Smaak van de boilie?


Plaats reactie
Karel Dille
Berichten: 108
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Veldhoven

16-01-2002 21:52

Elke keer als ik mijn boilies klaar heb vraag ik me toch af of de boilies goed genoeg smaken.
Mijn mix daar ligt het op zich niet aan, want de verhoudingen die ik gebruik van de ingredienten zo worden ze meestal ook door andere gebruikt.
Als ik ze zelf proef, vind ik dat ze nog wel wat sterker mogen smaken.
Ik heb een hekel aan de wat smakeloze buitenkant van de boilie, die doet mij twijfelen. Ik heb ook al geprobeerd om de boilies maar 1 min. te koken, maar naar mijn idee zou de smaak toch wel beter mogen.
Of is dit waarschijnlijk niet nodig, omdat een karper de smaak veel sterker waarneemt als een mens.
Als ik de boilie nou voorzie van een wat sterkere smaak, bestaat er dan een kans dat de smaak van de boilie te heftig word of zal dit wel meevallen?
Zijn er misschien mensen die tips hebben om de smaak te verhogen van de boilie.
Ik ben wel van plan om er flink mee te gaan voeren.
Gast

17-01-2002 18:36

Karpers kunnen veel beter ruiken dan mensen, je hoeft niet bang te zijn dat je boilie niet sterk genoeg ruikt. Daar komt nog eens bij dat flavours op oliebasis vaak maar enkele uren pas goed gaan ruiken.

Als je veel gaat voeren zou ik zeker een flavour op oliebasis nemen...
Pieter de Jongh

17-01-2002 20:56

Karpers kunnen niet ruiken, ze nemen waar.

Zal ik het maar uitleggen of help jij mij, Douwe.

Groeten Pieter
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

18-01-2002 09:38

Zal je helpen Pieter, ik zou niet reageren het is al zo vaak verteld, maar aan jou vriendelijk verzoek kan ik geen nee zeggen.

Lees het artikel op http://httpd.chello.nl/~d.bijlsma/
Ruiken & proeven Joost, dan zal waarschijnlijk ruiken en proeven iets anders worden.

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Plaats reactie