Hallo
Ger,
Okee, het is mischien goedkoper in sommige gevallen.
Maar heb je dan ook de ingrediënten die in een commerciele boilie zitten?
Met alle respect hoor, maar je denkt toch niet dat we met zijn allen uit een ei komen? Je gelooft toch niet dat commerciele boilies speciale geheime super-lokstoffen hebben die veel beter zijn dan de spullen die jan-boerenlul en ik in de supermarkt of in de hengelsportzaak kunnen halen?
Commerciele boilieboeren moeten winst maken en natuurlijk kan het ten aller tijden goedkoper. Nee, niet met die appetite stimulator van 175 euro per kilo (waar wij ook gewoon aan kunnen komen hoor) maar met andere spullen die net zo goed zijn. Ik begrijp heel goed dat jij ook graag je boilies wil verkopen, maar blijf reeel:
Er is maar één voordeel aan het kopen van kant en klare freezers: Je hebt er geen werk aan. Geloof me maar dat diepvriesboilies -van welk merk dan ook- qua vangkracht écht niet per definitie beter zijn dan home-mades omdat de commerciele boilieboeren zogenaamd geheime super-ingredienten gebruiken. En dat geldt -helaas voor jou- ook voor wf-baits.
Fabrikanten kunnen schrijven wat ze willen...hou altijd in je achterhoofd dat er simpelweg winst gemaakt moet worden.
Algemeen: Natuurlijk is het goedkoper om zelf te draaien. Al voor minder dan 2 euro per kilo maak je prima boilies van mais/tarwe/soya/vismeel. Kieper er een fles maggi of melasse en wat zout / suiker bij leeg, en weet je? Veel meer heb je niet nodig om een beetje fatsoenlijk karper te vangen, hoe hard de fabrikanten en andere meelullers ook roepen dat het "crap" is en dat zij wél zogenaamde super-karper-lokstoffen verwerken. Zo'n simpele boilie kun je dan zelf nog helemaal uitwerken met andere/meer spullen erin, tot je aan ongeveer 4 euro per kilo zit zelfs...dan word het tijd om misschien aan freezers te denken (want dat fuck-werk he)
m.v.g. Chris