bewaren van duivenvoer


Plaats reactie
pieter Cornelis
Berichten: 18
Lid geworden op: 06-06-2002 02:00
Locatie: Bouwel (België)

18-06-2002 09:58

Beste collega's ,
hoelang kan ik duivenvoer bewaren nadat ik het gekookt heb?
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

18-06-2002 10:43

volgens mij kan je het niet al te lang meer bewaren (*in de 'buitenwereld')
omdat het dan gaat verrotten, schimmelen etc..
je zou het in kunnen vriezen,
maar dat is ook niet echt het handigste....
gewoon proberen zoveel te weken/koken, als je denkt te gaan voeren, of nodig denkt te gaan hebben....
Rob van den Berg
Berichten: 100
Lid geworden op: 02-03-2002 01:00
Locatie: waddinxveen

18-06-2002 13:29

ik zou gewoon net zo veel koken als dat je denkt nodig te gaan hebben. Dit doe ik zelf ook altijd. Alleen soms heb ik ook dat ik teveel heb gekookt. Als ik dit in het bakje laat zitten en gewoon weg zet in de garage(buitenlucht) dan wordt het na 2,3 dagen al flink slijmerig. Kort daarna komt er schimmel op( na 5,6 dagen). Dus je kan het in de buitenlucht niet lang bewaren. In de vriezer is het weer een heel ander verhaal......

rob
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

18-06-2002 15:27

maar waarom zou je het in de vriezer doen...
gewoon ongeveer kijken hoeveel je normaal nodig heb...
en als je gaat vissen, neem je iets meer mee..
want als je wat bij moet voeren als je veel vangt, heb je genoeg bij je..
heb je aan het einde teveel, flikker het gewoon op je stek :wink:
(*natuurlijk niet als je nog 10kilo over heb, bijwijze van)
Jos de Wit
Berichten: 342
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heemskerk

18-06-2002 16:18

Als je partikels eerst goed afspoeld voordat je ze in de week zet is alle stof weg.
Het stof zorgt in eerste instantie voor rottingsverschijnselen.
Ik week zelf altijd in afsluitbare vaatjes. 3/4 gevuld met partikels en tot de rand gevuld met water, door ze goed af te sluiten kan er geen lucht bij komen, en is de kans op rotten en schimmel bijna nul.
Een paar dagen na het koken even kijken of het waterpeil nog voldoende is, en zo bewaar ik partikels soms wel enkele maanden.

Jos
Rob van den Berg
Berichten: 100
Lid geworden op: 02-03-2002 01:00
Locatie: waddinxveen

18-06-2002 17:04

bdebakt voor de tip jos. Als het echt niet schimmelt dan ga ik dat zeker weten toepassen.

rob
pieter Cornelis
Berichten: 18
Lid geworden op: 06-06-2002 02:00
Locatie: Bouwel (België)

18-06-2002 17:12

Okee collega's alvast bedankt voor jullie reacties.

MVG Pieter
Plaats reactie