hallo iedereen,
heb donderdag een nieuw mixje geprobeerd.
hij zit als volgt in elkaar:
5kg tarwegriesmeel
5kg vette en getoaste soja
5kg zalmmeel
3kg insecto(eivoer met gedroogde slakjes,garnalen etc
1.5kg gemalen en getoaste hennep.
nu is het probleem dat mijn boilies niet hard worden en dat ze lichtjes beginnen scheuren na enkele uren drogen.
hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen zonder gebruik te maken van ei-albumine(beetje te duur voor mij).
alvast bedankt voor jullie hulp!
mvg kevin
uitharden boilies
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Je hebt best wel wat grove bestanddelen, wat gebruik je nu voor de uitharding? ei-compound of gewone eieren en hoe veel?
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Afhankelijk van de droogsnelheid kan je barsten verkrijgen.
Ik zou gewoon opteren om 5% red cell (bloedpoeder) toe te voegen.
Ik zou gewoon opteren om 5% red cell (bloedpoeder) toe te voegen.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Gooi er anders eens 5 % zalm olie op tegen het uit scheuren.
En die red cell zoals Kenny zegt gaat je zeker helpen om ze uit te laten harden.kneiterhard kun je ze daarmee krijgen !
En die red cell zoals Kenny zegt gaat je zeker helpen om ze uit te laten harden.kneiterhard kun je ze daarmee krijgen !
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
heel eipoeder hard vaak niet genoeg uit, 3 tot 5 procent eialbumine erbij en je komt een stuk verder. Of anders ei compound gebruiken
Ik haak even in hier.
ik wil voor het eerst gaan draaien met eipoeder.
Normaal gesproken gebruikte ik altijd verse eieren.
30 eieren was ca. 4 kilo droge mix.
Hoeveel eipoeder (of eicompound) is dit? Ik denk zelf ca. 10 % van je mix en belangrijker, hoeveel water moet je gebruiken hiervoor?
ik wil voor het eerst gaan draaien met eipoeder.
Normaal gesproken gebruikte ik altijd verse eieren.
30 eieren was ca. 4 kilo droge mix.
Hoeveel eipoeder (of eicompound) is dit? Ik denk zelf ca. 10 % van je mix en belangrijker, hoeveel water moet je gebruiken hiervoor?
Het hangt een beetje van de mix af, maar 10% is meestal genoeg.
Water zal ongeveer 300cc per kilo mix zijn.
Tip, neem 100cc water en voeg mix toe totdat het deeg goed is, weeg hoeveel mix je gebruikt hebt.
Vanaf dan neem je veelvouden van 100cc zodat je precies je hoeveelheid mix kunt afwegen, deeg is dan altijd hetzelfde.
Water zal ongeveer 300cc per kilo mix zijn.
Tip, neem 100cc water en voeg mix toe totdat het deeg goed is, weeg hoeveel mix je gebruikt hebt.
Vanaf dan neem je veelvouden van 100cc zodat je precies je hoeveelheid mix kunt afwegen, deeg is dan altijd hetzelfde.