Afbakbroodjes aan de waterkant.

Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

19-05-2015 22:38

Sinds kort kan mijn vismaat door problemen met zijn gezondheid niet meer mee.
We waren gewend om regelmatig boodschappen te doen en brood werd indien mogelijk elke dag vers gehaald.
Ik moet nu weer alles van huis meeslepen en dat is niet zo'n probleem, behalve natuurlijk het brood.

Nou meen ik mij te herinneren dat iemand afbakbroodjes meenam (ik heb wel een 40l koelbox op gas) en die dan ter plekke bakte. Volgens mij gebruikte hij hiervoor leger kaanbakken (ook wel gamel of messtin genoemd).

Afbeelding

Wie heeft hier ervaring mee ?
Maakt het uit of het aluminimum of rvs is ?
Tips over het gebruik er van of hoe het anders kan zijn welkom en zullen beloond worden met een dikke duim.
sido de jong
Berichten: 82
Lid geworden op: 09-10-2009 21:01
Locatie: oudehaske (fr)

19-05-2015 22:52

'hoi Bert, wij namen vroeger ook altijd afbakbrood mee naar frankrijk en ook in ned;, gewoon in de wok op het vuur en in de pan, wel een groot deksel op de wok de broodjes steeds laten bewegen anders branden ze aan, kan vast ook wel in die pannetjes van jou.

gr sido
chris vollenberg
Berichten: 233
Lid geworden op: 18-01-2006 19:39

19-05-2015 22:57

- Grote kookpan incl deksel
- Metalen rekje voor op tafel waar je "hete" pannen op kunt zetten.

Rekje onderin de pan, broodjes erop, deksel erop, paar keer omdraaien en klaar!
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

19-05-2015 23:02

Sido, een wok had ik nog niet aan gedacht.
Was dat er een met anti aanbak laag of een stalen, ik kan me voorstellen dat de anti aanbak laag te heet wordt en verbrand.

Chris, dat kan ik morgen wel eens proberen, dat heb ik uiteraard wel in huis.

Kun je nog op een of andere manier zien wanneer de wok of pan heet genoeg is ?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

19-05-2015 23:09

bert kamp schreef:Sinds kort kan mijn vismaat door problemen met zijn gezondheid niet meer mee.
We waren gewend om regelmatig boodschappen te doen en brood werd indien mogelijk elke dag vers gehaald.
Ik moet nu weer alles van huis meeslepen en dat is niet zo'n probleem, behalve natuurlijk het brood.

Nou meen ik mij te herinneren dat iemand afbakbroodjes meenam (ik heb wel een 40l koelbox op gas) en die dan ter plekke bakte. Volgens mij gebruikte hij hiervoor leger kaanbakken (ook wel gamel of messtin genoemd).

Afbeelding

Wie heeft hier ervaring mee ?
Maakt het uit of het aluminimum of rvs is ?


Tips over het gebruik er van of hoe het anders kan zijn welkom en zullen beloond worden met een dikke duim.


Ik heb er wel ervaring mee danwel icm esbit blokjes!!

Groet, Peter

ps heb er alleen nooit afbakbroodjes in gebakken :wink:
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

19-05-2015 23:16

Alstu.
Afbeelding
Broodjes wel opensnijden anders is de binnenkant klef, ook geschikt voor pizza, worstenbrood, Toerks pizza, pita, quiche etc.
Zijn er bij mij al 100'den op gegaan.
Hoeft niet bang te zijn dat je brood zwart is als je even niet oplet.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

19-05-2015 23:23

Peter,
ik dacht altijd dat ze bij de commando's hieruit aten:

Afbeelding
chris vollenberg
Berichten: 233
Lid geworden op: 18-01-2006 19:39

19-05-2015 23:29

Zoals op de foto van Cees bedoel ik inderdaad.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

19-05-2015 23:32

Cees,
ik voorzie grootse mogelijkheden:

Afbeelding

Het water loopt me nu al in de mond.
Blooming onion bread heet dat, ga ik zeker weten maken.
ives browne
Berichten: 20
Lid geworden op: 21-10-2009 18:01
Locatie: Hilversum

19-05-2015 23:55

http://www.qvist.nl/camp-oven.html

k heb 4 weken geleden na veel wikken en wegen toch de coleman camp oven gekocht.
zat toch een tijd tegen de naar mijn mening te hoge prijs aan te hikken.
maar heb hem dan eindelijk toch gekocht om hem aan boord te gebruiken voor ovenschotels afbakbrood ,sausijzenbroodjes en zelfs brownies cupcakes en taarten te maken.
je moet wat he tijdens al dat blanken.
hij isredelijksnel warm en afbakbroodjes waren binnen 8 min goudbruin.
taarten en ander lekkernij moet ik nog gaan proberen.
er staan genoeg coleman camp oven recepten op internet
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

20-05-2015 00:05

Ziet er goed uit Ives, maar vind de prijs en het formaat nogal fors.
En dan moet je ook al een coleman bak hebben, gebruik zelf alleen nog gas.
ives browne
Berichten: 20
Lid geworden op: 21-10-2009 18:01
Locatie: Hilversum

20-05-2015 00:09

Hij is opgevouwen ongeveer 5 cm hoog.
en ik heb hem thuis uitgeprobeerd op zo'n action gaskoffertje ging prima
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

20-05-2015 02:02

Ah, dat valt mee dan.
Blijft alleen de prijs nog over.
Misschien iets om aan sinterklaas te vragen of voor mijn verjaardag.
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

20-05-2015 09:37

Ik weet uit ervaring dat je kant en klare stokbrood met kruidenboter wel in een pan kan bakken. de kant met de sneeën onderop en bakken maar. Wel goed in beweging houden. Het brood wordt goed gaar en ik bak ze gewoon in een normale pan.
Gebruikersavatar
michel Tja
Berichten: 3561
Lid geworden op: 17-12-2004 08:24
Contacteer:

20-05-2015 11:00

kant en klaar ?? nah....

pan? ja!



enjoy en kwijl gerust :P

edit:
vet droog ik had niet eens het plaatje van Bert gezien voordat ik dit bericht plaatste.... hoezo toevallig? toch win ik liever de lotto... :roll:


sorry voor het plagiaat plegen :wink:
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz :(
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

20-05-2015 15:06

men neme een gewone pan.met deksel.waar ook soep.in kan
bij de bouwmarkt haal je geperforeerd alu.plaat waar je een rooster uit zaagt die in de.pan past. vervolgens boor.je 4 gaatjes waar je een boutje van ongeveer 30mm lengte in steekt, en zet deze vast met een moertje. hierdoor.komt het rooster van de bodem te staan.
zet deze pan op een laag vuur en gooi er 2 pistoletjes, worstenbroodjes, laasbroodjes of croisantjes in. deksel erop en klaar is je oven! soms moet je wel ff je broodje omdraaien. zo neem ik voor een week frankrijk al mijn broodjes mee
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

20-05-2015 15:26

Ik was al van plan een pan te gaan gebruiken maar een aluminimum rooster is een goed idee, kan het brood niet doorheen vallen.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

20-05-2015 16:41

geen alu camping pan gebruiken trouwens. daar de pan niet gekoeld word door water boter of vet loop je het risico de bodem eruit te branden..... ik spreek uit ervaring 8)
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

20-05-2015 17:44

En met een laagje water erin kan je ook nog eens je boilies stomen aan de waterkant!!

Groet, Peter

Ps in jou geval een laagje bier Bert :cry:
mark bres
Berichten: 847
Lid geworden op: 29-09-2009 17:21

20-05-2015 21:24

Hoi Bert,

Wanneer ik naar Frankrijk ga neem ik al mijn boodschappen voor een week mee, voor het ontbijt maak ik vaak een paar tostie,s van gebakken pita broodjes s met kaas en spek en voor de middag staan er een paar roggebroodjes en knackerbrood op het menu en dit soms afgewisseld met kant en klare pannekoeken.
Ik weet dat dit geen afbakbroodjes zijn maar misschien wel een handige tip :wink:
Mijn boodschappen haal ik een dag van te voren bij de Aldi, hier haal ik trouwens alles wat ik nodig om een week door te kunnen komen.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

20-05-2015 22:03

Roggebrood met kaas of spek, yummie, al tijden niet meer gegeten, goeie tip.

Peter, da's wel culinair bier hoor.
Gebruikersavatar
Lesley van Dinter
Berichten: 1642
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Twente

20-05-2015 23:10

Wij bakken de voorverpakte afbakbroodjes gewoon in een koekenpan af. Ik gebruik een klein beetje vloeibare margarine en dan op laag vuur met af en toe omdraaien heb je binnen 10 min heerlijke broodjes.

Gr.
©
Gebruikersavatar
Edwin van Gemeren
Berichten: 417
Lid geworden op: 06-05-2012 23:04
Locatie: Boskoop

27-05-2015 00:01

geniaal dit, hier ga zeker gebruik van maken. Binnenkort eens op zoek naar een aluminium rooster op pootjes die in een pan past. Thanx!
Take nothing but memories, leave nothing but footprints

Fish come in 3 sizes: small, medium, and the one that got away
Gebruikersavatar
Merijn Otterman
Berichten: 113
Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

09-10-2015 14:19

worden de pannen niet ongeloofelijk zwart aan de onderkant?
Harm Rademakers
Berichten: 1808
Lid geworden op: 19-03-2012 19:34

09-10-2015 22:11

Bij een goedwerkend gasstelletje niet.