wie werken er al met ei poeder ipv vers ei??


Plaats reactie
jacco noordermeer

20-09-2006 21:03

en wat zijn jouw bevindingen hiervan?

wat zijn de voors en na's van dit product?

mvg jn
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

21-09-2006 08:56

Jacco

Ik draai al een aantal jaren zonder verse ei, ik combineer eipoederheel met eialbumine.

Dit meng ik door de mix heen, en maak alles aan met water, olie en diverse additieven.

een voordeel is dat je veel sneller kunt werken ( 30 kilo droge mix per uur), ik weeg dan ook alles op de gram. Je deeg is dus altijd het zelfde.

kijk vanavond wel even hoeveel gram per kilo gaat van beide, ben nu op mijn werk.
Gebruikersavatar
Michael Voormeulen
Berichten: 338
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Contacteer:

21-09-2006 10:42

Dat zou ik ook wel willen weten, aub!
Niet meer kutten met eitjes enzo. Kost gewoon teveel tijd. tenminste voor Jacco. haha grapje :wink: Bollen zijn prima Jacco!

Alvast bedankt!

Michael
jacco noordermeer

21-09-2006 13:01

ray bedank voor je bijdrage
ik gebruik het nu zelf ook al een tijdje en ben er best tevreden over
wel is je aas iets zachter met peoder als met vers ei
dit is natuurlijk gemakkelijk op te lossen door albumine toe te voegen

bedankt michael :wink: :oops:
Peter Bruil
Berichten: 80
Lid geworden op: 02-11-2004 22:59
Locatie: Doetinchem

21-09-2006 15:02

Lijkt mij ook wel wat om te proberen, maar wat kost dit poeder zo'n beetje, welke verhoudingen water/poeder moet je gebruiken en waar kun je dit kopen?
Gebruikersavatar
dennis blokland
Berichten: 186
Lid geworden op: 15-09-2006 12:12
Locatie: hardinxveld giessendam

22-09-2006 10:33

Beste jacco

Ik weet iemand die dit ook gebruikt in z'n ballen en daar ben ik heel tevreden over.

en het werkt natuurlijk veel sneller. :lol: :P :lol:
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

23-09-2006 11:07

Wat ik gebruik is:


per kilo mix:

30gr eialbumine en 100 gr eipoeder, is natuurlijk afhankelijk van het eiwit gehalte van je mix en de binding die het zelf al heeft. Is je boilie te zacht na het koken gooi je er wat extra eialbumine bij. Moet je zelf even goed uitrekenen en afwegen.


doe het wel eerst door je mix mengen, anders gaat het klonten.

het vocht zal ongeveer 380 a 400 gr zijn.

Let op he VOCHT. dit kan van alles zijn, bv. je water van het hennep koken, of waar je je mais of tijgers ingeweekt hebt.


doe je vocht in een bak, gooi je dan je mix erop en meng het dan goed.
michael aan't goor
Berichten: 56
Lid geworden op: 25-08-2005 22:54
Locatie: lelystad

24-09-2006 00:01

hoi ray

Waar zou ik die eipoeder kunnen kopen.
Bij welke firma komt het vandaan
En hoe duur kost het per kg

groeten michael
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

24-09-2006 00:30

Michael

elke hengelsportzaak kan er aan komen, het is gewoon eipoeder heel. Het is gewoon hele ei, waar ze alle vocht eruit hebben gehaald.

vraag maar bij je hengelsportzaak

Carpstore heeft het ook €3.50 per pond.
michael aan't goor
Berichten: 56
Lid geworden op: 25-08-2005 22:54
Locatie: lelystad

24-09-2006 10:01

hoi ray

bedankt
weet nu waar ik het kan halen.
zal het een x proberen.
kijken of dat wat is

groeten michael
michael aan't goor
Berichten: 56
Lid geworden op: 25-08-2005 22:54
Locatie: lelystad

24-09-2006 12:51

dus als ik eipoeder gebruik, moet ik zeker ook poederflavour gebuiken
want hoe moet ik dan de gewone flavour er in doen.

groeten michael
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

24-09-2006 13:18

hoi michael
Je moet de mix toch aanmaken met vocht..
hier doe je dus de flavour bij. Eigenlijk bij veel mixen niet nodig,
maar is dus een optie.
succes
fred
Plaats reactie