Flavour voor vismeelbolie


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martijn Silfhout
Berichten: 112
Lid geworden op: 05-10-2003 02:00
Locatie: Sleeuwijk & Breda

11-04-2004 22:13

Ik ga morgen vismeel bolies maken. Ik heb de droge mix al klaar staan.
Ik heb als flavour zalm. Ik heb echter ook nog hennep en aardbeien flavour staan. Zou het raadzaam zijn om er nog een tweede andere flavour bij te doen of kan ik het beter echt bij zalm houden?

Verder ga ik morgen ook mijn tijgernoten klaar maken. Zou ik hier ook evt een flavour bij kunnen doen of iets van suiker ofzo? Of kan ik het beter gewoon "naturel" houden.

Groetjes martijn
Gebruikersavatar
Bart Janssen
Berichten: 1354
Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
Locatie: Tussen de Rivieren
Contacteer:

11-04-2004 22:29

Ik zou het bij 1 flavour houden, mijn persoonlijke voorkeur uit de flavours die jij noemt is de strawberry. Die combinatie heeft mij veel vertrouwen gegeven.

Bij de tijgernoten zou ik zeker suiker toevoegen :wink: laat het maar lekker zoet worden.

Vangze,
Bart
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

11-04-2004 22:29

Fish flavour....shellfish of monster crab. Wat dacht je van Liver flavour!!!

Tijgernoten:

gooi er bijvoorbeeld op een emmer een flinke scheut tot 1 kg suiker aan toe, gewone of bruine suiker wat jij leuk vind.

Of gooi ze na bereiding nog even een paar uur in een zooitje melk!!
Heb hier ook door gevangen, maar dit op een water waar tijgers niet zo lekker liepen. Door de geevaporeerde melk aan toe te voegen, ving ik wel wat beter op de tijgers.
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
Martijn Silfhout
Berichten: 112
Lid geworden op: 05-10-2003 02:00
Locatie: Sleeuwijk & Breda

11-04-2004 22:35

Allereerst bedankt voor de info

ik maak 2 kilo tijgers klaar. Hoeveel gram suiker kan ik hierop gebruiken?

En bij de vismeelbollies dus enkel de strawberry flavour? Heb je zonder het toevoegen van visflavour dan eigenlijk nog wel een vismeelbolie?
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

11-04-2004 23:03

Martijn, een flavour kun je indien er vismeel in je mix zet ook weglaten.

Ook zonder flavour vang je vis door de vismeel in de mix zelf.
Probeer dadelijk als het wat warmer wordt ook eens een visolie in je boilie!!!

ga je vast mee vangen
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
Martijn Silfhout
Berichten: 112
Lid geworden op: 05-10-2003 02:00
Locatie: Sleeuwijk & Breda

11-04-2004 23:18

Ik heb op de kilo droge mix 400 gram vismeel. Is dit dan wel genoeg?
Remco Caris
Berichten: 206
Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
Locatie: spaubeek
Contacteer:

12-04-2004 00:14

Tijgernoten flavour ik nooit, laat ze eens een week tot 2 weken staan dan beginnen ze lekker te slijmen en te stinken wat veel aantrekkingskracht heeft op de karper
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

12-04-2004 13:13

een tip tijgernoten met kokosmelk en dan zelf de kokos vlees opeten
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Gebruikersavatar
Simon van Vegchel
Berichten: 427
Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
Locatie: Eindhoven

12-04-2004 18:14

Op die 2 kg tijgers zou ik ongeveer een halve kilo suiker gebruiken, ikzelf gebruik altijd normale suiker, maar basterdsuiker schijnt het ook goed te doen. Over dat vismeel, 400 gram kan best, ik gebruik zelf altijd 170 gram op 600 gram droge mix maar daar zit ook nog trouvit doorheen dus... dat zit denkik wel snor :wink:
Gebruikersavatar
Martin Nederlof
Berichten: 544
Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
Contacteer:

13-04-2004 11:17

ik gebruik haast geen flavour ! maar als ik in mijn vismix flavour zou gebruiken dan zou ik voor de alom bekende klassieker gaan !

Esterblend 12 (solar)
Squid & Octpus (solar)

Suc6 !
Just another carp fisher.......
Marco Zegers
Berichten: 102
Lid geworden op: 28-02-2004 00:14

13-04-2004 13:57

BIER bij de tijgernoten... amstel oud bruin ofzo.. en inderdaad bastardsuiker...

zelf eet ik ook graag tijgernoten (van de duyvis :P ) bij mijn bier.... :P
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

13-04-2004 15:41

400 gram vismeel is meer dan zat, maar ik zou naarmate het water warmer wordt afbouwen tot 20 a 10% vismeel, anders heb je een hele eiwitrijke boilie! (persoonlijke voorkeur, maar ik zie dat niet zo zitten in de zomermaanden.....)
Dit stinkt genoeg, maar je zou evt. een zoete flavour kunnen toevoegen, om een 'andere' boilie dan de rest te krijgen.........

mvg. daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

13-04-2004 15:59

Zelf ben ik een liefhebber van de cajoler powder van Nutrabaits(soms in combinatie met een pineapple flavour) in combinatie met een vismeelmix. Ruik maar eens aan het potje, eens kijken of je verkocht bent.
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

13-04-2004 17:32

Martijn,

Wat een zeer goede combinatie is qua flavour op een vismeel boillie is: Squid&Octopus Koi Rearer van Solar Tackle.....
Als ik een vismeelmix in elkaar ga flansen komen er zekers een paar druppeltjes van deze flavour bij! :D

En tijgernoten???

Ik doe op een kilo tijgernoten altijd een pond basterdsuiker bij....
Zoete dikke slijm erop werkt zeer goed!

Suc6 met je mix! :wink:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

13-04-2004 17:38

Op Vismeel is inderdaad niet speciaal een toevoeging nodig, maar wil je
wat toevoegen, voeg dan uit zo'n knijpflesje van Maggi waar je jus van
maakt; voeg 50ml van dat spul toe op 10 eieren.

Daniel,

In de zomer hoef je die 40% vismeel niet te verlagen, aangezien de kar-
per het nu goed kan verteren.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

13-04-2004 18:13

Geen flavour,
Wel Trassi.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

14-04-2004 14:01

Benny, een karper heeft vooral in de zomermaanden geen extra eiwitten, maar koolhydraten nodig..... dat is de reden waarom ik in de zomer de hoeveelheid vismeel in m'n mix naar beneden schroef, en de hoeveelheid maismeel omhoog!

mvg. daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

14-04-2004 15:31

Daniel,

Daar zijn verschillende theorieen over!
S'Winters zijn teveel eiwitten naar mijn mening niet goed, vanwege de
snelle verzadiging hiervan (geld alleen voor; voorvoeders!). Zomers kan
een karper gerust wat extra eiwitten hebben, omdat ie het toch weer
snel verbrand; omdat ie nu veel actiever is!
Wel is het zo dat ik over het algemeen aan een koolyhdraatrijke boilie
de voorkeur geef. Maar dat neemt niet weg, dat je in de warmere maan-
den de hoeveelheid eiwitten niet iets kunt opkrikken (ik praat niet over
extreem hoge eiwitten; tot zo'n 30%!).

Tot slot: Ik vis dus het liefst met een boilie met veel koolyhdraten, het
gehele jaar door, maar zomers kun je gerust wat extra eiwitten gebruiken.
Of het echt nodig is, daar twijfel ik aan......!
Oh ja.........iedereen heeft zo z'n theorie, als het maar.......! :wink:

groetjes Benny
Hugo Bovenmars

14-04-2004 19:10

Daar zijn de meningen idd nogal over verdeeld.
Natuurlijk KAN een karper bij hogere temperaturen meer energie verbruiken....MITS het zuurstofgehalte dat toelaat. Wanneer dat niet het geval is (tijdens de zomermaanden op veel wateren het geval (denk aan algengroei e.d.)) zul je goed op moeten passen met hoeveelheden voer.

gr Hugo
Fabrice Macours
Berichten: 286
Lid geworden op: 06-01-2004 14:15
Locatie: Tongeren (B)
Contacteer:

14-04-2004 20:10

Je moet altijd zo denken dat na 24H de flavour (bijna) volledig uit uw boillie verdwenen is.
Daarom, als ik flavour in men boilies gebruik, doe ik er maar heel weinig van in. Tis veel te duur voor wat het is.

Iets wat ik daarentegen wel altijd gebruik in men visbollen is een essential oil , van ucp bijvoorbeeld.
Plaats reactie