Anijs flavour waar valt dat te halen?????


Plaats reactie
Gebruikersavatar
joris Leferink
Berichten: 837
Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
Locatie: Haaksbergen

08-07-2006 10:53

Ik ben al enige tijd opzoek naar een goede anijs-flavour.
Maar ik kan nergens wat vinden.
Wie weet waar je ze kunt halen en wat voor een merk is dat?
Oja het liefst een flavour op basis van olie.

Alvast bedankt groeten Joris
Gebruikersavatar
Edward van Berkum
Berichten: 2799
Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

08-07-2006 11:01

Je kunt bij de betere drogisterijen, ook gemalen steranijs kopen (poedervorm) dit geeft een mooie geur en smaak aan je bol (vind het zelf een beetje drop achtige geur hebben).
Hoop dat je er wat aan hebt, en anders zou je nog anijsblokjes kunnen oplossen en als flavour gebruiken.
Gebruikersavatar
joris Leferink
Berichten: 837
Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
Locatie: Haaksbergen

08-07-2006 11:04

Zal maandag is effe kijken bij de drogist.

Alvast bedankt

groeten Joris
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

08-07-2006 15:28

bij de meeste bakkers hebben ze ook wel steranijs!
Leuk spul!
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

08-07-2006 17:02

Klopt. hier in hengelo heb ik het ook van een bakker.. en niet eens zo heel duur. 1 euro per 100 gram ongeveer

voor adres vraag me maar ff op msn of via de mail.

Gr. Remko
Gebruikersavatar
robin de ronde
Berichten: 736
Lid geworden op: 26-01-2002 01:00
Locatie: Rozenburg
Contacteer:

08-07-2006 17:53

Ik geloof dat cipro ook een anijs flavour in haar assortiment heeft en anders gewoon anijsblokjes halen in de super :wink:

Edit: geen flavour van cipro maar een "etherische olie"

Aniseed
Anijs is een warme, pittige, specerijachtige, zeer zoete smaak welke ook veelvuldig door wedstrijdvissers gebruikt wordt. De enorme aantrekkingskracht die van deze olie uitgaat, beperkt zich dan ook niet alleen tot de karper.
Dosering: 5 - 15 druppels op 500 gram
Gebruikersavatar
joris Leferink
Berichten: 837
Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
Locatie: Haaksbergen

08-07-2006 18:33

oke bedankt allemaal.

groeten Joris
glenn deblauwe
Berichten: 23
Lid geworden op: 30-04-2006 14:03
Locatie: lendelede B

08-07-2006 23:42

Mischien kun je wel ricard gebruiken. Dat is gemaakt van anijs.
Je moet het wel niet allemaal zelf opdrinken :wink:
Gebruikersavatar
Mourad Aviara
Berichten: 3299
Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
Locatie: Noord Holland

09-07-2006 12:31

glenn deblauwe schreef:Mischien kun je wel ricard gebruiken. Dat is gemaakt van anijs.
Je moet het wel niet allemaal zelf opdrinken :wink:


Kan wel, alleen hij moet ervoor zorgen dat ie een Bob heeft voor die avond..
Gebruikersavatar
Johan van Os
Berichten: 406
Lid geworden op: 19-02-2006 21:08
Locatie: Roosendaal

18-07-2006 14:11

geloof dat je van bcuk een anijsflavour hebt!!!
bij vlagen ben ik geniaal...helaas is t hier altijd windstil...
Gebruikersavatar
joris Leferink
Berichten: 837
Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
Locatie: Haaksbergen

18-07-2006 15:12

Ja dat klopt maar van die flavour ben ik niet zo kapot van, ruikt mij niet natuurlijk genoeg naar echte anijs.

groeten Joris
Gebruikersavatar
Johan van Os
Berichten: 406
Lid geworden op: 19-02-2006 21:08
Locatie: Roosendaal

18-07-2006 18:10

joris Leferink schreef:Ja dat klopt maar van die flavour ben ik niet zo kapot van, ruikt mij niet natuurlijk genoeg naar echte anijs.

groeten Joris


tog hebben ze bij mij al veel vis opgeleverd :wink:
bij vlagen ben ik geniaal...helaas is t hier altijd windstil...
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

18-07-2006 18:23

joris Leferink schreef:Ja dat klopt maar van die flavour ben ik niet zo kapot van, ruikt mij niet natuurlijk genoeg naar echte anijs.

groeten Joris


Als je geen flavour wilt, dan moet je echt voor de anijs poeder van de bakker gaan! Dat ruikt dus echt wel naar anijs! Eerder voor het witvissen gebruikte ik het altijd veel. En als ik het te lang in de keuken liet liggen bleef de geur er nog een behoorlijke tijd rond hangen!
Gebruikersavatar
Marco Meuwsen
Berichten: 558
Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
Locatie: Didam

21-07-2006 00:06

Die van cipro is goed, je kunt hem ook leuk combineren met anijsblokjes en poeder.
Je zou ook een siroop kunnen trekken van steranijs, anijsblokjes en poeder en die als dip kunnen gebruiken, maak hem dik genoeg, net dik genoeg dat ie aan je boilie blijft kleven bij 25+ graden.
Of gebruik de getrokken siroop in je mix, ff lekker blenderen met je eitjes, wedde dat het werkt:P.

Succes

Mvg Marco
Plaats reactie