kiikererwten


danny van wissem
Berichten: 7
Lid geworden op: 13-06-2002 02:00
Locatie: maastricht

14-06-2002 09:09

Hoi allemaal,
wie kan mij enkele tips geven over het bewaren van kikkererwten als ze gekkokt zijn.
Ik heb ze al in de vriezer gestopt en nog zijn ze zuur.
Alvast bedankt voor de tips
serge warbout
Berichten: 61
Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
Locatie: purmerend

14-06-2002 10:12

Oeps ging ff verkeerd.
Je moet kikkererwten gewoon niet koken en dan bewaren, je moet ze pas gaan weken en koken als je ermee wil gaan vissen eerder niet.

mvg, serge
Franca Dobbe
Berichten: 407
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Nootdorp
Contacteer:

14-06-2002 13:14

Beste Danny.
kikkererwten zijn een goede en makkelijke partikel om te gebruiken,je kan ze indien nodig kleuren en flavouren.
verder is het nodig ze te weken en goed te koken(zoals elke partikel vind ik)als je ze over hebt na een vis sessie kun je kiezen voor invriezen,of gewoon afgesloten weg te zetten,en ze kunnen inderdaad erg gaan stinken,maar een paar jaar geleden weet ik dat ze na het koken weggezet werden tot dat er een dikke drap laag boven op dreef,dan waren ze pas echt goed,je moet er dan zelf wel vertouwen in hebben want het ziet er echt niet uit en over de lucht maar te zwijgen :smile:,maar heb het zelf ook wel eens geprobeerd en ook goed mee gevangen.
dus echt zuur zodat de vis ze links gaat laten liggen moet wel heel erg lang gaan duren denk ik.
en heb trouwens nooit gehoord dat het dan nog kwaad kan voor de vissen.
mocht dit wel zo zijn hoorik dat ook graag.
groetjes franca.
Rob van den Berg
Berichten: 100
Lid geworden op: 02-03-2002 01:00
Locatie: waddinxveen

14-06-2002 15:56

persoonlijk vind ik het juist goed als ze zuur zijn. Maar over het algemeen zorg ik dat de kikkererwten die ik kook genoeg zijn om mee te voeren en te vissen aan de hair. Mocht ik wat over hebben dan voer ik dat ook nog in het water aan de karpers.
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

14-06-2002 20:13

sorry maar met mapples vang ik nog altijd perfect,
ik voer hiermee, en vis er ook met 1 hengel mee, vang er nog altijd mee.
zit met deze partical op een klein (*niet in verbinding staand met een ander*) water.
Het werkt nog altijd.
ok overal als je er vaak mee vist zal dressuur optreden!!
arnoud van der kaay
Berichten: 22
Lid geworden op: 24-04-2002 02:00
Locatie: eindhoven

04-04-2003 20:27

weet iemand waar je kikkererwten in bulk kan kopen en de prijs er van ?
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

04-04-2003 21:00

ey arnoud,

je kunt deze in de meeste toko's kopen, (voor ongeveer 1 euro per kilo.)

mvgr Richard
Robbert Spuijbroek
Berichten: 1328
Lid geworden op: 04-08-2002 02:00

05-04-2003 14:58

Een kilo is nou niet echt een bulk :wink:
Maar idd, dit is goedkoop, en (waarschijnlijk) goedkoper dan bij de viswinkel.

mvg
Robbert
Gebruikersavatar
Ruud Laros
Berichten: 797
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: delft

05-04-2003 15:16

Laatst gewijzigd door Ruud Laros op 25-09-2004 10:59, 1 keer totaal gewijzigd.
arnoud van der kaay
Berichten: 22
Lid geworden op: 24-04-2002 02:00
Locatie: eindhoven

05-04-2003 15:42

bedankt zal eens rond gaan kijken
Gebruikersavatar
Bart Smol
Berichten: 438
Lid geworden op: 09-01-2002 01:00

05-04-2003 16:05

maar ja niet iedereen komt bij de Makro binnen
arnoud van der kaay
Berichten: 22
Lid geworden op: 24-04-2002 02:00
Locatie: eindhoven

05-04-2003 16:51

maar ik wel dus zal eens gaan kijken
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

05-04-2003 19:02

Ik haal mijn kikkererwten meestal bij de turk. Je pakt gewoon een zak en dat weeg je af. Kost geloof ik ongeveer een euro de kilo. Als je ze wil bewaren na het weken en koken kan je ze gewoon invriezen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat mijn kikkererwten zuur werden in diepvries. Ik gebruik ze vaak in combinatie met meaples en tijgernoten.
Vang ze, Daaf
patrick de GRoot
Berichten: 352
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: leidschendam

06-04-2003 15:06

maar wat voor flavour gooien jullie bij de kikkererwten? Suiker, stroop, siroop of wat anders??????????????
laters patje
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

06-04-2003 15:16

Ik vind kekererwten(ja,zo heten ze dus eigenlijk !)flavouren eigenlijk absoluut NIET noodzakelijk,omdat ze een vrij goede smaak/geur van zichzelf hebben.
Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

06-04-2003 16:56

Volgens mij heeft het flavouren van kekererwten inderdaad niet zoveel zin, deze erwten staan er namelijk om bekend de (rotte) bodem lucht van de bodem vrij snel aan/op te nemen.
Hans Brinkel
patrick de GRoot
Berichten: 352
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: leidschendam

07-04-2003 12:24

Ik vind dat de kikkererwten van zichzelf zo weinig smaak/geur hebben
IK week ze 12 uur en kook ze daarna een half uurtje. Dus er valt weinig te flavouren aan kikkererwten??????????????
laters patje
arnoud van der kaay
Berichten: 22
Lid geworden op: 24-04-2002 02:00
Locatie: eindhoven

07-04-2003 12:31

en hoe denken jullie dan over mais flavouren
ik doe dat wel, en dat werkt goed dus waarom zou het bij kikkerwten niet gaan?
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

07-04-2003 12:57

Probeer eens na het weken en koken je aas dat je op de stek wilt deponeren te boosteren met zo'n flesje booster van starbaits of elk ander merk.

Ik heb voor het instant vissen goede resultaten mee gehad. Misschien jij ook wel??

succes
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
patrick de GRoot
Berichten: 352
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: leidschendam

07-04-2003 19:35

Ik ben van mening dat de booster snel van het aas is verdwenen. Het is wel goed te gebruiken voor snel een geurwolk te creeren.
Ik zoek gewoon echt een goede flavour voor kikkererwten.
Is er dan helemaal niemad die dit weet???????

laters patje
patrick de GRoot
Berichten: 352
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: leidschendam

13-04-2003 22:03

heeft niemand goede ideeen voor het fllavouren van kikkererwten???
laters pat
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

13-04-2003 22:32

Patrick,als je je kekererwten dan toch zo graag wil flavouren,maak het jezelf dan niet te moeilijk.
Haal gewoon een fles limonadesiroop of fernandez in de smaak die je wilt,en giet deze helemaal leeg in de emmer erwten na het koken.
mvgr Dennis
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
patrick de GRoot
Berichten: 352
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: leidschendam

15-04-2003 19:31

ik had ide optie ok al zelf genoemd en geprobeerd.but thanx anyway
laters patje
Jelle Rijmt
Berichten: 202
Lid geworden op: 07-03-2003 01:00

25-04-2003 17:45

Flavouren van kikkererwten???
is me dat nou even een makkie...
Ik voeg altijd wat suiker toe aan het weekwater samen met eender welke vloeibare flavour, heb al vanille, aardbei,... en noem maar op gebruikt.
Na het koken dus gewoon invriezen, wanner ik ze dan gebruik, gooi ik nog wat van dezelfde flavour erover, alles ff door elkaar zetten en vissen maar...

succes...

mvg
Jelle

Dit is natuurlijk mijn manier hé :wink:
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

25-04-2003 20:42

Ik flavour kikkererwten meestal niet, er zit echt wel al genoeg smaak aan. Voor een karper is smaak veel belangrijker dan geur. Als je ze wil flavouren kan je ze beter eerst een paar minuten koken en dan langzaam laten afkoelenin hetzelfde water. Flavou gooi je er in zodra het van de kook af is. Ik gebruik altijd dezelfde flavours als voor boilies, hangt van de tijd van het jaar af. Gebruik wel iets minder dan voor boilies omdat je het nu niet bijna allemaal in de gordijnen kookt.