zout


Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

04-01-2006 14:33

ben jij het Nederlands record simultaan-posten aan het verbeteren Bart?

je houd dan niet van blowen tijdens het vissen, maar van snuiven tijdens het internetten heb je blijkbaar geen last :D

Het zout is eetlustopwekkend voor de mens omdat het reageert op het maagsap en dat heeft een karper niet. Het toevoegen van zout omdat het de vangsten doet toenemen, vind ik meer dan redelijk, ook al is het niet nodig voor de vis. Ik ben tenslotte visser.

ik vroeg wat smaaktechnieK was......
Gebruikersavatar
Stefan Gooijert
Berichten: 330
Lid geworden op: 03-01-2005 11:07

04-01-2006 14:42

Mitsz,

er staat toch LANGZAAM? :P

Geen enkel water is 100 procent stilstaand, toch?
Chris Gabriele

04-01-2006 14:44

Zout is wateroplosbaar, waarom zou dat niet uitlekken en wel andere wateroplosbare ingredienten?

Misschien als je met een boilie vist een een zoutere omgeving dat er zout opgenomen waar.

Evenwicht, de moleculen in de een stof zijn altijd in beweging.
Chris Gabriele

04-01-2006 14:50

het chloor is nodig voor de vorming van het maagsap. HCL bv.

Natrium en het Chloride hebben andere fucties,
Zo ook kalium en Natrium.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

04-01-2006 15:18

Ik bedoelde dan niet de volle 100% Chris. Er blijft altijd wel wat achter.

Dat zout oplosbaar is in water was me al eens opgevallen.

mvg Mitsz
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

04-01-2006 15:19

Stefan Gooijert schreef:Harnold,

als je het glas nu een nacht onder een LANGZAAM stromende kraan hebt, zodat het water constant ververst wordt, ruiken ze dan nog zo? Volgens mij spoelen je attroctors dan weg, of je moet er attractors in hebben die over een langere periode uitlekken...


Denk het niet Stefan, omdat wanneer ik de boilie openbreek de geur er ook uit komt.
Ook al zou alle geur zoals jij stelt uit de boilie zijn omdat het volgens jou dus in dit geval de geur in het water zit, waar het bolletje in lag,en daardoor zijn geur behoudt.Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat dit absoluut niet het geval is.
De geur zit dus nog steeds in de kern van de bol.

mitsz van der kamp schreef:
Harnold,


Harnold vist toch niet op stromend water?


Nu wel :wink:

gr Harnold
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

04-01-2006 15:58

Neu hoor Mitsz,

Gewoon een scheidegger cursus gevolgd toen ik een jaar of 11 was (300 tikkies per minuut tijdens de lessen, dikke 200 op examen...), sindsdien altijd 10 vingers blind en een dikke 200 tikkies per minuut, daar hoef geen snuiven voor mij aan te pas te komen, NEVER NOOIT zelfs!

Smaaktechnisch, zie vorige bladzijde,

Was net ff bij de Tandarts, vandaar dat de reply wat langer duurde dan gebruikelijk :wink:
mvg

Bart van den Hurk
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

04-01-2006 15:59

Het hele idee van attractors is toch dat ze wegspoelen, anders worden ze toch een stuk minder attractief?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

04-01-2006 16:00

technieK Bart.

Blind typen ok maar blind lezen........
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

04-01-2006 16:14

Nope,

Jij maakt er techniek van, ik schrijf duidelijk nu al voor de derde keer smaaktechnisch... als bijwoord en niet zelfstandig naamwoord...

Attractorverhaal klopt helemaal, maar wie zegt dat producten als zout, suiker, zoetstoffen, sommige kruiden, etc. attractors zijn?
mvg

Bart van den Hurk
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

04-01-2006 16:17

Ik weet wat je schrijft Bart en had gehoopt op een wat hoger relativerend vermogen, maar als smaaktechnisch betaat, dan zou smaaktechniek ook moeten bestaan niet waar?

dus....

is al niet leuk meer
Ulco Bosma
Berichten: 546
Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

04-01-2006 18:59

Hey mitsz

Nu niet gaan muggenziften he :)

Wat neemt een karper waar? is voor velen nog een erggg grijs gebied. Pas dan kun je ook zeggen dat neemt ie waar en dat zou hij misschien lekker kunnen vinden. Iets proeven staat ook lang niet altijd gelijk aan iets lekker vinden toch? of kan een karper die redenatie niet maken. En is het gewoon bijvoorbeeld voedselherkenning, voedsel dat hij als veilig en voedzaam beschouwd vreet ie (heeft niks met lekker vinden te maken misschien?)

Papagaai eet zo een rode peper op! is zijn smaakvermogen zo'n stuk minder? of proeft hij pepers helemaal niet zoals wij die proeven.

Etc.

Nou ja who's next... is nog veel meer over te vertellen toch?

Mvg Ulco,
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

04-01-2006 19:28

In 1 van de nummers van Karperwereld, of was het nou De Karper staat toch een artikel over verschillende producten en of de karper er (positief) op reageert? Waarin naar voren komt dat karper onder meer op koffie, tabak en speeksel reageert. Zoiets. Staat daar niks in over zout. Ik heb het artikel zelf niet, maar dan heb je dus een test naar de reactie op bepaalde stoffen.
Gebruikersavatar
menno laarmans
Berichten: 2070
Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
Locatie: lapzwansland

04-01-2006 22:10

Raadsel :

Wie weet hoe hard t stroomd op de bodem van n rivier ???


Gr :wink:
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

04-01-2006 22:21

Wat is het raadsel, Menno?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

04-01-2006 22:24

0,001 m/sec.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Boudewijn Stolk
Berichten: 287
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Waterland
Contacteer:

04-01-2006 22:33

gemiddeld genomen tussen de -1.0 m/s en de 1.5 m/s.
Ich sage so: Besser ein schwanze in die hole dan die luft von zehn
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

05-01-2006 07:56

staat stil joh.....
Gebruikersavatar
Bob Klumper
Berichten: 158
Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

05-01-2006 08:47

Volgens mij is dit afhankelijk van de diepte,breedte en glooiing van de rivier.

Het is algemeen bekend dat water de vorm van de aarde kan veranderen. Als water naar lager gelegen gebieden stroomt maakt het vaak groeven in de aarde. Zodra zich zo'n kanaal heeft gevormd zal er meer water doorheengaan. Hoe meer water er door de groeven gaat hoe meer de aarde wordt weggesleten en hoe dieper de groeven zullen worden. De snelheid van de water stroom heeft ook effect op de manier waarop het water zal stromen. Hogere snelheden leiden tot het wegwassen van veel sediment uit het bed van de stroom. Op die manier kan zo'n stroom uitgroeien tot een rivier. Rivieren hebben soms een rare eigenschap. Als ze zich door het landschap kronkelen willen ze hun stroomgebied verbreden. Op die manier veranderen ze van vorm, over het algemeen juist in vlakke gebieden. Dit leidt tot bochten die soms weer worden afgesneden en dan gaat de rivier weer rechtdoor. In berggebieden zal de stroom delen uit de wanden schrapen. Hierdoor ontstaan diepe groeven in de bergen. Rotsen die in de stroom liggen veranderen in rolkeien na lange tijd en kleinere steentjes veranderen in grind. Grind wordt vaak gevonden aan het einde van de rivier waar de stroming niet zo snel meer is. Vermenging van water met aarde kan ook grote gevolgen hebben voor het uiterlijk van de aarde. Het kan leiden tot modderstromen die niet kunnen worden tegengehouden.

Dus wie het weet mag het zeggen.
Dus Mitsz "stil" ?

Bob
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

05-01-2006 09:00

Ha Bob,

Een oud Hollands spreekwoord zegt;
Het is de druppel die de steen uitholt,
niet de straal.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

05-01-2006 09:16

Nou, dan. Nog geen raadsel?

Ligt er maar net aan welk deel van de rivier je neemt. Maar ik neem aan in het stroomgedeelte? Daar neemt de stroming naar de bodem af. Wat niet wil niet zeggen dat het daar stagnant is, trouwens. Wat uit de boilie lekt wordt gewoon opgewerveld.

Groet, Kees
Gebruikersavatar
Bob Klumper
Berichten: 158
Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

05-01-2006 10:11

Henk ter Maat
Schreef
Een oud Hollands spreekwoord zegt;
Het is de druppel die de steen uitholt,
niet de straal.

Ha, die Henk
Ter correctie het is een chinese wijsheid :)
Mits de druppel niet kalkhoudend is

met een druipstenen groet
http://proto.thinkquest.nl/~llb046/cont ... druipsteen[/u]
Gebruikersavatar
Bob Klumper
Berichten: 158
Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

05-01-2006 10:35

On topic?

Uit de oude doos. Het loeb rapport (geschreven destijd door Jan Junge)
onderzoek dateert uit 1960 Onderzoeker Howard Loeb.
Wordt vermeld dat keukenzout en ethyl alcohol in het geheel niet opgemerkt werden.Pagina 250 het grote karperboek Rini Groothuis
Dus keukenzout als attractor is zinloos

Bob
Chris Gabriele

05-01-2006 13:29

De oude doos..klopt.

Voer eens op een klein water met boilies die niet meer lekker lopen, alleen nu met 2,5% zout erin.

Gaat als een trein en meerde mensen hebben dit al eens toegepast om onderscheidt te maken.
Gebruikersavatar
Bob Klumper
Berichten: 158
Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

05-01-2006 14:00

Chris mijn ervaring is dat zout een toegevoegde waarde heeft.
Wel om de volgende simpele reden dat zouttoevoeging het lekken 'leak off' van de boilie gunstig beinvloed.

Bob
Laatst gewijzigd door Bob Klumper op 06-01-2006 07:17, 1 keer totaal gewijzigd.