Heeft er iemand een ideetje hoe ik het beste een deeg kan maken met trouvit. Het lijkt me dat je de trouvit moet malen en deze met water moet aanmaken en mengen met normaal deeg, maar ik weet niet zeker of dit goed is?
Kan iemand mij misschien helpen of verbeteren?
BVD, Denny
Trouvitdeeg
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Denny,
Doe het volgende eens:
800gr trouvitmeel
200gr maismeel, tarwebloem of tarwegriesmeel (1 van deze ingredienten
gebruiken voor de binding!).
10 middelgrote eieren (als je water gebruikt valt het deeg sneller uit el-
kaar onder water!).
- Meng eerst alle droge ingredienten goed (belangerijk!).
- Breek in een ruime bak de 10 eieren, en kluts ze met een vork.
- Voeg beetje bij beetje de mix toe, onder voordurend roeren met een
vork.
- Op het laatst kneed je met je handen het laatste beetje mix door de tot
zowat deeg wordende substantie.
- Het deeg is goed (net stopverf) wanneer het niet meer aan je handen
blijft plakken!
Hier zou je eventueel ook boilies van kunnen koken, maar de vraag was
over deeg....!
Tot slot: Opzich hoef je hier voor de rest helemaal niks aan toe tevoegen,
maar op de 10 eieren zou je eventueel 30ml visolie of 50ml maggi aan-
maak jus (van die bruine knijpflesjes) kunnen toevoegen.
groetjes Benny
Doe het volgende eens:
800gr trouvitmeel
200gr maismeel, tarwebloem of tarwegriesmeel (1 van deze ingredienten
gebruiken voor de binding!).
10 middelgrote eieren (als je water gebruikt valt het deeg sneller uit el-
kaar onder water!).
- Meng eerst alle droge ingredienten goed (belangerijk!).
- Breek in een ruime bak de 10 eieren, en kluts ze met een vork.
- Voeg beetje bij beetje de mix toe, onder voordurend roeren met een
vork.
- Op het laatst kneed je met je handen het laatste beetje mix door de tot
zowat deeg wordende substantie.
- Het deeg is goed (net stopverf) wanneer het niet meer aan je handen
blijft plakken!
Hier zou je eventueel ook boilies van kunnen koken, maar de vraag was
over deeg....!
Tot slot: Opzich hoef je hier voor de rest helemaal niks aan toe tevoegen,
maar op de 10 eieren zou je eventueel 30ml visolie of 50ml maggi aan-
maak jus (van die bruine knijpflesjes) kunnen toevoegen.
groetjes Benny
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Denny,
De korrel overgieten met een beetje heet water. Ze vallen dan uit elkaar. Niet teveel he.
Dan het mengsel aanvullen met brinta oid. Je krijgt dan van zelf mooi deeg.
Sidehooking vissen. Helpt echt.
Tja. kilootje trouvit een blikje tompoes...
MVG
Klaas
De korrel overgieten met een beetje heet water. Ze vallen dan uit elkaar. Niet teveel he.
Dan het mengsel aanvullen met brinta oid. Je krijgt dan van zelf mooi deeg.
Sidehooking vissen. Helpt echt.
Tja. kilootje trouvit een blikje tompoes...
MVG
Klaas
- Denny Verdoold
- Berichten: 1562
- Lid geworden op: 08-09-2004 12:33
- Locatie: Hoogvliet
Allebei bedankt voor jullie tips.
Ik denk dat het hier wel mee zou moeten lukken. Ik ga het volgnede week maar eens testen.
Bedankt, Denny
Ik denk dat het hier wel mee zou moeten lukken. Ik ga het volgnede week maar eens testen.
Bedankt, Denny