Verschil tussen een Flavour een Liquid en en aasdip.


Plaats reactie
R. van Bussel
Berichten: 123
Lid geworden op: 05-08-2010 17:20
Locatie: Vaassen

10-02-2012 11:42

Hallo,

Wie zou mij kunnen en willen leggen wat nou precies het verschil is tussen een flavour een liquid en een aasdip. Wanneer gebruik je nou welke?

alvast bedankt


gr
Alex Poot
Berichten: 878
Lid geworden op: 28-01-2002 01:00

10-02-2012 18:16

Over het algemeen zijn een flavour en liquid te gebruiken om aas te maken. Zoals boilies. Dit is vaak een zeer sterk concentraat (hoge alcoholbasis) waar je vaak maar een paar druppies genoeg aan hebt door een boiliemix. Een aasdip zegt het eigenlijk al, hierin kan je je aas dippen. Vaak een wat dikker goedje. Je kan hier dus enkele boilies in stoppen (soaken) hoe langer je ze erin laat zitten hoe harder ze worden. De boilie zuigt als zich ware zich vol met de dip.

Opzich kan je ook die flavours (liquids) en aasdips door partikels heen doen. Die flavour uiteraard met mate... Van die aasdip kan je meer van gebruiken!

Groet
Alex
R. van Bussel
Berichten: 123
Lid geworden op: 05-08-2010 17:20
Locatie: Vaassen

12-02-2012 15:24

dankjewel voor je uitleg Alex, maar wanneer besluit je dan om òf een liquid òf een flavour te gebruiken. want het zijn 2 verschillende producten
Alex Poot
Berichten: 878
Lid geworden op: 28-01-2002 01:00

13-02-2012 11:51

Tja... vaak zie je dat de term "Liquid" eigenlijk een verzamel is naam voor allerlei dips, soaks en andere toevoegingen om je aas een boost of betere smaak te geven. Een flavour is echt een concentraat die je moet toevoegen aan je aas (boiliemix).

Dus een "liquid" dip, sweetner, soak, of wat voor toevoeging ook, is vaak ter versterking van (geur, kleur ect) aan je aas, partikelmix of stickmix ect ect. Dit zijn vaak ook wat grotere flessen.

Een flavour is vaak een geurstof die in kleinere potjes zit. Dit is echt als je zelf boilies gaat maken, en er een smaak aan wilt geven. Je kent ze wel, scopex, fish, strawberry ect ect ect....

Dat is globaal de onderscheiding die je kan maken.
R. van Bussel
Berichten: 123
Lid geworden op: 05-08-2010 17:20
Locatie: Vaassen

13-02-2012 11:58

okee nu is het me duidelijk Alex. Bedankt voor je antwoord;)
Johan van Sloten
Berichten: 161
Lid geworden op: 18-02-2012 11:12

18-02-2012 11:55

alex zegt het eigenlijk al! maar flavours zijn inderdaad op je voer/bolie mix een smaak te geven of extra aantrekkelijk voor de vis, en een aasdip is gewoon om je boilie in te dippen/soaken. een aasdip heeft een hele sterke smaak hierdoor is de boilie/aas heel sterk geurend in het water en zal de karper juist die bolie wel eten.
Wichert van Helden
Berichten: 4
Lid geworden op: 13-03-2012 12:52

14-03-2012 19:50

Een liquid (bait booster) is op de markt gebracht om in te dippen als extra attractie op het aas. In boillies kan het als attractor gebruikt worden. De smaak dus. Een flavour is een geurspoor maker. Maar potjes en flesjes zijn compleet irrelevant! De gehele geur van je aas is compleet irrelevant! Zorg gewoon dat de boillie een goede spicy of vismeel smaak heeft (bij zelfbouw) en laat die potkes maar lekker in de schappen verrotten.

Waarom ik geen flesjesrommel gebruik? Om maar even een klein beetje suggestief te zijn: het natuurlijk voedsel (larvjes, slakjes) hebben toch ook geen sterke aromatische geurmaker om zich heen hangen?
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

14-03-2012 20:30

nieuwschierig als een karper is, kan dat nu juist de trigger zijn! Wonder middeltjes bestaan niet, maar een goede flavourkan soms een toegevoegde waarde hebben, en is in gebruik vaak goedkoper dan sommige veel gebruikte natuurlijke extracten
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

10-05-2012 11:18

Geheel met Martijn eens,

een flavour geeft wel degenlijk een signaal af, negatief of positief dat laat ik in het midden.
flavours op basis van esters( zuren) reageren heel anders onder water dan de flavours op alcohol basis( ethyl) bovendien hebben we ook te maken met de oplosmiddelen die gebruikt worden, en laten die nu juist in alle gevallen voor een aasprikkel zorgen.
de kwaliteit van de basis componenten spelen ook een rol , die kunnen inderdaad nog wel eens smaak geven aan je boilie.

neem van mij aan dat karper nog nooit bananen of ananas tegen is gekomen op de bodem( alhoewel, met het aantal tovenaars tegenwoordig weet je het maar nooit :wink: )

het soaken van aas in vloeibare amino of foodliquids is ook zeer effectief, wat denk je dat de larven uitscheiden op de bodem? juist amino

het rekensommetje is snel gemaakt, maar om nu te zeggen dat flesjes geen verschil maken,,,dan denk ik dat je toch naast de plank slaat.

Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Plaats reactie