zelf boilie flavours maken?


Plaats reactie
roel somers
Berichten: 37
Lid geworden op: 18-04-2007 16:35

27-03-2008 20:09

heey
ik maak sinds kork ook zelf boilies,
maar de flavours die ik in de winkel koop zijn erg duur(vind ik ).
kan in zelf geen flavours maken?

gr roel
Gebruikersavatar
pieter de gouw
Berichten: 314
Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode

28-03-2008 00:12

Echt zelf flavours maken lijkt me nog een hele opgave.

Je zou wel kunnen denken aan andere toevoegingen: er hier op het forum genoeg voorbeelden te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan kruiden ed

groeten

Pieter
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
Gebruikersavatar
Danny v Swieten
Berichten: 117
Lid geworden op: 21-04-2006 19:44
Locatie: Zoetermeer

28-03-2008 14:43

precies, de natuurlijke dingen als kruiden en zaden ruiken meestal net zo goed, of zelfs beter.
Dat wou ik zeggen ja...
roel somers
Berichten: 37
Lid geworden op: 18-04-2007 16:35

29-03-2008 10:33

ik heb al geprobeert knoflook te koken in een beetje water en dat gingen wel goed en rook ook heel sterk, maar nu wil ik ook graag iets zoets proberen.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

29-03-2008 12:00

Roel je had beter het water kunnen proeven dan de geur opsnuiven.
Dat zegt in ieder geval meer dan ergens aan ruiken.
Vissen is een hobby, geen religie!
roel somers
Berichten: 37
Lid geworden op: 18-04-2007 16:35

29-03-2008 15:56

ja dat is waar
Gebruikersavatar
thijs wijnhoven
Berichten: 268
Lid geworden op: 02-02-2008 16:35
Locatie: Riethoven
Contacteer:

29-03-2008 17:26

ik heb al geprobeert knoflook te koken in een beetje water en dat gingen wel goed en rook ook heel sterk, maar nu wil ik ook graag iets zoets proberen.


ze verkopen ook gwn knoflookpoeder in de supermarkt hoor...
pas wel op dat je niet teveel ervan in je mix doet want je komt erachter
dat dat poeder erg sterk ruikt :wink:
roel somers
Berichten: 37
Lid geworden op: 18-04-2007 16:35

30-03-2008 15:37

oke ik zal is gaan kijken bij de kruiden afdeling 8)
Gebruikersavatar
Martin Flierman
Berichten: 287
Lid geworden op: 30-11-2004 17:40
Locatie: Harns

07-04-2008 21:54

idd gewoon geen flavours gebruiken maar gewoon wat de supermarkt te bieden heeft.
zout peper paprikapoeder knoflookpoeder tomatensoep(ja deze werkt heel goed) verschillende soorten jus(zowel poeder als knijpfles) chili kerrie enz...

En ook verschillende dranken berenburg bv.

succes
Gebruikersavatar
Jesse Geerling
Berichten: 56
Lid geworden op: 18-03-2008 22:55
Locatie: Oud-Beijerland

08-04-2008 19:11

Ik denk dat je best flavours kan maken op die manier van koken, alleen zit er waarschijnlijk dan nog teveel water bij en zou je moeten gaan destileren (water eruit filteren), dan hou je alst goed is alleen knoflook olie over. Ik denk dat dit ook wel mogelijk is met andere stoffen.
Maar ikzelf zou gaan, zoals al gezegt is voor gewoon knoflookpoeder of -pasta uit de winkel.
Hooked 4 life.
Gebruikersavatar
Albert van Benthem
Berichten: 319
Lid geworden op: 07-07-2006 14:38
Locatie: Oosterwolde (Fr)

05-05-2008 14:38

Flavours maken wordt inderdaad wat pittig. Een favoriete flavour van mij is stroop. Zo in de winkel te koop.. :) En duur kun je het niet noemen.

Wel heb ik een tip om zelf dipjes te maken. Die zijn ook nogal prijzig in de winkel, terwijl het bijna allemaal oliën zijn met daarin ook een beetje flavour.

Ik koop gewoon een fles sla-olie en voeg daar mijn, uit de supermarkt gekochte flavour bij. Laat het goedje een poosje staan zodat de olie goed naar de flavour ruikt. En voila: je eigen dip.

Een echte knaller is notenolie. Maar die combineerd niet goed met alle flavours. Zo kun je dus ook boilies draaien zonder flavour en toch attractie meegeven door middel van een goeie dip. Hoe langer je je boilie(s) in de dip houd, hoe meer ze opnemen (dus meer/langer ze uitlekken).

Vriendelijke groet,

Albert van Benthem
Melk nooit mannetjesgeiten...

http://vimeo.com/9069111
Derk Roelsen

05-05-2008 17:02

Wel handig om een emulgator toe te voegen. :wink:

Groeten,

Roel
Steintje Verheggen
Berichten: 289
Lid geworden op: 25-01-2008 18:12
Locatie: Hilvarenbeek

06-05-2008 14:35

Als je weleens met particles (indien zelf gekookt en geweekt LET OP: dit moet goed gebeuren anders mol je de vis))vist kun je de toellie die hier van overblijft goed gebruiken als flavour. Die zure zooi vangt goed en is niet duur. Wel een nadeel is dat het een uur in de wind stinkt en je op je werk/school wel commentaar kan krijgen vanwege de lucht die er om je heen hangt.
Langs het kanaal komen niet alleen vissers maar ook de shoarmaboer
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

08-05-2008 02:01

Je boilies een tijdje in siroop met suiker zetten kan ook goed helpen als je tog iets zoets wilt hebben;)

kan je noten olie dan eigelijk zo bij de supermarkt halen of waar..? en dan alleen in noten olie dippen of doe je daar dan nog wat bij..?

Gr. Dennis
Gebruikersavatar
dre ven
Berichten: 16
Lid geworden op: 04-01-2008 13:38
Locatie: zuid-holland
Contacteer:

08-05-2008 14:33

Denk niet in onmogelijkheden maar geloof in mogelijkheden
Gebruikersavatar
Albert van Benthem
Berichten: 319
Lid geworden op: 07-07-2006 14:38
Locatie: Oosterwolde (Fr)

08-05-2008 15:08

Dennis,

In de meeste supermarkten verkopen ze wel notenolie, ja..

Notenolie heeft zelf ook wel een aardige smaak, maar als je een boilie maakt met bv. kaneel o.i.d. kan je dat ook gewoon bij die olie ingooien.

Zoals ik al zei, het is niet geschikt voor iedere flavour, maar dat ruik/proef je vanzelf wel.


Een leuke combinatie die ik wel gebruik is: Een boilie met als toevoeging op mijn basismix: notenmeel. Dat met die notenolie-dip heb je een superattractieve bol!

Gr. Albert
Melk nooit mannetjesgeiten...

http://vimeo.com/9069111
Gebruikersavatar
robin weijn
Berichten: 80
Lid geworden op: 19-03-2004 18:45
Locatie: almelo
Contacteer:

22-06-2008 23:38

ga eens kijken bij een chinese toko daar hebben ze wel natuurlijke geur kleur en smaakstoffen en veel kruiden en specerijen die je niet in een gewoone suppermarkt niet zult vinden

ranja is een hele goed koope flavour en je hebt ze in allerlij smaaken een tip koor de ranja in op laag vuur dus van een lieter 250 mililieter maken (pas wel op dat de randen van de pan schoon blijft zodat het niet aan koekt dit maakt de ranja bitter).dat kunde als dip gebruiken of als vlavour (moetje het wel goed los roeren met het ei want de ranja is dikker) :wink:


gr robin
ik leef aan de waterkant
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

23-06-2008 11:49

ik koop vaak een goede olie in de supermarkt en voeg daar wat knoflook aan toe, paar week laten staan en je hebt een prachtige flavour. Goedkoop en erg goed.
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

25-07-2008 20:02

Heb net een hoop opgezocht over flavours. Kan ik het zo indelen:
1. Flavours van kunstmatige geurstoffen in een oplosmiddel. Deze ruiken bijvoorbeeld naar ananas, maar snaken naar het oplosmiddel.
2. Flavours op basis van etherische olieen. Zijn meestal van planten en dus natuurlijk. Smaakt dus ook naar de geur. Heeft geen oplosmiddel nodig.
3. Flavours op visoliebasis. Ruikt en smaakt ook naar de vis, dus natuurlijk. Heeft geen oplosmiddel nodig.

Beredeneer ik dit zo goed?
Gebruikersavatar
willem slingerland76
Berichten: 112
Lid geworden op: 27-04-2005 19:19
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

02-09-2008 23:33

koop standaard vismeel ballen.
Koop steranijs.

Pak een maatbeker doe daar wat slaolie in voeg een paar eetlepels steranijs toe.
Gooi de bollen een bak gooi het mengsel van anijs erbij het geheel goed mengen.
Doe de bollen per 20 in een diepvries zak en leg ze 3 dagen in de vriezer.

Doe je voordeel hiermee en vangse.
Ik vind het een goede combinatie :wink:
niels hurkmans

23-10-2009 23:45

Probeer Ketjap Manis eens!
Plaats reactie