smaakmakers


Plaats reactie
Matthijs Meerkerk
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

31-01-2005 16:44

ik heb nu een goede boliemix, alleen ik vraag me af wat nou goede smaakmakers zijn aan een boliemix. Ik zelf dacht aan garnalenextract,visextract of cayennepeper of speculaaskruiden. Wat zijn jullie ervaringen?!

groet Matthijs
Martijn Vos
Berichten: 63
Lid geworden op: 18-01-2005 09:16
Locatie: Emmeloord

01-02-2005 10:34

hoi,

ik ben zelf altijd goed te spreken over de flavours van UCP maarja die zijn relatief duur. Wil je echt met kruiden gaan proberen dan zou je eens kunnen kijken in de supermarkt/reform zaak naar

steranijs
paprika poeder
kerry poeder
knoflook poeder

vooral een mix van deze verschillende ingredienten werkt naar mijn beleving goed.

suc6 ermee
Gebruikersavatar
Arno Spruit
Berichten: 619
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

01-02-2005 11:48

UCP duur??, dacht dat dat wel meeviel. Vooral als je in wat grotere hoeveelheden afneemt. Wat ik bij UCP echter een veel groter probleem vind is op dit moment de levering(via de winkelier), die is dramatisch slecht.
Martijn Vos
Berichten: 63
Lid geworden op: 18-01-2005 09:16
Locatie: Emmeloord

01-02-2005 12:27

Arno Spruit schreef:UCP duur??, dacht dat dat wel meeviel. Vooral als je in wat grotere hoeveelheden afneemt. Wat ik bij UCP echter een veel groter probleem vind is op dit moment de levering(via de winkelier), die is dramatisch slecht.


Goed lezen he :D ik zei relatief duur, in verhouding met kruiden uit de winkel dus :P. De levering via de winkels is inderdaad erg slecht momenteel daar ben ik het wel mee eens. [edit] bij de winkel waar ik het koop tenminste[/edit]
Laatst gewijzigd door Martijn Vos op 01-02-2005 16:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Arno Spruit
Berichten: 619
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

01-02-2005 15:14

hmmmmmm oké, ik had m'n brilletje niet op.
Dirk Huyskes
Berichten: 30
Lid geworden op: 26-12-2003 21:46
Locatie: Soest

01-02-2005 15:20

vreemd verhaal arno denk toch dat je de oorzaak bij ruud moet zoeken

Groet Dirk
Gebruikersavatar
Arno Spruit
Berichten: 619
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

01-02-2005 15:25

Dirk je hebt een PB.
Matthijs Meerkerk
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

01-02-2005 15:41

alvast bedankt voor de reacties, alleen ben ik meer benieuwd naar poedervormen en kruiden en extracten, omdat na mijn idee een heleboel flavours op den duur hetzelfde gaan smaken. heeft er iemand ervaring mee?! :D
Martijn Vos
Berichten: 63
Lid geworden op: 18-01-2005 09:16
Locatie: Emmeloord

02-02-2005 09:53

Martijn Vos schreef:hoi,

ik ben zelf altijd goed te spreken over de flavours van UCP maarja die zijn relatief duur. Wil je echt met kruiden gaan proberen dan zou je eens kunnen kijken in de supermarkt/reform zaak naar

steranijs
paprika poeder
kerry poeder
knoflook poeder

vooral een mix van deze verschillende ingredienten werkt naar mijn beleving goed.

suc6 ermee


zoals ik al eerder zei, met een mix van deze kruiden heb ik goede ervaringen
Gebruikersavatar
ferdy pol
Berichten: 373
Lid geworden op: 16-04-2004 16:03
Locatie: nl

02-02-2005 13:31

Kijk anders eens in de supermarkt naar zakjes aanmaakpudding of aanmaaksoep...kerrie, kaneel ...bijna alles is mogelijk, als het maar wateroplosbaar is.
Probeer gewoon wat dingen en je zult zien dat er meer dingen mogelijk zijn als je misschien altijd hebt gedacht.
Succes.

MVG

FP
Gebruikersavatar
Erik Rozen
Berichten: 588
Lid geworden op: 24-11-2003 01:00

02-02-2005 16:19

Water oplosbaar, werkt inderdaad goed ja.

Maar wateroplosbaar in water van max 30graden of kokend water?

Zit nogal een verschil in...
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

02-02-2005 16:34

Flikker maar eens een aantal bouillon blokjes in je mix...


gr Harnold
janwillem hilverts

03-02-2005 16:33

je kan ook smaak versterkers gebruiken bijvoorbeeld vetsin van konimex en zo heb je daar nog een paar dingen van weet ff niet hoe het heet,

dat voeg je niet in je mix toe mar bij je eieren denk zeg het even! eetlepel op 10 eieren is meer da voldoende.

je heb ook ngo zout en suiker zelf kunne ook gebruikt worden als smaakmaker alleen zout werkt ook nog eens als conserveringsmiddel maja ik vang er niet minder door want gebruik het bijna in al mijn mixen (Zout dan he) zorgt voor vismeel wel voor een iets sterkere smaak
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

03-02-2005 16:39

JanWillem,

Een eetlepel vetsin, is veel teveel!
Ik weet niet meer hoe het precies zit, maar Vetsin zou in "grotere" hoeveel-
heden niet al te best zijn voor onze vriend.
1 theelepeltje vetsin op 1kg (~10 eieren) mix, is meer dan voldoende. Omdat
het een zeer sterk geconcentreerde smaak versterker is. In etens gerechten,
word vaak maar een mespuntje Vetsin gebruikt.....

groetjes Benny
janwillem hilverts

03-02-2005 17:03

mijn excuus benny, je heb inderdaad gelijk ik gebruikte altijd 1 eetlepel op 20 tot 25 eieren in 1 keer, het is ongeveer 1 theelepel maar iets meer kan geen kwaad

mvg
Gebruikersavatar
ferdy pol
Berichten: 373
Lid geworden op: 16-04-2004 16:03
Locatie: nl

03-02-2005 17:44

Ik denk dat je met vetsin idd erg moet oppassen, vele mensen, waaronder ik, zijn er allergisch voor en de reacties die het dan kan brengen zijn niet al te best, dat kan ik je wel vertellen.
Nu zal een karper er misschien niet allergisch voor zijn, maar als het zo extreem kan werken bij mensen... lijkt het me sowieso niet al te best om het voor het vissen in grote hoeveelheden te gebruiken.


MVG

FP
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

03-02-2005 18:15

Ve Tsin geeft bij mensen, met een allergie ervoor, problemen aan het zenuwstelsel, bovendien onttrekt het vocht aan het maagdarmkanaal waardoor er diaree en misselijkheid ontstaat.
Zenuwstelsel heeft een karper, maag niet, darmkanaal wel.
Waarom risico nemen, gebruik niet meer dan een theelepeltje per kilo droge mix.

Als je over smaakmakers praat is het een beetje vreemd dat je op smaakversterkers terecht komt, zout is ook een smaakversterker.

Smaakmakers om toch een bijdrage aan het topic te geven, denk eens aan soeppoeder, heeft een goed aminozuurpatroon werkt als eetlustopwekker, reden dat je bij de chinees of restaurant altijd soep vooraf krijgt.
Het Loebrapport geeft aan dat met name ossestaartsoep een prima lokkende werking heeft.

Douwe
Vissen is een hobby, geen religie!
Matthijs Meerkerk
Berichten: 108
Lid geworden op: 10-01-2005 15:24
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

03-02-2005 20:44

Dank je wel Douwe, ik heb dit zelf nooit geprobeerd en is idd misschien een goede oplossing. Ik zoek iets dat een voedselreactie te weeg kan brengen en smaak geeft. Die van jou lijkt me erg goed. Hebben jullie misschien ervaring met garnalenextract, dit ruikt erg ascociaal, maar lijkt me goed te werken. Wat denken jullie?

alvast bedankt, groet Matthijs
Gebruikersavatar
Henk de Jonge
Berichten: 805
Lid geworden op: 12-08-2002 02:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

03-02-2005 21:15

Douwe en ook anderen,

Ook zakjes soep zit Vetsin in ( E621) veroorzaakt bij nogal wat mensen behalve darmklachten ook hartkloppingen/stoornissen.

Niet doen dus.... , zeker gelet op het volume van de vis.
Overigens is dat één van de redenen dat op sommige wateren alleen readymades zijn toegestaan.
Vraag me overigens tegelijk af of daar al een keurmerk voor is en opgaaf van de ingrediënten :-?

Keep it simple

Henk
Wier in het water, blaadjes vallen traag, de karper stijgt gewichtloos.... <: )(((>>>< KSN
Plaats reactie