tijgernoten


Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

22-05-2004 18:01

beste karpervissers

ik zit met een vraag en die luid;
ik heb nou net tijgernoten gekocht(ongekookt) en ik vroeg me af hoe ik ze het beste kan bereiden voor onze vriend de karper,
laat het me maar horen

m.v.g Nick 8)
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

22-05-2004 18:14

:evil: Als je bij navigatie kijkt, kun je daar klikken op "Zoeken". Typ hier dan tijgernoten in en je zult een schat aan informatie vinden!
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

22-05-2004 19:14

Nick'

24 uur weken en dan minstens 40 minuten koken , en dan voor het beste resultaat een paar dagen laten staan (fermenteren....) :roll: :wink:

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

22-05-2004 20:07

ik heb er net een stel gekookt en ik vroeg me af of ze het zelfde eruit zien en smaken na die 2 daggen fermiteren ?

mvg Nick
kenneth pepels

23-05-2004 10:54

hallo,

Ik laat ze meestal 48 uur weken, daarna zo'n 40 minuten koken, en daarna nog een paar dagen laten staan, zodat er een goede slijmlaag opkomt.

groetjes kenneth
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

23-05-2004 13:06

ik heb ergens gelezen hoe te ''bereiden'' die tijgernoten
en er werd beschreven eerst een 30 min koken en daarna 2 dagen laten staan en ik heb ze nu in een plastic bakje staan zonder dekseltje moet die er op ?? en nu na 1 dag is er nog niets te zien van een slijmlaagje :-?

tis nou de 1e keer dat ik iets met tijgernoten doe dus vandaar die vele vragen :wink: :lol:

mvg Nick
Gebruikersavatar
ferdy pol
Berichten: 373
Lid geworden op: 16-04-2004 16:03
Locatie: nl

23-05-2004 17:51

als je die slijmlaag snel wil hebben moet je het maar een tijdje met deksel in de zon zetten ...

Ik hou zelf ook wel van die slijmlaag en kook ze zeker ook altijd een minuut of 40 nadat ik ze minstens 2 nachten heb laten weken.....
Stefan Slechten
Berichten: 2316
Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
Locatie: Stein (Lb)

23-05-2004 18:19

Ik bereid de tijgernoten vaak als volgt. Ik gooi op 1kg tijgernoten een flinke hoeveelheid suiker erbij, water erbij, en half uur op het vuur. Als het half uur om is kiep ik het geheel incl. kookvocht in een emmer die ik kan afsluiten. Dat 2-3 dagen laten staan, mét deksel erop, en dan heb ik perfect slijmende tijgernoten.

Succes,

mvg
stefan
Jeroen Daniels
Berichten: 88
Lid geworden op: 14-01-2004 16:59
Locatie: Bladel

23-05-2004 20:24

heej,

ik doe het zo:

eerst minimaal een dag laten weken met flink wa bastertsuiker erbij.
na die dag kook ik het 3 kwartiertjes en daar na laat ik het staan tot het begint te slijmen.

jeroen
MVG Jeroen
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

23-05-2004 20:27

Wat ook goed werkt is bijvoorbeeld een uur koken en een week laten staan :wink:
Zo krijg je een dikke slijmlaag erop maar je krijgt dan ook een soort bruine olie wat natuurlijk ook goed werkt op een water waar de vis aan de oppervlakte ligt..zo bereik je ook de hoger liggende karpers die de olieachtige geurspoor opzoekt.... :P
Bier werkt ook(geen eigen ervaring mee) omdat het biergist het gisten versnelt.

Dit is achterhaalde informatie maar misschien heb je er wat aan! 8)
Gebruik anders eerst eens de [u]zoekfunctie[/u] voordat je weer een topic wilt plaatsen! :wink:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

24-05-2004 15:52

echt heel erg bedankt voor de informatie :P :wink:
maar nu zit ik met nog een vraag die me binnen schoot :lol:
hoe kan ik tijger noten het beste bewaren en hoelang?

bijv: ik heb nu de tijgernoten klaar(maandag is het nu ), maar ik ga het pas gebruiken in het weekend

hoe kan ik ze dan het beste bewaren en hoelang

mvg Nick 8)
Jeroen Daniels
Berichten: 88
Lid geworden op: 14-01-2004 16:59
Locatie: Bladel

24-05-2004 16:03

heej,

je kan ze ook invriezen...
dat heb ik wel eens gedaan

jeroen
MVG Jeroen
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

24-05-2004 16:05

koen ik had de zoekfunctie al gebrukt maar ik had niet echt de informatie gevonden die ik wou hebben :lol:


mvg Nick[/quote]
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

24-05-2004 16:49

Nick,


Je kan ze gerust 2 a 3 weken in een emmer laten staan onder het kookvocht!!!Ze stinken dan wel heel hard maar hoe rotter hoe beter :wink:
Eigenlijk gaat dit niet op maar bij tijgernoten kan dit zeker geen kwaad! :P
Sluit de nootjes gewoon af in een emmer, is meer als voldoende!
En na het koken kan je ze ook idd gelijk invriezen.....
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

24-05-2004 18:34

oww,

als ik ze dan heb laten weken (ongv een dag met flink wat suiker er bij).

moet ik ze dan gewoon in dat water koken waarin ik ze heb geweekt met het suiker wat er dan al in zit, of gewoon nieuw schoon water ?
ik hoor het wel,

mvg Nick
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

24-05-2004 18:35

ow en nog een dingetje :lol:

als ik ze laat weken moet ik er dan ook een deksel op doen of pas er na dat als ik ze heb gekookt ?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mvg Nick :P
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

24-05-2004 18:53

maakt het ook uit welke soort suiker ???

ik heb nu nog staan bruine basterd suiker en gewone suiker en nog maar een klein beetje witte basterd suiker

mvg
Nick
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

24-05-2004 20:48

Nick,


Het water waar je je nootjes in hebt geweekt is wel het slimste omdat je anders je suiker verspilt.....
De deksel op je emmer is wel handig want ander gevogelte lussen die nootjes ook :wink:
En het soort suiker wat ik gebruik is basterdsuiker om dat dat iets zoeter is dan normale rietsuiker! :D

Suc6 ermee
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

24-05-2004 21:02

dat is juist het probleem heb geen witte basterd suiker meer :lol:


dus welke suiker zou ik dan het beste kunnen gebruiken:

gewoon kristal suiker, bruine basterd suiker

meer even niet :-? welke zou ik dan het beste kunnen gebruiken ???
of naturel ?

mvg Nick
Rick Nijland
Berichten: 445
Lid geworden op: 14-08-2002 02:00

24-05-2004 21:05

mijn voorkeur gaat uit naar bastard suiker en een flesje bruin bier.
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

24-05-2004 21:15

IK HEB GEEN WITTE BASTERD SUIKER :lol:

KAN BRIJNE BASTERD SUIKER OOK OF GEWOON SUIKER ???
DAT IS MIJN VRAAG :-?




mvg Nick
Rick Nijland
Berichten: 445
Lid geworden op: 14-08-2002 02:00

24-05-2004 21:47

Tuurlijk kan bruine bastard suiker erbij.
rens kop
Berichten: 89
Lid geworden op: 07-04-2004 17:26
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

27-05-2004 22:32

hiero
Gebruikersavatar
Nick van den Oord
Berichten: 282
Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
Locatie: Eindhoven

28-05-2004 08:46

eey mensen ik heb nog eeen vraagje !! :lol:

als ik ga visse de tijgernoten meenemen in hun kookvocht ?

en ook als ik wat ga bij voeren is het dan belangrijk dat die slijm laag er nog opzit

ik hoor het wel

mvg Nick
rens kop
Berichten: 89
Lid geworden op: 07-04-2004 17:26
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

28-05-2004 20:21

hee nick

ik doe dat in iedergeval wel. lekker ranzig maar werkt prima.

of het belangrijk s dat het slijm erop blijft weet ik niet, denk dat het bij het loslaten in het water, het er wel snel af is maarja. je weet nooit.

gr rens :lol: