slijmerige tijgernoten?


Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

18-06-2002 19:57

haha :wink:

is ook niet echt groot..
is het een meertje ? of gewoon een sloot/kanaaltje ?
no prob btw...
probeer het eens uit :wink:
Jeroen Grummel
Berichten: 424
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Emmen

18-06-2002 21:40

Goedemiddag,

Wie zaait zal oogsten. :smile: :smile: :smile:

MVG "GRUM"
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

18-06-2002 21:53

p'cies...

krijg je wel een nat pak als je onderwater gaat oogsten btw...:wink:
Gebruikersavatar
Rene Velthuis
Berichten: 55
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00

28-06-2002 16:00

ik had tijgernoten gekookt met bruine suiker, en dit een dag laten staan n het kookvocht. al het voch was ongeveer slijm geworden dus dat deel is iig gelukt. Maar nou vond ik dat slijm zo goor dat ik dat eraf gegoten heb. is dit erg of hoort dit ook zo? de smaak van de tijgers zal er wel niet slechter van worden, maar moet ik de volgende x het slijm erop laten en hoe lang kan ik dit zo laten staan? volgens mij is er na een maand geen tijgernootje meer van over als het zo lang in hetzlfde vocht blijft staan of heb ik dit mis?
Jeroen Grummel
Berichten: 424
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Emmen

28-06-2002 19:42

Goedemiddag,

Heb ooit eens een emmer vol "vergeten", na +/- een half jaar zagen ze er best nog wel aardig uit.Alleen de geur viel mij iets tegen. :smile: :smile:

MVG "GRUM"
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

28-06-2002 23:50

rene...


gewoon in het vocht LATEN STAAN en als je bijvoorbeeld met een bootje voert... gewoon wat slijm meevoeren... extra geurstoffen in het water.

de tijgers zullen eerder verrotten zonder water dan met slijm en je kan ze echt heeeeel lang zo goedhouden
Michiels Gino M W
Berichten: 203
Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
Locatie: Michiels GINO België Bredene (kust)
Contacteer:

29-06-2002 02:29

wat bedoel je met bastard suiker??????? kandijsuiker soms.
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

29-06-2002 18:46

ik weet niet of ze dat in belgie kennen... basterd suiker wordt hier gewoon basterd suiker genoemd ofwel BRUINE suiker.
Steven Van Holsbeke
Berichten: 28
Lid geworden op: 24-05-2002 02:00
Locatie: Bouwel
Contacteer:

29-06-2002 19:19

Ja bij ons noemen ze dat kinnekes-suiker. Doen ze veel op pannekoeken en zo. Maar ik ben er zeker niet zot van :wink:
Gebruikersavatar
Wouter Vennekens
Berichten: 804
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: As (B)

03-07-2002 19:55

Ik heb dat ook geprobeerd met die basterd suiker. Na vijf daagjes voeren 9 (!) runs op 1 hengel. Niet slecht voor dit water waar je met 5 runs per dag op 2 hengels al goed gevangen hebt.
Morgen nog eens proberen :smile: .

BTW , die noten die plakken nu echt wel enorm hard aan elkaar :smile:. Je kan dat slijm bijna gebruiken als vervanger voor PVA :smile:

Wouter
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

03-07-2002 20:17

ik weet wel wat van sommige dingen :wink:
Gebruikersavatar
Wouter Vennekens
Berichten: 804
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: As (B)

03-07-2002 20:42

:wink:


toch nog bedankt voor de tip !
maarja , eigenlijk beten ze op mijn boilies ook wel goed want daar had ik die dag ook 7 runs op.

Maar goed , er was nog bijna nooit met tijgers gevist , dus ik ben tevreden !

Met vriendelijke groet,
Wouter
Gebruikersavatar
Sjoerd Groot
Berichten: 2227
Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
Locatie: Enschede
Contacteer:

11-07-2002 12:54

Ik gebruik ook vaak basterdsuiker bij mijn tjgernoten, en het werkt erg goed. ik denk dat basterdsuiker het proces versneld; door de basterdsuiker zijn de noten al gelijk plakkerig en zoet, wat zonder suiker pas na een paar dagen gebeurt. Ik denk dat het net zoiets is als wanneer je de gisting van mais dmv toevoeging eerder probeert op te wekken. Hoe lang bewaren jullie mais trouwens?Ik best wel lang, maar ik heb het idee dat de vangsten met mais die langer dan een maand staat afnemen, wat is jullie mening daarover?

Groetjes, Sjoerd Groot

Het lelijke van die stinkzooi vind ik trouwens als je eerst met je handen in die bak met bedowrven zooi zit te graaien, en daarna weer moet gaan eten; TIP: neem een doos Tissi vochtige doekjes mee, ik weet alleen niet of de geurkarper afschrikt wanneer je met die lucht aan je handen je aas ververst, maar dat is weer een discussie op zich.