Ik ben van plan binnekort zelf boilies te maken. Maar waarmee/hoe moet ik ze koken. Met een friteuse, gewoon op t vuur,.. . Hoe doen jullie dit.
alvast thx
gr lode
Hoe boilies koken?
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
- Locatie: Groningen
- Contacteer:
Hey
Zelf gebruik ik als het mogelijk is een friteuse, maar met een pan op het vuur wil het ook.
Een voordeel van de friteuse is dat de tempratuur nagenoeg gelijk blijft.
Zelf gebruik ik als het mogelijk is een friteuse, maar met een pan op het vuur wil het ook.
Een voordeel van de friteuse is dat de tempratuur nagenoeg gelijk blijft.
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Nog meer voordelen zijn:
Je hoeft je boilies niet persé in de keuken te koken.
Er zit een mandje in waar je de ballen supersnel mee uit kunt halen.
Er zit een deksel op die warmte- en vochtverlies beperkt.
Groeten,
Mark
Je hoeft je boilies niet persé in de keuken te koken.
Er zit een mandje in waar je de ballen supersnel mee uit kunt halen.
Er zit een deksel op die warmte- en vochtverlies beperkt.
Groeten,
Mark
Ikzelf gebruik een mega stoompan die ik voor 35 gulden bij een Toko heb gekocht. Werkt reuze handig. Voordeel is ook dat er meer voedingsstoffen en vitamines in je boilies achter blijven.
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
ik gebruik een gewone pan en haal mijn boilies eruit met een zeef, maar ik zit er toch over te denken om toch een frituurpan te kopen, omdat je hier de door mark genoemde voordelen mee hebt, je de temperatuur kunt regelen en je er meer boilies mee kunt koken dan mijn normale pan.
mvgr Richard
mvgr Richard
-
- Berichten: 415
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
En gebruiken jullie dan ook een waterkoker om zo het verdampte water bij te vullen
gr lode
gr lode
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
Zou kunnen maar ik doe het niet. Als ik water heb bijgevuld en moet wachten tot het kookt ga ik weer dikke worsten rollen voor in de spuit.
Groeten,
Mark
Groeten,
Mark
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Gouda
Ik gebruik wel de waterkoker. Dat gaat een stuk sneller. Wel hangt het af van de volgorde die je aanhoudt tijdens het boiliemaakprocedee. Ik maak van te voren alle worsten en die bewaar ik in plasticfolie. Dan kan ik achter elkaar doorgaan met de boilietafel en koken.
gr.
Henrie
gr.
Henrie
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
- Locatie: Hank
- Contacteer:
Een tip is misschien een rijststomer. Deze zijn bij blokker te koop. Daarmee kan je met relatief weinig water je boilies koken of beter nog stomen. ik dacht dat die dingen rond de 20 euro kosten. (ook makkelijk schoonmaken vanwege een verwijderbare kookkom - deksel)
Marcel,
hoe lang stoom jij ze dan?
zijn hier uberhaupt richtlijnen voor?
met vragenstellende groet,
Harald.
hoe lang stoom jij ze dan?
zijn hier uberhaupt richtlijnen voor?
met vragenstellende groet,
Harald.
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
- Locatie: Hank
- Contacteer:
Harald
Dat hangt af van het aantal mm's. en het aantal dat je in 1 keer gaat stomen. Ook de ingrediënten maakt verschil. 20mm duurt ongeveer een minuut of 10. Meestal knijp ik er 1 kapot, aan de kern kan je zien of ze goed zijn. De kleur moet egaal zijn de kern mag niet donkerder zijn.
mvg
mvb
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Marcel van Balkom op 2003-01-26 19:04 ]</font>
Dat hangt af van het aantal mm's. en het aantal dat je in 1 keer gaat stomen. Ook de ingrediënten maakt verschil. 20mm duurt ongeveer een minuut of 10. Meestal knijp ik er 1 kapot, aan de kern kan je zien of ze goed zijn. De kleur moet egaal zijn de kern mag niet donkerder zijn.
mvg
mvb
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Marcel van Balkom op 2003-01-26 19:04 ]</font>
-
- Berichten: 1328
- Lid geworden op: 04-08-2002 02:00
Op 2003-01-20 15:54, schreef richard van der vliet:
ik gebruik een gewone pan en haal mijn boilies eruit met een zeef, maar ik zit er toch over te denken om toch een frituurpan te kopen, omdat je hier de door mark genoemde voordelen mee hebt, je de temperatuur kunt regelen en je er meer boilies mee kunt koken dan mijn normale pan.
mvgr Richard
Als je pan groot genoeg is, kunnen er veel boilies tegelijk in... Als je een kleine friteuse hebt, kunnen er weinig boilies in.... Ligt dus aan de grootte.
mvg
Robbert