kruiden i.p.v. flavours


Plaats reactie
Thijs Duchateau
Berichten: 30
Lid geworden op: 05-01-2004 11:33
Locatie: M'tricht

10-01-2004 21:54

hey mede karpervissers, :wink:

Ik hoor veel over kruiden in de boiliemix als vervanger van een flavour.

Kan iemand mij vertellen welke keukenkruiden echte killers zijn en vooral hoeveel procent kruiden kunnen in de boiliemix verwerkt worden?

Alvast bedankt voor de reacties.

groeten,

Thijs
Gebruikersavatar
Stefan Dirkx
Berichten: 209
Lid geworden op: 24-08-2003 02:00
Locatie: Braboland

10-01-2004 22:48

vis zelf nu met kerrie poeder erin..... werkt ook redelijk goed....
maar knoflook poeder werkt toch iets beter vind ik zelf....
Willem Barnas

10-01-2004 22:53

Ha die Ties,

Probeer het eens met de volgende kruiden (evt. gecombineerd);

Knoflook (poeder)
Gemalen komijn
Kerrie (poeder)
Shoarmakruiden

Doseringen moet je zelf maar wat uitvogelen, denk in eetlepels/kilo mix; flinke hoeveelheden dus.

AJUUS,
WB :wink:

PS: Toevallig familie in Schalkhaar wonen?!
Gebruikersavatar
jordyopthof
Berichten: 1606
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Zuid-Holland

10-01-2004 23:18

wat is jullie dosis kerry???

ik gebruikte vorig seizoen in een boilie die ik maakte 1,5 eetlepel
ik voegde tevens nog wel 4 ml flavour toe, echter niet nodig, omdat mijn mix ook nogeens uit 1/4 deel vismeel bestond.

1 deel griesmeel
1 deel soyameel
1 deel polenta medium/fijn
1 deel makreelmeel of haringmeel
1,5 eetlepel kerry (pro line)
1 eetlepel eipoeder

flavour spice fish 4 ml

heb er wel op gevangen, maar boilies draaien is nog steeds niet mijn hobby.

Misschien is er iemand die een goedvangende mix heeft of is de aangegeven mix al goed in elkaar gezet??
wellicht een betere mix die de ingredienten tegen elkaar opwegen. Hier heb ik namenlijk geen verstand van.

mvg,

jordy

mixen met knoflook, kerry, paprika, rundvleesextract, enz enz
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

10-01-2004 23:25

Kaneel !!!! Hoeveel ??? , hoeveel geld heb je.
Denk verder aan : Puddingpoeders , tomatensoep uit een pakje , diverse vloeibare cake aroma's , limonadesiroop en diverse olie soorten uit de supermarkt. Ik vergeet vast de helft maar voor al deze toevoegingen geld : duur maar niet veel mensen gebruiken het.

groetjes Bert
Jan van Glabbeek
Berichten: 417
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

10-01-2004 23:46

De meeste kruiden (kerrie, knoflook, paprikapoeder) kun je best 50 gram op een kilo doen. Er zijn er ook (zoals ve-tsin) waar je erg voorzichtig mee moet zijn.
martine broks
Berichten: 71
Lid geworden op: 06-07-2003 02:00
Locatie: lieshout

11-01-2004 15:49

er zijn zo veel kruiden die je kunt gebruiken: kerrie, correander, gember, knoflook, speculaaskruiden kijk gewoon een keer in het kruidenrek in de keuken of ga in de supermarkt kijken wat er allemaal is. veel succes er mee
groetjes martine
Thijs Duchateau
Berichten: 30
Lid geworden op: 05-01-2004 11:33
Locatie: M'tricht

11-01-2004 16:19

[quote="Willem Barnas"]Ha die Ties,

Probeer het eens met de volgende kruiden (evt. gecombineerd);

Knoflook (poeder)
Gemalen komijn
Kerrie (poeder)
Shoarmakruiden

Doseringen moet je zelf maar wat uitvogelen, denk in eetlepels/kilo mix; flinke hoeveelheden dus.

AJUUS,
WB :wink:

PS: Toevallig familie in Schalkhaar wonen?![/quote]


He Willem,

Bedankt voor je reactie maar ik heb zover ik weet geen familie in Schalkhaar.

mssl
Gebruikersavatar
michel kemp
Berichten: 622
Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
Locatie: zoetermeer

12-01-2004 11:39

Ik zou zeggen ga eens naar een toko of naar een kruiden en specerijen kraam op de markt. Als je die aantallen (diversen) kruiden ziet dan ben je voorlopig nog niet uit geexpirimenteerd......... succes.

Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Gebruikersavatar
Rob Borjans
Berichten: 857
Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
Locatie: Landgraaf

12-01-2004 16:27

hoy jan,

Waarom ve-tsin zuinig zijn?

Volgens mij is het het zelfde als gewoon zout.

groeten rob
Ulco Bosma
Berichten: 546
Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

12-01-2004 16:42

Vet-sin is dus duidelijk geen zout. Vet-sin wordt wel gerekend als 6de smaaksoort na zout, zuur, zoet etc.
Vet-sin wordt veel gebruiken in bijvoorbeeld nassie e.d. de daarbij voorgeschreven hoeveelheden zijn meestal mespuntje per 100gram toegevoegd vlees.
Vet-sin proeft ook wel degelijk anders dan zout!

zou gewoon aanhouden 1-2 theelepels per kilo mix

M.v.g. Ulco,
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

12-01-2004 16:43

Niet hetzelfde als gewoon zout,
Ve Tsin, ook wel mono sodium glutaminaat genoemd......

Sportieve groeten Henk

Etikettenhulp Glutaminaat

Wetenswaardigheden
Glutaminaten worden gebruikt als smaakversterker, met name voor hartige gerechten. In verschillende voedingsmiddelen kan glutaminaat van nature voorkomen. Het is een bouwstof van eiwitten. Met name gerijpte, oude kaas (Parmesan), blauwader kaas (Roquefort), sojasaus, marmite, moedermelk en walnoten bevatten vrij hoge hoeveelheden glutaminaten. Daarnaast kan het toegevoegd worden; met name in de Oosterse keuken wordt veel gebruik gemaakt van deze smaakversterker.


Kan worden vermeld als

Calciumdiglumamaat (E623)
Eiwithydrolysaat
Gist(extract)
Glutaminezuur (E620) Andere benamingen: alfa-aminoglutaarzuur, glu, glutacid, glutaminol, glutagon
Magnesiumdiglutamaat (E625)
Monoammoniumglutamaat (E624)
Monokaliumglutamaat (E622)
Mononatriumglutamaat (E621) Wordt ook natriumglutaminaat genoemd
MSG (Mono Sodium Glutaminaat)
Smaakversterker
Ve-tsin


Kan worden gebruikt in

Bouillon, soep
Chips/zoutjes
Hartige snacks
Kant-en-klaar maaltijden
Kruidenmixen
Oosterse gerechten
Vleeswaren
Zout(vervangers) O.a. voor natriumarme producten

12 oktober 2002

Dit overzicht is samengesteld aan de hand van ervaringen en literatuur en is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kan het voorkomen dat producten wel glutaminaat bevatten maar niet in dit overzicht voorkomen. Stichting Voedselallergie kan daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden door het gebruik van deze lijst. Op- en aanmerkingen om dit overzicht verder te verbeteren zijn zeer welkom en kunnen worden verstuurd naar Stichting VoedselAllergie, Postbus 207, 3860 AE Nijkerk (tel. 033-4655098) of info@stichtingvoedselallergie.nl.
Gebruikersavatar
Tim Sanders 3
Berichten: 116
Lid geworden op: 29-01-2003 01:00
Locatie: Didam

14-01-2004 16:34

hey,

bij de bakker hebben ze ook veel leuke kruiden zoals anijs, speculaas kruiden en nog wat ken ik niet precies moet je maar eens naar vragen.

groeten tim
Gebruikersavatar
Rob Borjans
Berichten: 857
Lid geworden op: 29-08-2002 02:00
Locatie: Landgraaf

16-01-2004 10:33

hoy tim,

Denk ook eens aan de poeder waar ze de pudding van de pudding broodjes van maken!!

Ulco bedank voor de correctie dan weet ik dat ook weer.

groetne rob
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

16-01-2004 11:53

en wat te denken van vanille poeder weet niet of je het bij de plaatselijk super kan kopen
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

18-01-2004 02:47

En met die speculaasboilie's vang je zeker super op de gaasperplas ??
J*zus man,hoe verklooi je een water :o
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Plaats reactie