zo 1-2-3 niet of het ook direct je boillie beter uithard..goud wordt het zeker niet :wink:

succ6 ermee
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

03-10-2006 21:00

Bij het voer op de witvisafdeling. Marcel v/d Eynde voert zakjes van 250 gram.
M.vr.gr,

Theo.
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

03-10-2006 21:05

kijk eens aan.... :wink:
Gebruikersavatar
Tim Schless
Berichten: 657
Lid geworden op: 08-07-2005 00:58

03-10-2006 21:07

Ik zag het bij Raven niet liggen bij de witvis afdeling. Zal even navragen of het dan te bestellen is.
Bedankt voor de reacties!!
Als alles goed gaat, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien.
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

03-10-2006 21:26

Ik heb hier eens boilies van gedraaid,niks mee gevangen en ik stond er bij te kokhalzen wat een geur. :x
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

03-10-2006 22:04

Ruben vd Worp schreef:Ik heb hier eens boilies van gedraaid,niks mee gevangen en ik stond er bij te kokhalzen wat een geur. :x

Wellicht pre-aids periode bloedpoeder..dus niet zo vers meer?..lijkt me dat je dit spul redelijk vers moet hebben en verwerken.
Verder zelf geen ervaring mee
enne...squid en al die andere stinkzooi is ook om te kokhalzen...wel eens salminol geproefd ...ook zo lekker :oops: 8)
Ruben vd Worp
Berichten: 1979
Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
Contacteer:

03-10-2006 22:38

is idd een aantal jaartjes terug,wat een zooi.
jacco noordermeer

03-10-2006 23:25

na productie max 2jaar houdbaar :wink:
Gebruikersavatar
Tim Schless
Berichten: 657
Lid geworden op: 08-07-2005 00:58

03-10-2006 23:56

Hoe erger het stinkt, hoe beter! Laat die karper maar kokhalzen, mijn rig pakt 'm wel. 8)
Maarum, niemand weet echt een adresje? (liefst omgeving Lelystad)

Mvg Tim
Als alles goed gaat, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien.
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

04-10-2006 10:45

In de zomer boilies goed afsluiten, anders krijg je wel erg veel vliegen e.d. bij je boilletjes!

gr Harnold
dirk peterse
Berichten: 26
Lid geworden op: 22-02-2006 16:08
Locatie: rosmalen

04-10-2006 19:17

wielco heeft het nog steeds..

echt super spul samen met vismeel.
alleen het stink gruwelijk met koken..
carp team rosmalen
Gebruikersavatar
Vanoverschelde Peter
Berichten: 33
Lid geworden op: 25-07-2006 19:59
Locatie: Lauwe (Belgie)

05-10-2006 15:25

Voeg max 5% bloedpoeder toe bij je mix, bloedpoeder maakt de boilie zeer donker (niet altijd erg een donkere bol) maar bij te grote hoeveelheid word de bol KEIhard in de letterlijke zin van het woord.
Gebruikersavatar
Tim Schless
Berichten: 657
Lid geworden op: 08-07-2005 00:58

05-10-2006 17:59

Hardstikke bedankt voor alle tips, nu dus op zoek gaan naar een winkel die het in zn assortiment heeft. Raven heeft het namelijk niet...
Mvg Tim
Als alles goed gaat, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien.
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

05-10-2006 19:22

Vanoverschelde Peter schreef:Voeg max 5% bloedpoeder toe bij je mix, bloedpoeder maakt de boilie zeer donker (niet altijd erg een donkere bol) maar bij te grote hoeveelheid word de bol KEIhard in de letterlijke zin van het woord.

Peter,
Bij welke hoeveelheden wordt de bol al keihard?
Gebruikersavatar
Vanoverschelde Peter
Berichten: 33
Lid geworden op: 25-07-2006 19:59
Locatie: Lauwe (Belgie)

05-10-2006 19:50

Hallo,

het is deels afhankelijk van de verder gebruikte ingredienten in de mix, in combinatie met bv melkpoeder, biggen meel (geld voor zowat ieder dierlijk afgeleide), elk ingredient dat het stollen/binden van de mix bevorderd is het aangeraden niet hoger dan een hoeveelheid van 5% bloedpoeder te gebruiken.

Zit je met een neutrale mix grotendeels bestaande uit vet arme en reeds verteerde vetten (griesmeel, getoastede soja, fijne polenta etc...) kan je tot ong 10% gaan.

Bloedpoeder is zeer geconcentreerd en verspreid een sterk geurspoor dat reeds meer dan afdoende is bij een verhouding van 5% tov de mix.

PS: probeer het bloedpoeder (5%) in een vis mix van zalm, haring en tonijn meel (samen goed voor 300gr/kg en verdelen in telkens 100gr), hierbij een sterk gekruide flavour en de boilie dippen in een zoete dip, spetterende resultaten gegarandeerd :wink:

Mvg,
peter
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

05-10-2006 20:00

hans, niet aan beginnen hoor!!!! je huis meurt, om van die vliegen maar niet te spreken :x :x
Mocht je het toch willen proberen..kom maar halen ...anders gooi ik het
weg !! heb net gekeken, staat datum op houdbaar tot 12-07
koel en donker bewaren.

gr, fred
Gebruikersavatar
michel kunne
Berichten: 16
Lid geworden op: 06-10-2006 00:37
Locatie: giesbeek
Contacteer:

06-10-2006 00:52

Ik gebruik zelf 1% op de vismix, is voor mijn mix voldoende om een mooie harde boilie tekrijgen.
Moet ik er wel bij zeggen dat er ook 5% gemalen lijnzaad in de mix gaat zorgt ook voor een betere uitharding.
Gebruikersavatar
michel kunne
Berichten: 16
Lid geworden op: 06-10-2006 00:37
Locatie: giesbeek
Contacteer:

06-10-2006 00:55

oh ja verkrijgbaar bij hollandbaits.
Gebruikersavatar
Tim Schless
Berichten: 657
Lid geworden op: 08-07-2005 00:58

06-10-2006 17:24

Ik heb inmiddels 1,5kg boilies gedraaid met 5% bloedmeel. De boilies zijn na 10 min. drogen al harder dan zonder bloedmeel. Ik heb er vrij veel bloedmeel doorgedaan omdat mijn boilies nauwelijks uitharden, nu dus wel. Bedankt voor de tips. Ik mag sinds vandaag helaas ook de keuken niet meer gebruiken om mn boilies te koken. Deze meur van bloedmeel was voor mijn ouders de druppel. :roll:
Nu dus maar op zoek naar een gasbrander zodat ik in de schuur aan de slag kan 8)

Mvg Tim
Als alles goed gaat, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien.
Gebruikersavatar
jeroen ten westeneind
Berichten: 98
Lid geworden op: 22-11-2002 01:00
Locatie: millingen

06-10-2006 20:28

in Dieren zit de fabriek waar het word gemaakt.
dus als je in bezit ben van kvk nr, en de rest, kun je wel 30.000 kilo afnemen (een vrachtwagentje)
gr,
care 4 carp
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

06-10-2006 20:35

hey tim..een gewaarschuwd mens telt voor twee :D :D .
Als je een brander zoekt voor in de schuur, google dan ff
comfoorbrander.
Heb er zelf 1 gekocht nieuw voor 45eu. sjonge, jonge man!!
ging nog eens veel sneller ook. zit veel meer power achter, dus zorg wel voor een hoge pan ivm eiwitschuim.
succes..

fred
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

09-10-2006 19:10

Tim Schless schreef:Ik heb inmiddels 1,5kg boilies gedraaid met 5% bloedmeel. De boilies zijn na 10 min. drogen al harder dan zonder bloedmeel. Ik heb er vrij veel bloedmeel doorgedaan omdat mijn boilies nauwelijks uitharden, nu dus wel. Bedankt voor de tips. Ik mag sinds vandaag helaas ook de keuken niet meer gebruiken om mn boilies te koken. Deze meur van bloedmeel was voor mijn ouders de druppel. :roll:
Nu dus maar op zoek naar een gasbrander zodat ik in de schuur aan de slag kan 8)

Mvg Tim

tim, je kunt ook gewoon een frituur vullen met water, kun je met een verlengsnoer gewoon buiten in de open lucht koken
Gebruikersavatar
Tim Schless
Berichten: 657
Lid geworden op: 08-07-2005 00:58

10-10-2006 11:47

Hahaha, ik mag de keuken al niet meer gebruiken, laat staan de frituurpan! Maar gaat het water niet té erg koken met de frituurpan, of kun je de temp. ook regelen op 100 graden oid??
Heb inmiddels gevist met mijn vismeel/bloedmeel bollen, en een schitterende vis gevangen. Ik zal zeker niet zeggen dat het alleen aan de bollen ligt, ik wil het succes ook niet aan mn boilies toeschrijven. Maar feit is wel dat ik mn eerste dertiger gevangen heb aan mijn nieuwe bol ;)
Als alles goed gaat, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien.
joey kouwenhoven
Berichten: 136
Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
Locatie: Delft

29-10-2006 22:53

Bloedmeel is hier (delft) wel te verkrijgen.
Hard idd lekker uit maar echt goed geurend vind ik het niet... Ik gebruik het enkel om me bol uit te harden en doe er dan zoweinig mogelijk in.

Valt nog vies tegen om een goedkope frituurpan op de kop te tikken. Er wordt veel een digitalen enz aangeboden en daar zit ik niet op te wachten.