is dit een goede boilierecept:P


Plaats reactie
jimmy wolkenveld
Berichten: 13
Lid geworden op: 26-04-2011 14:56

13-08-2011 19:16

hallo
ik heb deze boillie recept gevonden op het internet
en er stond als ze ermee goed vangen
maar ik twijfel daarover
weet iemand als deze recept goed is en goed te maken

boilierecept
50/50 mix
10 eieren
1/2 kg suiker
1 kopje stroop
5 eetlepels keukenzout
gemalen tijgernoten
gemalen sweetcorn mais wie 1 dag geweekt hebt in de stroop
dat door elkaar en dan 1 dag laten staan in een lucht dichte emmer
en dan de volende dag bollen maken en dan 2 tot 3 min in de pan ze moeten minimaal 1 min blijven drijfen
en dan weer 12 uur laten drogen en dan in de vriezer
en voor je sessie moet je de bollen uit de vriezer halen minimaal 12 uur voor je sessie
(de bollen wie je gemaaakt hebt zijn 24 tot 48 uur goed en in de vriezer onberperkt houdbaar)
Kasper Fen
Berichten: 532
Lid geworden op: 20-05-2011 20:14

13-08-2011 21:20

Wellicht een goed idee om het in de rubriek "aas" te plaatsen, zal je eerder een reactie op krijgen denk ik (;
Gebruikersavatar
benjamin Mazereeuw
Berichten: 1141
Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
Locatie: Enkhuizen NH
Contacteer:

14-08-2011 09:57

wat een vreemd recept.
er staat geen gewicht bij de 50/50 mix.
wat ongeveer 2 a 2,5
kg moet zijn uitgaande van het aantal eieren.
het zal wwn plakkerig bolletje worden met 0,5 kg suiker en een kopje stroop!
en die 5 eetlepels zout is ook overkill.
25 gram per kg mix is beter.
Meer is beter
Beer van een meter
-------------------------------
Rookworst zonder R is ook worst
Gebruikersavatar
niek stroeve
Berichten: 55
Lid geworden op: 25-04-2010 19:47
Locatie: Twente

27-10-2011 21:59

idd misschien handig voor het aas-rubriek, maar ik zal gewoon beginnen met een simpel basis mixje,
zal je wel een eind op weg helpen.

250 gr maismeel
250 gr tarwebloem
250 gr griesmeel
100 gr soja sojameel volvet
100 gr vismeel
50 gr robin red, of kerrie poeder, knoflookpoeder is ook jaren een succes.

ik zeg niet dat dit de mix is maar om te beginnen kom je hier een eind mee, en leer je vanzelf werken met mixen maken.

;)
"The Difference in Carp is the way to success"
Gebruikersavatar
Jeroen Visser
Berichten: 1013
Lid geworden op: 24-09-2009 13:33

31-10-2011 12:50

Jimmy, onbeperkt houdbaar?
Gebruikersavatar
Jeroen Visser
Berichten: 1013
Lid geworden op: 24-09-2009 13:33

31-10-2011 12:50

Jimmy, onbeperkt houdbaar?
Gebruikersavatar
Stef Dijkstra
Berichten: 1106
Lid geworden op: 02-06-2006 18:38
Locatie: Twente

02-11-2011 12:23

Ik vraag me af of zo'n "stroperige" bol wel goed gaat draaien, aangezien de mix misschien wel teveel gaat plakken (ook aan de draaiplank). Ik zou zeggen begin inderdaad eens met een simpel receptje en ga hier op verder borduren en probeer in kleine hoeveelheden wat wel en niet goed gaat.
Plaats reactie