tijgernoten bereiden
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
na het weken van 24 - 48 uur heb ik de tijgers een 45 minuten gekookt. Nu moeten ze weer in een emmer weken maar moeten ze dan onder water staan of maakt dat niet uit. Wie geeft mij hier antwoord op.
Gr. marco
Gr. marco
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ray,
Misschien doelt Marco op de laatste trend, luchtgeweekte tijgernootjes..
Misschien doelt Marco op de laatste trend, luchtgeweekte tijgernootjes..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 07-12-2005 16:52
Okeej dus bijvullen met kraanwater tot er een klein laagje water op staat en als ze dan lang genoeg staan gaan ze vanzelf lekker slijmen of heb ik het nou vekeerd. Laatste vraagw as dit.
Bedankt,
Gr. marco
Bedankt,
Gr. marco
- joeri onkelinx
- Berichten: 672
- Lid geworden op: 28-12-2003 13:47
- Locatie: België
Jep ze zullen vanzelf gaan slijmen. Ik giet er meestal nog een flesje bruin bier door slijmen ze ook lekker van. Ook nog wat zout, maar dat doet hier niet ter zake
Adios,
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
Joeri
Het mag vriezen, het mag dooien, maar Joeri zal niet plooien...
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
24-48 uur weken 45min koken.Koken met genoeg water want dat verdamd als je ze gekookt hebt in een emmer ofzo doen en onder druk weg zetten in het water waarin je het gekookt heb.
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
gemmideld 1.5 dag weken 45min koken en dan een dag laten na weken
is aan te raden om er oudbruin door te doen
is aan te raden om er oudbruin door te doen
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Heren,
Wanneer je goede, dus verse tijgernoten hebt, dan is het inprincipe niet
nodig om wat toe tevoegen, om ze te laten slijmen; dat doen ze na de
bereiding uit zichzelf al wel. Ik voeg meestal wel wat toe, maar dat is om
de smaak wat zoeter te krijgen.
Bereiding:
- Tijgernoten 48 uur weken (toevoegingen hier gelijk bij doen. Suiker en
vloeibare melasse b.v.).
- Tijgernoten in hetzelfde weekwater 45 minuten koken.
- Tijgernoten met kookwater en al in een emmer kiepen.
- Emmer met deksel afsluiten.
- Na 2 a 3 dagen gaat het ongeveer slijmen.
Tip: Wanneer je de emmer afgesloten in de zon zet, dan gaat het slijm
proces wat sneller.
Het belangerijkste is dus, dat je de emmer AFSLUIT na het koken!
groetjes Benny
Wanneer je goede, dus verse tijgernoten hebt, dan is het inprincipe niet
nodig om wat toe tevoegen, om ze te laten slijmen; dat doen ze na de
bereiding uit zichzelf al wel. Ik voeg meestal wel wat toe, maar dat is om
de smaak wat zoeter te krijgen.
Bereiding:
- Tijgernoten 48 uur weken (toevoegingen hier gelijk bij doen. Suiker en
vloeibare melasse b.v.).
- Tijgernoten in hetzelfde weekwater 45 minuten koken.
- Tijgernoten met kookwater en al in een emmer kiepen.
- Emmer met deksel afsluiten.
- Na 2 a 3 dagen gaat het ongeveer slijmen.
Tip: Wanneer je de emmer afgesloten in de zon zet, dan gaat het slijm
proces wat sneller.
Het belangerijkste is dus, dat je de emmer AFSLUIT na het koken!
groetjes Benny
-
- Berichten: 60
- Lid geworden op: 13-02-2006 22:33
- Locatie: belgie
na het hele proces en klaar voor gebruik, hoelang blijven die dan goed ?
soms slijmen die van mij gewoon teveel zelfs zonder suikers bij te doen, dan is het zeer moeilijk om ze weg te zetten met de katapult
soms slijmen die van mij gewoon teveel zelfs zonder suikers bij te doen, dan is het zeer moeilijk om ze weg te zetten met de katapult
hengelbelangen ijzervalei
Cristof,
Bij overtollig slijm
je kan ze dan afspoelen. As ze te veel slijmen schiet ik ze vaak met klonten weg. Bolletjes slijm met 5 tijgers erin. Wil best wel. Alleen je zit volledig onder de zooi na 10 minten schieten
Wat ook werkt(deed ik vroeger vaak) is ze afgieten (Dan heb je nog wel een hoop slijmbagger) en er dan een beetje lokvoer bij doen. Krijg je om elke noot een laagje lokvoer. Die valt er wel direkt af bij het zinken in het water overgens.
Succes der mee.
Bij overtollig slijm
je kan ze dan afspoelen. As ze te veel slijmen schiet ik ze vaak met klonten weg. Bolletjes slijm met 5 tijgers erin. Wil best wel. Alleen je zit volledig onder de zooi na 10 minten schieten
Wat ook werkt(deed ik vroeger vaak) is ze afgieten (Dan heb je nog wel een hoop slijmbagger) en er dan een beetje lokvoer bij doen. Krijg je om elke noot een laagje lokvoer. Die valt er wel direkt af bij het zinken in het water overgens.
Succes der mee.
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Benny van de Werfhorst schreef:
Het belangerijkste is dus, dat je de emmer AFSLUIT na het koken!
groetjes Benny
en dat je niet met je handen in de emmer gaat roeren.
Groetjes
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Ruud,
Inderdaad lekker afblijven!
groetjes Benny
Inderdaad lekker afblijven!
groetjes Benny
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 07-01-2005 14:17
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
joeri onkelinx schreef:Jep ze zullen vanzelf gaan slijmen. Ik giet er meestal nog een flesje bruin bier door slijmen ze ook lekker van. Ook nog wat zout, maar dat doet hier niet ter zake
Gebruik je de zout ter conservering (tegen gaan van beschimmelen)?
Of meer als smaakversterker??
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
wat is de beste manier van koken??
noten onderwater, en dan het water echt hard laten koken, of rustig aan, deksel op de pan of geen deksel.
enzo..
noten onderwater, en dan het water echt hard laten koken, of rustig aan, deksel op de pan of geen deksel.
enzo..
-
- Berichten: 369
- Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
- Locatie: Didam
Noten een flink eind onder het water, dan zet ik het gas voluit.
En wacht tot ze gaan koken, als ze koken een uurtje later er uit halen.
Goed onder water zetten omdat water verdampt tijdens het koken, anders kun je telkens bijvullen.
In tomatensoep kun je ze ook mooi weken en koken
En wacht tot ze gaan koken, als ze koken een uurtje later er uit halen.
Goed onder water zetten omdat water verdampt tijdens het koken, anders kun je telkens bijvullen.
In tomatensoep kun je ze ook mooi weken en koken
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
oky
ik heb ze net gekookt, eerst ff 5 min voluit zodat het water kookte, en daarna een laag vuurtje eronder voor 45 min.
staan nu af te koelen,
enne ik wil er wat mais uit blik bij doen om samen mee te voeren, en te vissen, handig om het er al bij te doen, tijdens het slijmen van de noten?
of beter pas toevoegen als ik een ga voeren?
ik heb ze net gekookt, eerst ff 5 min voluit zodat het water kookte, en daarna een laag vuurtje eronder voor 45 min.
staan nu af te koelen,
enne ik wil er wat mais uit blik bij doen om samen mee te voeren, en te vissen, handig om het er al bij te doen, tijdens het slijmen van de noten?
of beter pas toevoegen als ik een ga voeren?
-
- Berichten: 44
- Lid geworden op: 07-01-2005 14:17
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Kzou het persoonlijk pas later erbij doen...Denk dat de mais eerder bederft dan de tijgernoten.
Maar goed je kan het natuurlijk altijd met een kleine hoeveelheid proberen. Het feit dat je nog geen reactie hier op hebt zou kunnen betekenen dat niet veel mensen dit geprobeert hebben.
Maar goed je kan het natuurlijk altijd met een kleine hoeveelheid proberen. Het feit dat je nog geen reactie hier op hebt zou kunnen betekenen dat niet veel mensen dit geprobeert hebben.
- Rik Bloemendaal
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 23-08-2006 21:53
- Locatie: Drempt
- Contacteer:
tijgernoten onder druk wegzetten? dan knapt me emmer aan barrels...
tog af en toe ff de druk er af laten gaan anders krijg je zown zooitje in detuin
tog af en toe ff de druk er af laten gaan anders krijg je zown zooitje in detuin
meerkoeten....
Het zou verboden moeten worden
----------------------------------------------------
Het zou verboden moeten worden
----------------------------------------------------
- Theo van der Sangen
- Berichten: 38
- Lid geworden op: 20-09-2005 12:50
- Locatie: Schijndel
Ik heb nu tijgernoten staan die al 3 maanden oud zijn.
Na het koken kwam er een laag slijm op te staan.
Hoe ouder de tijgernoten werden hoe dunner het slijm werd.
Ze zijn niet gaan schimmelen ik kook ze wel met een schep suiker erbij.
Als ik de tijgernoot door de midden doe en ruik dan zijn ze ook nog goed.
ben benieuwd hoelang ze zo houdbaar zijn en ga er binnenkort meevissen.
wie heeft hier ook ervaring mee.
Mvg Theo........................
Na het koken kwam er een laag slijm op te staan.
Hoe ouder de tijgernoten werden hoe dunner het slijm werd.
Ze zijn niet gaan schimmelen ik kook ze wel met een schep suiker erbij.
Als ik de tijgernoot door de midden doe en ruik dan zijn ze ook nog goed.
ben benieuwd hoelang ze zo houdbaar zijn en ga er binnenkort meevissen.
wie heeft hier ook ervaring mee.
Mvg Theo........................
- Sjoerd Groot
- Berichten: 2227
- Lid geworden op: 05-06-2002 02:00
- Locatie: Enschede
- Contacteer:
die kan je wel een jaartje laten staan. Mijn idee is alleen dat ze met het dikke slijm het beste vangen, daarna wordt het minder, maar ze zullen het vast wel vreten...
vr gr Sjoerd
vr gr Sjoerd
-
- Berichten: 278
- Lid geworden op: 02-08-2006 18:29
En als ze zuur ruiken, kan je er dan nog mee vissen of gelijk weggooien?
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
Gewoon nog mee vissen. Of ze moeten er heel slecht uitzien.
- Martijn Zwart
- Berichten: 123
- Lid geworden op: 30-08-2006 21:39
- Locatie: Zoetermeer
Ik persoonlijk ben niet zo weg van vissen met oud aas.
Heb je de tijgernoten na bereiding in de vriezer bewaard of gewoon in de schuur? als je ze in de vriezer hebt bewaard kun je ze waarschijnlijk nog gebruiken hebben ze in de schuur of waar dan ook gestaan lijkt het mij niet echt gezond voor de karper.
Heb je de tijgernoten na bereiding in de vriezer bewaard of gewoon in de schuur? als je ze in de vriezer hebt bewaard kun je ze waarschijnlijk nog gebruiken hebben ze in de schuur of waar dan ook gestaan lijkt het mij niet echt gezond voor de karper.
Karpervissers in en om zoetermeer kijk op http://www.carpclubzoetermeer.nl
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
De succesformule bij tijgernoten is juist dat ze gaan gisten. Gratis natuurlijke suikers
- Martijn Zwart
- Berichten: 123
- Lid geworden op: 30-08-2006 21:39
- Locatie: Zoetermeer
Dat is logisch maar zag het al je hebt ze droog 3 maanden bewaard.
Ik dacht dat je ze bereid had en daarna 3 maanden bewaard.
Ik dacht dat je ze bereid had en daarna 3 maanden bewaard.
Karpervissers in en om zoetermeer kijk op http://www.carpclubzoetermeer.nl
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses
Jôh, zèk nie amme kop met je riaulguppehagses