hoge eiwitten/ instant respons


Plaats reactie
Arno van Beek
Berichten: 810
Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
Locatie: Drenthe

16-03-2015 00:11

Ik weet niet of dit helemaal gaat werken aangezien bij normaal koken de boilies opzwellen (nemen vocht op) dit vocht verdampt later, olie zal niet zo snel verdampen.
Denk dat er een grote kans is dat het dan een beetje een olieboilie wordt welke niet goed meer gebonden is.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

16-03-2015 01:02

Koken in olie!! Maak me heet!!

Groet, Peter

ps alles naar de klote met die temperaturen. Ik zeg een 50 mm bitterbal aan de hair.
jelle vanheede
Berichten: 31
Lid geworden op: 30-01-2015 21:13

16-03-2015 12:02

Arno van Beek schreef:Ik weet niet of dit helemaal gaat werken aangezien bij normaal koken de boilies opzwellen (nemen vocht op) dit vocht verdampt later, olie zal niet zo snel verdampen.
Denk dat er een grote kans is dat het dan een beetje een olieboilie wordt welke niet goed meer gebonden is.

Volgens mij zwellen de boilies op doordat de eiwitten gaan denatureren "stollen".
En gaat er een minimum van vocht doordringen tot in de kern.
Ook zijn er personen die hun boilie of popup tot een jaar gaan soaken in olie.

Ik vroeg mij alleen af of dit al door iemand eens is geprobeerd

@ peter
Ik bedoel koken in olie dus bij een temperatuur rond de 100°C , niet bij 180°C wat dus frituren is.
Walter vd Kamp
Berichten: 442
Lid geworden op: 14-01-2014 10:51

16-03-2015 13:33

Het is pas maart, en gaan nu al over oliebollen praten? :P
Plaats reactie