Ik ben al enige tijd opzoek naar een goede anijs-flavour.
Maar ik kan nergens wat vinden.
Wie weet waar je ze kunt halen en wat voor een merk is dat?
Oja het liefst een flavour op basis van olie.
Alvast bedankt groeten Joris
Anijs flavour waar valt dat te halen?????
- Edward van Berkum
- Berichten: 2799
- Lid geworden op: 19-04-2002 02:00
- Locatie: Alkmaar
- Contacteer:
Je kunt bij de betere drogisterijen, ook gemalen steranijs kopen (poedervorm) dit geeft een mooie geur en smaak aan je bol (vind het zelf een beetje drop achtige geur hebben).
Hoop dat je er wat aan hebt, en anders zou je nog anijsblokjes kunnen oplossen en als flavour gebruiken.
Hoop dat je er wat aan hebt, en anders zou je nog anijsblokjes kunnen oplossen en als flavour gebruiken.
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
Zal maandag is effe kijken bij de drogist.
Alvast bedankt
groeten Joris
Alvast bedankt
groeten Joris
-
- Berichten: 369
- Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
- Locatie: Didam
bij de meeste bakkers hebben ze ook wel steranijs!
Leuk spul!
Leuk spul!
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
Klopt. hier in hengelo heb ik het ook van een bakker.. en niet eens zo heel duur. 1 euro per 100 gram ongeveer
voor adres vraag me maar ff op msn of via de mail.
Gr. Remko
voor adres vraag me maar ff op msn of via de mail.
Gr. Remko
- robin de ronde
- Berichten: 736
- Lid geworden op: 26-01-2002 01:00
- Locatie: Rozenburg
- Contacteer:
Ik geloof dat cipro ook een anijs flavour in haar assortiment heeft en anders gewoon anijsblokjes halen in de super
Edit: geen flavour van cipro maar een "etherische olie"
Edit: geen flavour van cipro maar een "etherische olie"
Aniseed
Anijs is een warme, pittige, specerijachtige, zeer zoete smaak welke ook veelvuldig door wedstrijdvissers gebruikt wordt. De enorme aantrekkingskracht die van deze olie uitgaat, beperkt zich dan ook niet alleen tot de karper.
Dosering: 5 - 15 druppels op 500 gram
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
oke bedankt allemaal.
groeten Joris
groeten Joris
-
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 30-04-2006 14:03
- Locatie: lendelede B
Mischien kun je wel ricard gebruiken. Dat is gemaakt van anijs.
Je moet het wel niet allemaal zelf opdrinken
Je moet het wel niet allemaal zelf opdrinken
- Mourad Aviara
- Berichten: 3299
- Lid geworden op: 01-03-2005 22:28
- Locatie: Noord Holland
glenn deblauwe schreef:Mischien kun je wel ricard gebruiken. Dat is gemaakt van anijs.
Je moet het wel niet allemaal zelf opdrinken
Kan wel, alleen hij moet ervoor zorgen dat ie een Bob heeft voor die avond..
- Johan van Os
- Berichten: 406
- Lid geworden op: 19-02-2006 21:08
- Locatie: Roosendaal
geloof dat je van bcuk een anijsflavour hebt!!!
bij vlagen ben ik geniaal...helaas is t hier altijd windstil...
- joris Leferink
- Berichten: 837
- Lid geworden op: 15-12-2002 01:00
- Locatie: Haaksbergen
Ja dat klopt maar van die flavour ben ik niet zo kapot van, ruikt mij niet natuurlijk genoeg naar echte anijs.
groeten Joris
groeten Joris
- Johan van Os
- Berichten: 406
- Lid geworden op: 19-02-2006 21:08
- Locatie: Roosendaal
joris Leferink schreef:Ja dat klopt maar van die flavour ben ik niet zo kapot van, ruikt mij niet natuurlijk genoeg naar echte anijs.
groeten Joris
tog hebben ze bij mij al veel vis opgeleverd
bij vlagen ben ik geniaal...helaas is t hier altijd windstil...
-
- Berichten: 369
- Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
- Locatie: Didam
joris Leferink schreef:Ja dat klopt maar van die flavour ben ik niet zo kapot van, ruikt mij niet natuurlijk genoeg naar echte anijs.
groeten Joris
Als je geen flavour wilt, dan moet je echt voor de anijs poeder van de bakker gaan! Dat ruikt dus echt wel naar anijs! Eerder voor het witvissen gebruikte ik het altijd veel. En als ik het te lang in de keuken liet liggen bleef de geur er nog een behoorlijke tijd rond hangen!
- Marco Meuwsen
- Berichten: 558
- Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
- Locatie: Didam
Die van cipro is goed, je kunt hem ook leuk combineren met anijsblokjes en poeder.
Je zou ook een siroop kunnen trekken van steranijs, anijsblokjes en poeder en die als dip kunnen gebruiken, maak hem dik genoeg, net dik genoeg dat ie aan je boilie blijft kleven bij 25+ graden.
Of gebruik de getrokken siroop in je mix, ff lekker blenderen met je eitjes, wedde dat het werkt:P.
Succes
Mvg Marco
Je zou ook een siroop kunnen trekken van steranijs, anijsblokjes en poeder en die als dip kunnen gebruiken, maak hem dik genoeg, net dik genoeg dat ie aan je boilie blijft kleven bij 25+ graden.
Of gebruik de getrokken siroop in je mix, ff lekker blenderen met je eitjes, wedde dat het werkt:P.
Succes
Mvg Marco