HARDE MAIS, WAT MOET IK ER MEE??????


Plaats reactie
Sybe Woelders
Berichten: 13
Lid geworden op: 08-07-2002 02:00
Locatie: nieuwerkerk aan den ijssel

23-07-2002 17:46

heeft er iemand een recept voor harde mais op de karper
Hans van Moorsel
Berichten: 712
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Geldrop

23-07-2002 19:14

Sybe,

heb jij hetzelfde een paar dagen geleden ook al niet eens gevraagd?
Ik heb je toen uitgelegd dat je onder "NAVIGATIE" op het woord "ZOEKEN" moet klikken en dan het woord "MAIS" intikken en je vind wat je weten wil!!!!!!!

Over mais is namelijk al heel veel gediscussieerd en om dat allemaal weer eens te gaan doen wordt een beetje flauw!

Succes,

Hans
Levi Liauw
Berichten: 35
Lid geworden op: 30-07-2002 02:00

30-07-2002 13:12

ik heb het net nog gedaan:
eerst 24 uur weken in koud water en dan 30 min koken met 500 gram witte cristalsuiker per kilo maïs de maïs is dan iets zachter geworden maar toch nog harder dan mais uit blik en dus iets meer witvis-bestendig
suc6!
.
Marcel den Uijl
Berichten: 20
Lid geworden op: 22-07-2002 02:00
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

31-07-2002 12:30

mais 24 weken
dan koken tot er roosjes ontstaan (mais klapt kapot)
dan in een emmer wegzetten tot t stinkt als de pest...

vang ze!!!
Angels have fins...
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

31-07-2002 13:06

Lijk de meesten het doen deed ik het vroeger ook, 24 uurkes weken en dan koken. Maar als je nu 5 kg nodig hebt, dan ben je bijna een halve dag aan het koken. Dus weet ik een veel betere manier. Gewoon de mais laten weken en niet koken, maar let er wel op dat de mais minimaal 4 dagen moet weken om goed te zijn. En het voordeel is, dat als je de mais in hetzelfde water laat staan, de mais lang houdaar blijft, die van mij heeft 1 maand in hetzelfde water gestaan. Het water ziet er dan wel vies uit.
Deze methode vind ik veel beter, de mais stinkt dan ook meer naar mais.
Is het proberen waard
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

31-07-2002 15:08

Lode,

het probleem met dat paar dagen laten staan is, dat er een mooie witte schimmel laag gaat ontstaan boven op het water.
nog een dag later komen er ook nog groene spikkeltjes bij. niet echt een smakelijk gezicht.
Als je de mais wel kookt, dan worden sommige voedingsstoffen aardig vermeerderd, zoals zetmeel en nog een aantal zaken volgens mij.
de karper kan deze goed gebruiken, en zal deze mais verkiezen boven de andere mais.

hij zal de 'alleen geweekte' mais wel eten hoor, daar niet van. je zal er evengoed gewoon mee vangen, dus dat is geen probleem.
Gebruikersavatar
Stefan van der Graaf
Berichten: 280
Lid geworden op: 18-03-2002 01:00
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

31-07-2002 15:28

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van 4 pitten om te koken. Dan zal je hooguit een uurtje aan het koken zijn.
Ik denk er zelf ook liever niet aan dat ik mijn handen in dat lekkere groen-witte water stop of dat ik de deksel eraf haal en dan .....
Ik kook het gewoon thuis op 4 pitten en aan de waterkant op 2.
Succes.
Paul Hage
Berichten: 7
Lid geworden op: 03-08-2002 02:00

04-08-2002 08:04

Al een jaar of 15 doen wij de mais in een koelbox. Misschien dat je denkt dat is om koel te houden, maar je kunt er uiteraard ook dingen in warm houden. Dus gooi je mais, tijgernoten enz. enz. enz. in de koelbox. Ga vervolgens hier heel ruim kokend water opzetten en na enkele uren heb je het gewenste resultaat. Niks mais in de pan en koken en zo je pannen vergriepen. Ik dacht dat deze methode wel bekend zou zijn, maar als ik deze werkwijze lees schijnt het dus niet zo te zijn. Doe er je voordeel mee. Graag reacties!
Plaats reactie