Kerst en Oud en Nieuw boilies

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Henk de Jonge
Berichten: 805
Lid geworden op: 12-08-2002 02:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

23-12-2003 20:00

Mannen en vrouwen karpervissers,

Goed, we hebben zo’n beetje het hele jaar kunnen besteden aan het vervuilen van moeders,vriendin,vriend of andere partner’s keuken en machines voor het fabriceren van onze enige vangende,zeer geheime boilie.
Wegen,draaien,koken, explosies heeft van menige nette keuken een ravage gemaakt.
De wederhelft heeft dat toch weer allemaal toegestaan.

Tijd om iets terug te doen, met dit speciale kerst en oud/nieuw recept voor menselijke consumptie geschikte kaasboilies!

Voor ongeveer 90 stuks heb je nodig:

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram 40+ oude kaas, zelf raspen
100 gram ijskoude (room)boter
2 theelepels zout
zwarte peper uit de molen.

Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht 15 a 20 graden lager en beboter de bakplaat.

Voor de echte boiliebakkers onder ons is de rest een peulenschil;

Zeef het bakmeel in een kom en schep de geraspte kaas erdoor, zo luchtig mogelijk, en liefst met een lepel. Voeg daarna de boter, zout en peper naar smaak toe.
Snijd de boter met twee messen snel in kleine stukjes, het mengt dan al wat met de rest.
Kneed nu met een koele hand ( dus even onder de koude kraan houden), snel een samenhangend deeg, ( jullie wel bekend).
Maak nu de bekende worsten en snij die in stukjes van 1 a 1 1/2cm. Daarna bolletjes draaien, ja, met de hand.

Leg de bolletjes op een afstand van ongeveer 2 centimeter op de bakplaat en plaats die midden in de oven.
Wel opletten, bak ze gaar en zandkleurig in 20 tot 25 minuten gaar en zandkleurig.
Bewaren, ongeveer 2 weken in een luchtdichte trommel.

Seizoen voor volgend [edit jaar] kan niet meer stuk!!

Prettige Kerstdagen en een goed 2004 gewenst, bon apetit. :wink:

Groetjes,
Henk




_________________
Wier in het water, blaadjes vallen traag, de karper stijgt gewichtloos.... <:)(((>>>< KSN

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Henk de Jonge op 2003-12-23 20:14 ]</font>
Jelle Rijmt
Berichten: 202
Lid geworden op: 07-03-2003 01:00

24-12-2003 12:18

hoe lang moet je daarmee voorvoeren? :grin:

JVR
wim tanghe
Berichten: 28
Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
Locatie: Zedelgem

24-12-2003 15:51

tjah yelle dat hangt er van af...

wat is het gemiddeld gewicht op jouw water?

59 of eerder 110kilo???

met lachende groet

wimpel
let the carp spirit be with you...===>VBK JEUGDCEL (bedankt mannen!)
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

24-12-2003 16:41

Welke dip gebrui je ervoor? champagne?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
wim tanghe
Berichten: 28
Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
Locatie: Zedelgem

24-12-2003 17:07

nee jong ben je gek!!!

daar worden ze toch niet lekker dik van??

geef ze maar zo'n kaasdipje van purple fishing gegarandeerd suk6!!


champangne kan je nog altijd gebruiken voor mijn eerst vernoemde categorie
let the carp spirit be with you...===>VBK JEUGDCEL (bedankt mannen!)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

27-12-2003 23:22

Heey Henk,
heb je al wat voor oudejaarsdag??

Oliebollen receppie....

1000 gr patentbloem
15 gr zout
25 gr basterdsuiker
100 gr ei = 2 stuks
700 gr melk ( ca )
100 gr boter (echte )
Vulling--------------------
400 gr krenten
100 gr sucade
40 gr citroenrasp
50 gr rozijnen
50 gr appel (fijn gehakt)

Werkwijze

Los eerst de gist op in de lauwwarm gemaakte melk.
Voeg hierna de de eieren, de bloem,en als laatst de boter het zout plus de suiker toe.
( zout en suiker zijn hygroscopisch en vernietigen het gist ).
Meng het geheel tot een mooi glad deeg/beslag en probeer een deegtemperatuur te krijgen van 26 Graden C.

Laat het deeg 15 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Nu alle lucht (koolzuurgas) eruit slaan en nu pas de vulling er goed doorwerken.
Het deeg weer 25 - 35 minuten laten rijzen.
Weer alle lucht eruit slaan.
En hierna kan Henk beginnen met het afbakken in de hete zonnebloem olie.

De olie verhitten tot 180 gr C, het beste is een frituurpan met thermostaat.
Het vormen doe ik met een ijsknijper, wel eerst eventjes nat maken voordat je het beslag uit gaat scheppen, niet kleddernat want dan gaat die hete olie weer zo spetteren.

Sterkte en voor vragen en/of toelichting, je weet 't

Smakelijk Henk
wim tanghe
Berichten: 28
Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
Locatie: Zedelgem

28-12-2003 12:31

wat doen we hier eigenlijk??

koken of vissen... :lol:

MVG

wimpel
let the carp spirit be with you...===>VBK JEUGDCEL (bedankt mannen!)
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

28-12-2003 13:02

Wim, hier wordt niet gekookt, gevist, maar gebakken.

Henk twee keer de lucht er uit rammen??
Persoonlijk laat ik de tweede keer de structuur zoals die is, worden anders van die tennisballen. En dan komt wim weer met de vraag wat we hier aan het doen zijn.

Groetjes, Peter
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

28-12-2003 13:03

Wat denk je zelf??

Sportieve groeten Henk
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

28-12-2003 13:06

Henk, en die ijsknijper niet in het water maar in de hete olie, lukt wel maar dan alleen met een lasbril op.

Groetjes, Peter
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

28-12-2003 13:09

Okay Peter,
olie is beter 8) 8) 8) 8)

Sportieve groeten Henk
Plaats reactie