effect van water door je mix?


Plaats reactie
erik binnendijk1
Berichten: 32
Lid geworden op: 15-03-2003 01:00

10-02-2004 12:16

Ik probeer mijn bolies iets goedkoper te maken. Ik dacht eraan om iets minder eieren door de mix en dat aanvullen met wat water. Weet iemand wat het effect van wat water door je mix is? Of misschien een andere alternatief voor eieren?

Bedankt,

Erik
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

10-02-2004 12:18

als je mix zelf uit genoeg binder bestaat kan het geen kwaad water door je mix te doen hierdoor kan je meer droge boilie mix verwerekn en dus meer boilies draaien. Denk dan aan een 3/4 mok water per 10 eitjes
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

10-02-2004 15:58

Erik,

wil je echt gaan bezuinigen op eieren? Dat heb ik nog nooit gehoord... Ik neem aan dat de kosten van eieren toch totaal wegvallen tegen de kosten die je kwijt bent om een knappe mix samen te stellen?
Natuurlijk kan je je eieren licht vermengen met water, al zou ik de voorkeur geven aan melk!
Gebruikersavatar
Marcel Kosters
Berichten: 272
Lid geworden op: 21-09-2003 02:00

11-02-2004 13:43

Ik doe ook enkel water bij mijn mix ==> is dan wel kant en klare mix van Pro-Line e :D Maar met water boek je meer resultaat op lange termijn dan met eieren reken maar! O ja, met water worden de boilies (als je zelf een mix samensteld) altijd zachter dan dat je eieren toevoegd.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

11-02-2004 14:49

Marcel,

Puur onzin....!!!!!!
Door alleen water toe te voegen aan je mix, vang je heus niet beter!
En dus ook niet op langertermijn, wel is het zo dat je b.v. door alleen wa-
ter toe te voegen je eiwit gehalte niet zo hoog maakt, of gedeelte eieren
+ water hiervoor.
Ik maak mijn deeg gewoon met eieren aan, desnoods kneed ik het een
beetje na met water. En wat het eiwit gehalte betreft, wil je die niet hoog
gebruik dan gewoon producten met een laag eiwit gehalte.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

11-02-2004 18:20

Erik,

Als je vocht wilt toevoegen dan zou ik toch olie pakken zoals: visolie,hennepolie,tijgernotenolie,olijfolie,zonnebloemolie etc.

Maar om water bij je boillie mix toevoegen om het goedkoper te maken???? :roll: :-?

Daar zie ik het nut niet van in....

Ik weet wel wat eivervangend spul is om geen eiren toe te voegen maar gewoon enkel water, dat is wel een optie....
Maar om de voedingswaarde van een ei te gaan veranderen d.m.v heeleipoeder.......zal ik niet doen!

En een eitje kost maar €0,03 dus om daarop te bezuinigen is niet een slimme zet!
Gebruik dan geen flavours,dat scheelt weer een €15,-

MVG Koen
ronny geens
Berichten: 174
Lid geworden op: 18-08-2003 02:00
Locatie: beverlo

11-02-2004 19:45

En een eitje kost maar €0,03 dus om daarop te bezuinigen is niet een slimme zet!
Gebruik dan geen flavours,dat scheelt weer een €15,-

MVG Koen[/quote]

Dan wil ik wel eens weten waar jij ze zo goedkoopt haalt ??want ik denk niet dat je ze zelf legt he :P

mvg ronny
Hugo Bovenmars

11-02-2004 19:55

haha, 3 euricent per ei. Ik haal ze bij de Aldi voor €1,20 per 10, heb je wel scharreleieren (principes he :wink: )
Trouwens, met €15,- flavour je zeker 15 kg.
Gebruikersavatar
Henk Janssen
Berichten: 1249
Lid geworden op: 02-02-2002 01:00

11-02-2004 21:26

dus 12 cent per stuk, hugo
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

11-02-2004 23:57

Koen,

Gaarne 1000 eieren voor die prijs.


30 kilo mix en dan pak hem beet 15 liter olie? Jaja.

Maar waarom geen water? Wat is daar mis mee? Omdat "men" zegt dat je perse eieren moet gebruiken? Ooooh :roll:

MVG

Klaas
erik binnendijk1
Berichten: 32
Lid geworden op: 15-03-2003 01:00

12-02-2004 09:03

Ik bedoel dat ik ipv 10 eieren, 8 eieren gebruik en de rest water. En eieren die zo goedkoop zijn, zijn zeker zonder schaal. Geurstof gebruik ik amper en dat kost me maar 30 cent per 7 kilo bolies.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

12-02-2004 11:54

vraag is een blijft..kan je water toevoegen? ja dat kan.....
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

12-02-2004 12:22

Ik had ooit een mix aangemaakt totaal iets van 25 kg. Zowiezo niet slim om in 1e keer aan te maken met in de zon kans op flinke uitdroging.

Ik helemaal in de wanhoop..... Kreeg die mix niet meer te draaien. Zag het geld weer de balk in gaan.

Vroeg ik het aan wat mensen, wat water toegevoegd, en het draaide als een tiet.
Dus geweldig goed om water toevoegen. Ik gebruik dit zowiezo als ik te weinig eitjes toegevoegd heb. Om dan nog met eieren door die bonk deeg te doen zie ik niet zitten. Die bonk plat maken, water erdoor, en kneden maar.

Met rollende groet,
Frank
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

13-02-2004 08:22

Frank,

Is inderdaad geen probleem. Mijn mixen verpak ik altijd per 2,5 kilo. Daarvoor gebruik ik 20 eieren, voeg daar olie, flavour e.d. bij en voeg water toe tot het deeg goed is. Werkt prima.

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Marcel Kosters
Berichten: 272
Lid geworden op: 21-09-2003 02:00

15-02-2004 22:17

Benny van de Werfhorst schreef:Marcel,

Puur onzin....!!!!!!
Door alleen water toe te voegen aan je mix, vang je heus niet beter!
En dus ook niet op langertermijn, wel is het zo dat je b.v. door alleen wa-
ter toe te voegen je eiwit gehalte niet zo hoog maakt, of gedeelte eieren
+ water hiervoor.
Ik maak mijn deeg gewoon met eieren aan, desnoods kneed ik het een
beetje na met water. En wat het eiwit gehalte betreft, wil je die niet hoog
gebruik dan gewoon producten met een laag eiwit gehalte.

groetjes Benny


Het is i.d.d. wel zo dat het eiwitgehalte in de mix lager ligt. En vooral op dressurwater herkend de vis de eieren. Dus water in je mix levert op lange termijn wel degelijk meer vis op, in mijn geval wel. Maar pure onzin dat is het zeker niet.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

15-02-2004 22:27

Marcel,

Idereen z'n mening! :)
Ik geloof dus echt niet dat je beter vangt door het weglaten van eieren,
want een boilie is een boilie, het is immers allebei een gekookt deegbal-
letje.
Ik zou persoonlijk meer aandacht besteden aan de samenstelling van de
mix, hier kan wel het 1 en ander mee worden bereikt. En zoals gezegd:
Een boilie is en blijft een boilie!

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

15-02-2004 22:36

Eieren eruit en water erin. Noemden we dat vroeger niet gewoon een deegje? Juist dat ei of eventueel een eivervanger zorgt voor een deegballetje met een “jasje”. Dat maakte uiteindelijk een heel verschil. Dat dressuur verhaal komt uit de koker van een boiliefabrikant. Maar die mannen gebruiken wel eivervangers.

Een eitje hoort bij een boilie, anders maak ik wel deeg. Tja? Een slappe lijn en dan ook maar een slappe boilie. Moet ik wel eens zien hoe die brasems nu weer van mijn aas te houden, zodat ik niet elk uur mijn aas hoef te vervangen.

Groet, Kees
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

15-02-2004 22:40

Tja Kees,

Een boilie fabrikant probeert ons alles te doen geloven....! :lol:

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Marcel Kosters
Berichten: 272
Lid geworden op: 21-09-2003 02:00

15-02-2004 23:03

Oke, maar met deze boilies vang ik in tegenstelling tot andere bollen hier op (dressuur)water als de pest. En als de fabrikant dan de voordelen op noemt geloof ik die he? :D Het zal allemaal best, zolang ik maar vang maak ik me nergens niet druk meer om...
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

15-02-2004 23:13

Helder Marcel. Gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent. Waarschijnlijk ben je niet de enige die met deze prijsgunstige bollen voert. Maar wacht maar tot de karper erachter komt.

En je kunt altijd een eitje minder en een beetje water erbij doen. Maar zonder ei of eivervanger kun je koken tot je een ons weegt, maar krijg je geen boilie.

Groet, Kees
Arjan Swinkels
Berichten: 63
Lid geworden op: 22-07-2003 02:00
Locatie: Klaaswaal/Rotterdam

16-02-2004 15:44

Als je dan toch water gaat toevoegen! Voeg dan het water toe waar je je partikels in geweekt en gekookt hebt. Zit er nog een geurtje aan.
Gebruikersavatar
Marcel Kosters
Berichten: 272
Lid geworden op: 21-09-2003 02:00

16-02-2004 16:11

Kees Ouwehand schreef:Maar zonder ei of eivervanger kun je koken tot je een ons weegt, maar krijg je geen boilie.


Het is goed dat ik dat weet, voordat ik vroeg of laat nog eens bollen met alleen water zou draaien :D Weer wat geleerd!
Plaats reactie