Volg Karperwereld Online op: facebook      HOME   |   CARPBOARD |   NIEUWSBRIEF   |   CONTACT   |   ADVERTEREN   |  TEAM KWO |  KARPERMERKEN  | KARPER-ABC  | KARPER VIDEO'S
Vissers opgelet: dit zijn de BOETEBEDRAGEN van 2019  
woensdag, januari 23, 2019  Karpervissen is een prachtige hobby. Echter: de overheid heeft een aantal regels opgelegd aan ons vissers… In dit artikeltje kijken we..
Nieuwe handige producten in de Cookware range van RidgeMonkey!  
woensdag, januari 23, 2019  Als er een merk is dat je altijd in de gaten wilt blijven houden dan is het zeker RidgeMonkey. Deze Engelse..
BREAKING: Korda Masterclass 6 staat LIVE  
dinsdag, januari 22, 2019  Korda staat al jaren bekend om de kwalitatief hoogstaande media producties. Het afgelopen jaar hadden de Britse mannen het druk..
Nieuwe innovatieve producten van PB Products  
dinsdag, januari 22, 2019  Met Carp Zwolle staat het grootste karperspektakel van de Benelux weer voor de deur en uiteraard zullen de mannen van PB..
BTW Revealed: Etang de Mont – The Carp Specialist  
maandag, januari 21, 2019  Middenin het prachtige departement Allier in Frankrijk ligt het betaalwater Etang de Mont van The Carp Specialist. Uniek aan het..
Pak je voordeel bij Pioneer Baits @ Carp Zwolle!  
dinsdag, januari 22, 2019  Inmiddels zijn de mannen van het Nederlandse aasbedrijf Pioneer Baits niet meer weg te denken van de beursvloer in Zwolle. Ieder jaar..

Het is momenteel 23-01-2019 15:22

Alle tijden zijn UTC
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 709 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 25, 26, 27, 28, 29
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 16-12-2018 19:06 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-07-2006 07:21
Berichten: 436
Woonplaats: amsterdam
Heeft bedankt: 55 keer
Is bedankt: 47 keer
Zo..., het is alweer een tijdje geleden dat ik wat in mijn blogje heb geschreven, het waren drukke tijden de afgelopen dagen/weken en veel stond en staat nog steeds in het teken van mijn verhuizing, maar goed, ik heb nu eventjes tijd om het een en ander te vermelden, dus een update bij deze! :wink:

Vrijdag-zaterdag-zondag 9-10-11-12 t/m 18 november 2018.

Afgelopen week stond vrijwel in het teken van de nagedachtenis van een van mijn voormalige stapmaatjes. Hoe treurig was het nieuws van de afgelopen maandag dat hij enkele minuten verwijdert van zijn woning was gevonden in het water…Afgelopen donderdag hadden we (enkele van zijn stapmaatjes) geheel in zijn stijl en geest geproost en gedronken en kwamen de vele verhalen en anekdotes betreffende ons zo tragisch ontvallen stapmaatje los en hoe raar het ook klinkt we vermaakten ons prima en het was als vanouds volop lachen, gieren en brullen, geheel in de sfeer en geest van ons stapmaatje…RIP friend…

Afbeelding

Vrijdag kwam het vanwege de drukke werkzaamheden er totaal niet van om te gaan pennen, en ik was er echt aan toe, uren en uren achter de laptop terwijl het buiten prachtig visweer was, wat een kwelling! En zaterdag kwam het er ook niet van vanwege een extra ingelaste verhuishulpdag van een maatje die erg omhoog zit met zijn verhuizing…

In de week van 12 t/m 18 november ook niet kunnen vissen vanwege wat voorbereidingen voor de aanstaande verhuizing richting de Hofstad, bijna alle hengelsportspullen zijn al overgebracht en kwam daarbij hengels tegen die ik ‘vergeten’ was en/of nog nooit gebruikt had. Mogelijk zal ik sommige hengels ook nooit gebruiken( o.a. een baitcaster die volgens mij ook nooit gebruikt is) en die zullen dan een weg gaan vinden naar vissers die er wel wat aan hebben.

De laatste twee weken van de novembermaand ook niet kunnen pennen, alles stond in het teken van nieuwe vloerbedekking laten plaatsen en voorbereidingen treffen op de aanstaande verhuizing, en het kwam wel goed uit vanwege de ‘mindere’ weersgesteldheid om te gaan pennen(koud!), maar het kriebelde wel om even te gaan pennen, al was het maar een uurtje van relaxen aan de waterkant.

De laatste dag van de novembermaand, vrijdag de 30e, toch wezen pennen. De weersverwachting was gunstig, in ieder geval geen neerslag en de temperatuur was voor de maand november zelfs redelijk mild. Ik had er zin in, de laatste pensessie was op 1 november en nu dan een pensessie op de laatste dag van de maand.
Thuis een voermix gemaakt van mais, hennep en wat flavour:

Afbeelding

Ik had mij goed warm aangekleed en dat was achteraf gezien zeker nodig, iets na 12:00 uur op de fiets met ‘Johnny’s Rod’ in het foedraal richting haagsepolderstek, en de wind kwam soms pittig uit het zuid-zuidwesten blazen maar de lucht was op het moment mooi blauw met hier en daar wat witte wolkenflarden.

Afbeelding

Afbeelding

Het was weer fijn om op de stek aan te komen en mij te gaan settelen op de onthaakmat. Gedurende de pensessie zaten rechts van mij constant af en aan vliegende groepjes spreeuwen in de top van de boom op de hoek gezellig te kwetteren, en vlogen met regelmaat Buizerds op de wind mee over de stek. Twee ooievaars verschenen opeens links van mij in het weiland en liepen al voedselscharrelend door het weiland.
Oké, ik begon te pennen omstreeks 12:15 uur, bedroeg de temperatuur 11 graden(gevoelstemperatuur 8 graden) kwam de wind uit het zuid-zuidwesten, wk 2-3, en was de luchtdruk 1.008 mb. Op de haak had ik een enkele maiskorrel geplaatst en had ik drie voerplekjes gemaakt en concentreerde mij het meest op de voerplek schuin aan de overkant tegen de nog net zichtbare metalenduiker.

Afbeelding

Pas na 3 kwartier zag ik dat de pen in het woelige water vlak bij de duiker, een duidelijke ‘tik’ kreeg, ‘he he’ dacht ik, eindelijk wat leven in de brouwerij, gefocust wachtte ik de ontwikkelingen af, maar helaas er gebeurde niets meer na de tik. Er sprong nog wel een karper geheel rechts in de sloot en even later zag ik twee wellingen in het woelige water ontstaan van een vis vlak aan de kant, ze zitten er dus…maar ja, zijn ze te vangen?
Kreeg een half uurtje later weer ‘leven’ te zien op de pen, de pen kwam wat naar boven en begon schuin te staan en kreeg een zwiepje naar rechts wat mogelijk het gevolg was van een staart die tegen de pen en lijn aan kwam, gefocust op de naderende ontwikkelingen wachtte ik af…tja het wachten werd niet beloond want er gebeurde niets meer. Ik kreeg het koud op de onthaakmat, de wind die soms krachtig over de stek voerde was daar de oorzaak van, hoe anders was het toch enkele maanden geleden met die hitte, de zon en de vele vele aanbeten, constant leven, en nu ben je blij en geconcentreerd bij een tikje na een lange tijd van turen naar het pennetje.
Omstreeks 15:00 uur vlak aan de eigen kant ging de pen heel eventjes onder, was dit een kreeftje want het pennetje ging heel langzaam onder en bleef even onder maar liep niet weg. Er gebeurde niet meer hierna.

Afbeelding

Ik ben om kwart over 4 gestopt, ik begon het te koud te krijgen en de weinige zonnestralen die af en toe mij en de stek beschenen waren niet krachtig genoeg om het warmer te krijgen. Oké, een blank dus op de laatste dag van november. Maar na bijna een maand van niet gepend te hebben was dit voor mij toch een fijne sessie gebleken, zeker toen ik bij thuiskomst werd verrast door een net uit de oven gekomen appeltaart…:

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 
BerichtGeplaatst: 17-12-2018 16:22 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-07-2006 07:21
Berichten: 436
Woonplaats: amsterdam
Heeft bedankt: 55 keer
Is bedankt: 47 keer
Donderdag 6 december 2018.

Op de verjaardag van de Sint even wezen pennen, het ‘weer’ was er gelukkig naar want de gehele week was het miezerig/druilerig en koud, maar deze donderdag was het qua temperatuur en neerslag gunstig gesteld.
Slechts met een blikje mais op pad gegaan en zonder al te hoge verwachtingen maar goed geluimd op de fiets richting Haagse polderstek. Kwam onderweg een ooievaar tegen die in het weiland tussen de ganzen en eenden naar allerlei eetbaars aan het zoeken was, het waaide stevig en het was zwaar bewolkt. De temperatuur was 11 graden( gevoelstemp. 8 graden), kwam de stevige wind uit het zuidwesten wk 2-3 soms 4, en bedroeg de luchtdruk 1.015 mb.

Afbeelding

Afbeelding

Ik maakte twee voerplekjes en besloot nu maar eens ‘niet’ op mijn favoriete hoekplekje te gaan zitten, maar zo’n 15 meter meer naar rechts te gaan omdat ik daar de laatste keer meer activiteit( springende en wellingen makende vissen) had gezien dan bij de duikerstek.

Afbeelding

Ben omstreeks 13:45 uur begonnen en probeerde schuin vlak tegen de overkant aan de pen neer te leggen wat niet geheel lukte vanwege de vervelende wind, ja, zittend inwerpen met een lange stok gaat nou eenmaal moeizamer met een lastige wind daarbij. Op de haak slechts één korreltje mais, en ik was verbaasd dat na ongeveer pak hem beet 2 minuten na inleg de pen al een forse tik te verduren kreeg, ‘zou het?’ dacht ik. Niet lang daarna ging de pen onder en sloeg direct uit een reactie aan, maar helaas, geen contact, vluchtwelling, of weerstand na deze wat wilde 'aanslag', het maiskorreltje zat er nog aan. Oké dan, ik plaatse de pen weer in de buurt(ging lastig vanwege de wind) van waar de aanbeet vandaan kwam en ook nu weer vrij snel ‘leven’ te zien op de pen. De pen kreeg een tikje en kwam nu wat naar boven waardoor de gehele antenne zichtbaar werd, en begon daarna mooi ‘schuin’ te staan, klaar om elk moment schuin naar rechts onder te gaan…ik was geconcentreerd/gefocust op de pen die door de golfjes meedeinde en hield rekening met een lange opslag dus zou er pas aangeslagen worden wanneer de lijn goed rechtgetrokken werd, jaja, ik wachtte en wachtte maar er gebeurde niets meer. Ik haalde maar binnen om het aas te checken, het maiskorreltje zat er nog op en wierp vervolgens goed in op een plekje vlak tegen de overkant aan. Ik kreeg vrij snel na inleg ‘leven’ te zien op de pen die na een tikje nu mooi in één keer onderging, ik sloeg aan, mogelijk wat te snel want ik liet de uitstaande lijn niet weglopen, en ondervond geen contact, weerstand en zag geen vluchtboeggolf of wat dan ook…het maiskorreltje was er wel af. Tjonge jonge, binnen 10 minuten na aanvang van de pensessie sla ik 2x mis, terwijl ik niet al te hoge verwachtingen had op wat dan ook, maar goed dat is nou eenmaal ‘vissen’ , je kan verwachten of niet verwachten wat je maar wil, het zal je altijd blijven verrassen wat er gebeurd. Hierna moest er wel lang gewacht worden eer er weer wat leven op de pen gezien werd. Het was kwart voor 4 toen de pen in het woelige water een forse tik kreeg, vlak hiervoor had ik wel een mooie welling van een vis gezien op zo’n 3 meter van de pen vandaan, zou het dat de vis nu wat aan het scharrelen is op het voerplekje en één voor één als een stofzuigertje de maiskorreltjes aan het opzuigen is? Ik bleef geduldig en gefocust wachten en wachten, maar helaas geen aanbeet.
Het begon harder te waaien en het werd geleidelijk aan donkerder, het pennetje werd moeilijker zichtbaar, ik besloot iets na half 5 in te pakken en naar huis te gaan. Het was mooi geweest, heb me toch vermaakt daar aan de waterkant, was er weer even lekker uit.Het einde van het jaar nadert, wat was het voor een jaar qua ‘vissen’? Het was voor mij persoonlijk een van de beste jaren wat vangsten en het daarbij beleefde visplezier betreft. Het jaar begon vrij stroef met enkele, weliswaar korte, vriesperioden, daarna duurde het toch ook wel lang alvorens wat gevangen werd en de eerste vis op het droge, verrassend voor mij dan, een Zeelt werd. Zeelten werden ook dit jaar regelmatig gevangen, maar de verrassingen wat betreft ‘vissoorten’ was de vangst van een Pos(lang geleden gevangen) en de kennismaking na vele tientallen jaren met Riviergrondels, vond het erg leuk om deze soorten weer eens te vangen. Er werden ook opvallend veel Giebels gevangen in verschillende maten van klein naar groot, en over verschillende maten gesproken had ik dit visjaar sinds lange tijd veel kleine karpers gevangen! Prachtige mini-spiegels zaten daar tussen, de meeste van deze karpertjes werden overigens op zacht deeg gevangen( overigens net zoals de Riviergrondels).
Ook de wens om mijn ‘blog’ benaming glans te geven werd ingewilligd; in het haagse werden prachtige ‘karpers voor de deur’ gevangen, geweldige drilpartijen en gevechten vonden voor de deur plaats. En een lang gekoesterde wens om eens een grote zware vis in groot en diep(vlot en bevaarbaar) water ‘op de pen’ te vangen kwam uit, ik had wel veel mazzel, dat wel, een echte kanaalbig werd in de Vliet te Den Haag gescoord.

Het was een goed karperjaar met een opvallend lange periode van warmte en vooral droogte. Maar je went op een gegeven moment aan de warmte, zodoende werd het dan heerlijk vertoeven aan de waterkant. De laatste maanden heb ik voornamelijk in de buurt van de Hofstad gevist en zal ik mij begin van het nieuwe jaar definitief gaan vestigen te Voorburg-Leidschendam, tja dat had ik zelf nooit gedacht om als geboren en getogen Amsterdammer mijn ‘mooi Mokum’ te gaan verlaten… ik zal de fijne stekken zoals die op het Science Park en het Parkwater van Park Frankendael enorm missen…Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 24-12-2018 13:44 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-07-2006 07:21
Berichten: 436
Woonplaats: amsterdam
Heeft bedankt: 55 keer
Is bedankt: 47 keer
Maandag 24 december 2018.

Vandaag leek het een 'uitgelezen' kans om nog voor het einde van het jaar een decemberkarper te kunnen scoren, ik was de afgelopen week veel binnen geweest vanwege thuiswerken dus was er gewoon aan toe om naar buiten te gaan en mij hoopvol op de onthaakmat te settelen aan de waterkant. De afgelopen dagen had het veel geregend, waaide het hard maar waren de temperaturen redelijk om het aangenaam te hebben aan het water, de weersverwachting was voor deze 24e decemberdag in ieder geval gunstig qua temperatuur, neerslag(geen) en wind(haast geen…).

Was bijna op het moment van zonsopkomst aan de waterkant en omstreeks 08:45 uur lag 'Johnny's Rod' uit op de haagsepolderstek met op de haak een enkele maiskorrel. Er was op drie plekjes gevoerd met een mix van mais, hennep en flavour.

Afbeelding

De temperatuur opdat moment was 7 graden(gevoelstemp.5 graden), kwam de wind uit het noorden en was zo goed als te verwaarlozen, hierdoor een mooi en rimpellooswateroppervlak, en bedroeg de luchtdruk 1.028 mb. Het was nog redelijk bewolkt, maar dat ging gestaag over in een strak blauwe lucht.

Afbeelding

Begon op de voerplek schuin aan de overkant tussen duiker en overkant in, wisselde qua plek af met de voerplek vlak aan de eigen kant en rechts schuin aan de overkant. Pas tegen 10:00 uur kreeg de pen duidelijk een tikje te verwerken, hoopvol wachtte ik het vervolg af, maar er kwam geen vervolg. In de tussentijd kon ik twee mooie wellingen en een half springende Cyprinus noteren als enige karperactiviteiten, het bleef verder vrij tam, het zonnetje maakte mijn rug warm maar dat was niet voldoende om mijn gehele lichaam te verwarmen, kreeg helaas koude voeten. Het laatste half uurtje kreeg de pen schuin aan de overkant drie 'lijnzwemmers' te verduren helaas zonder enig gevolg. Overigens pende ik met zachtbrooddeeg op de stek vlak aan de eigen kant, maar kreeg hier geen stootje op de pen te zien. Ik was mijn verrekijker vergeten en kon daardoor de groepen ganzen die overtrokken niet goed op naam brengen, maar aan het geluid te horen waren het groepen Kolganzen die naar het Noorden vlogen, verder zag ik een Ooievaar laag over de weilanden rechts van mij vliegen.

Het werd dus een blank na ruim vier uurtjes van pennen in het Haagse, ben omstreeks 13:00 uur gestopt en was wel wat teleurgesteld omdat er geen ondergaande pen werd waargenomen...next time dan maar.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 29-12-2018 14:16 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-07-2006 07:21
Berichten: 436
Woonplaats: amsterdam
Heeft bedankt: 55 keer
Is bedankt: 47 keer
Zaterdag 29 december 2018.

Ik was deze ochtend al vroeg op, zo tegen 05:00 uur, en wilde absoluut deze zaterdagochtend gaan gebruiken om toch nog een decemberkarper te scoren. In het voorjaar en zomer is een dergelijk vroeg tijdstip van 5 uur wenselijk, maar nu met een zonsopkomst van tegen 08:45 uur kon ik nog lekker in bed blijven liggen en alles op mijn dooie gemak gaan voorbereiden. Relaxt ontbeten dus en een voermix gemaakt van mais, hennep en flavour, zo rond half 9 op de fiets en mij rustig naar een Haagsestek begeven:

Afbeelding

Het was zwaar bewolkt, de temperatuur was 8 graden, kwam de wind uit het zuid-zuidwesten(wk2 tot 3) en bedroeg de luchtdruk 1.029 mb. 'Johnny's Rod' lag zo rond kwart voor 9 uit met op de haak een enkele maiskorrel, en had ik twee voerplekjes gemaakt die om en om werden bevist. Twee slierten Kolganzen vlogen over mij heen, op het water dobberden enkele kuifeendjes en wachtte ik gespannen en vol verwachting af op de dingen die komen gaan...na ruim drie kwartier van staren naar het pennetje wat enkel door het spel van wind en golven werd bewogen, besloot ik wat te voeren met een 'left over' van gister en deze ook op de haak te doen(haak geheel in het stuk gebakken krieltje verstopt).

Afbeelding

Maar helaas, het mocht allemaal niet baten, ik besloot om kwart over 10 in te pakken en mijn geluk elders te beproeven.
De wind was toegenomen, dat merkte ik al goed op de fiets toen ik richting polderstek reed. Daar lag Johnny's Rod tegen 10:30 uur uit met op de haak een enkele maiskorrel en had ik breed op de hoekstek gevoerd aan de overkant en de eigenkant:

Afbeelding

Afbeelding

Het was opvallend rumoerig en druk in de 'lucht' met groepen Kauwen, Spreeuwen en Meeuwen, en zó druk het in het luchtruim was, zó stil en onberoerd bleef het pennetje meedeinen op de door de wind aangewakkerde golfjes. Tja enkele maanden geleden was dat wel even anders met perioden van continu 'leven' door vis en geleedpotige, en nu zat ik mijzelf moed in te praten dat er elk moment een beweging van de pen te zien zou zijn met vervolgens het prachtig wegduiken daarvan, of dat de pen plotseling 'plat' zou gaan liggen, een half rondje zou gaan maken en weg zou schieten in de diepte...jaja. Door de wind die soms behoorlijk aantrok, begon ik het kouder en kouder te krijgen en na twee uren van turen besloot ik te stoppen. Een blank dus, maar na de drukke kerstdagen met veel familie en gezelligheid( en ongelofelijk veel eten en drinken!)en twee drukke thuiswerkdagen, was het vertoeven aan de koude waterkant in alle eenzaamheid voor mij een welkome afwisseling, geen stootje gezien maar voldaan gerelaxt...


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 29-12-2018 16:12 
Offline

Geregistreerd: 01-11-2016 11:08
Berichten: 88
Heeft bedankt: 2 keer
Is bedankt: 9 keer
Leuk stukkie weer Glenn!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 30-12-2018 19:16 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-07-2006 07:21
Berichten: 436
Woonplaats: amsterdam
Heeft bedankt: 55 keer
Is bedankt: 47 keer
Dank je wel Cor voor je fijne reactie! :D

Zondag 30 december 2018.

De een na laatste dag van het jaar, oudjaarsdag wordt het druk met o.a. oliebollen en appelflappen bakken dus dan kan er niet gepend worden, zodoende was dit de laatste kans om nog een 'december' karper te scoren. Er was nog voldoende voermix van gister over en ruim over half 9 op de fiets richting stekken gegaan.

Afbeelding

Afbeelding

Het was geheel bewolkt maar er stond praktisch geen wind, de temperatuur was 8 graden(gevoelstemperatuur 6 graden) kwam de te verwaarlozen wind uit het west-zuidwesten en bedroeg de luchtdruk 1.033 mb (hoge luchtdruk dus).
De stok lag om 08:45 uur uit met op de haak een enkele maiskorrel, en was er breed op de hoekstek gevoerd( niet al te veel), de pen werd gedurende de gehele sessie aan de overkant geplaatst op drie verschillende plekjes. Prachtig hoe vlak het te bevissen water erbij lag, zodoende kon elke 'beweging' van pen en alles wat zich op of in het water beroerde feilloos geregistreerd worden. Maar ja...er viel gedurende de 2 uur en één kwartier durende sessie niet veel te registreren, geen enkel tikje op de pen heb ik kunnen waarnemen, ook geen duidelijke karperactiviteiten gezien, het was er 'tam', 'stil' en vooral rustig...De enige opwinding kwam vanuit de lucht, een groepje Smienten, een Grote Zilverreiger, een Grote Bonte Specht passeerden de stek en een Groene Specht hoorde ik enkele keren roepen.
Ben verkast en ging mij enkele honderden meters verderop verplaatsen, in de hoop dat er meer vis te bespeuren viel op wat dieper water:

Afbeelding

Hier eerst met mais aan de slag geweest, toen gevoerd met wat krieltjes en daarmee gevist, maar helaas, na anderhalf uur had ik het hier ook gezien. De laatste pensessie van het jaar werd een blank...c'est la vie, en op naar het nieuwe jaar dan maar.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 31-12-2018 11:04 
Offline

Geregistreerd: 01-11-2016 11:08
Berichten: 88
Heeft bedankt: 2 keer
Is bedankt: 9 keer
Het blijft volgens mij zo zacht Glenn dus in januari gaat het vast wel weer lukken!

Gelukkig beleef jij het vissen nog op de manier zoals je ooit begonnen bent met vissen en dat zijn altijd fijne stukkies om te lezen


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 05-01-2019 15:31 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-07-2006 07:21
Berichten: 436
Woonplaats: amsterdam
Heeft bedankt: 55 keer
Is bedankt: 47 keer
Dank je wel Cor voor je reactie en compliment! :D


Oké, wel grappig eigenlijk om ‘doelstellingen’ voor het komende pen/visseizoen niet meer te hebben omdat het afgelopen jaar geweldig goed ging en alles lukte. Prolongeren dan van je doelstellingen, is dát dan een doelstelling? Nee, alhoewel ik heel graag weer ‘Karpers voor de deur’ zou willen scoren en op diep water met de penstok een karper zou willen vangen, maar een nieuwe uitdaging ligt meer voor de hand. Ik denk dat het ‘instant’ pennen op voor mij nog onbekend water wel een doelstelling/uitdaging kan gaan worden, er is in mijn directe omgeving nog genoeg te ontdekken en te bevissen…


Zaterdag 5 januari 2019.

Ik kon deze zaterdag tot 12:00 uur gaan pennen, eigenlijk wilde ik ergens gaan pennen waar ik nog niet eerder had gevist( zie doelstelling/uitdaging), maar wilde in de buurt blijven voor een korte penbelevenis dus de Haagsepolderstek bezocht.
Bij de laatste sessie van vorig jaar ging de ritssluiting van het foedraal stuk, gelukkig had ik genoeg elastieken bij me om provisorisch het foedraal te sluiten om zodoende veilig met hengel en net op de fiets thuis te komen, maar het foedraal was niet meer te repareren dus is er van de week een nieuwe besteld:

Afbeelding

Wel wennen aan dit wat smallere maar zeker stevigere foedraal, het plaatsen van 'Johnny's Rod' en het schepnet in het nieuwe foedraal ging niet echt vlekkeloos...het is even passen en meten.

Thuis een voermix gemaakt van mais, hennep, gekookte witte rijst(pandanrijst, 'left over' van gister) en flavour:

Afbeelding

Omstreeks half 9 de deur uit, de weilanden lagen er wat verlaten en rustig bij, normaal zitten er groepen Ganzen, eenden en meeuwen op het gras, het was dus opvallend dat er opdat moment geen vogels aanwezig waren, hoorde wel Smienten die zich ergens ver achter op de weilanden bevonden.

Afbeelding

Afbeelding

Begon omstreeks 08:45 uur 'Johnny's Rod' uit te leggen op de hoekstek( één maiskorrel op de haak), het waterpeil was verhoogd want de metalenduiker was geheel uitzicht, en heb breed maar spaarzaam gevoerd met de voermix tegen en naast de duiker aan de overkant.
Het was zwaar bewolkt( later gedurende de sessie voelde ik af en toe wat motregendruppels), was de temperatuur 8 graden( gevoelstemp. 4 graden), kwam de wind uit het noordwesten, wk 2 tot 3, en bedroeg de luchtdruk 1.033 mb, en de hoge luchtdruk baarde mij zorgen qua kansen op activiteit van vis, de 'regel' is dat bij een luchtdruk van hoger dan 1.024 mb vissen minder of geheel niet actief zijn, passief zijn en dus niet te verleiden zijn tot een aanbeet.
Maar binnen 10 minuten na aanvang van de sessie sprong er een karper tot tweemaal toe zo'n 10 tot 15 meter rechts van de gevoerde stek. De vorige sessie had ik geen karperactiviteiten waargenomen, en deze springende Cyprinus gaf mij wat moed en hoop qua karperactiviteiten.
Na een half uurtje besloot ik in de buurt van de plek waar ik de karper tweemaal zag springen, drie handjes voermix te gooien om kort daarna mij tegenover deze plekjes te gaan settelen.
Het duurde even voordat er enig teken van leven werd gezien op de pen, na ruim een halfuur ging de pen heel even onder, ik was direct gefocust, enkele minuten later werd de pen even 'opgetild', en enkele minuten daarna kreeg de pen een mooie lijnzwemmer te verduren, maar dat was het dan, verder geen ontwikkelingen qua interesse voor het aas op de haak. Na enkele keren van het verplaatsen van het aas besloot ik twee maiskorrels op de haak te doen en de pen schuin aan de overkant te plaatsen, de pen was op deze plek wat te hoog afgesteld waardoor de stand van de pen ten opzichte van het wateroppervlak 45 graden was, ik liet dit maar zo, wilde niet nog een keer de pen uit het water halen, ik had al enkele keren valse worpen gemaakt(wind) en wilde niet nog meer rumoer veroorzaken. Het gevolg was dat de pen, vanwege de windvlagen, dan naar links en dan weer naar rechts van stand wisselde, hoogst irritant vond ik dit. Maar ja het was nog enkele minuten voordat het 11:45 zou zijn, dat was voor mij het tijdstip om te stoppen na 3 uurtjes, en ik maakte mij al op op een blank en gooide het laatste beetje voermix uit het bakje in het water aan de kant. Ik keek naar de pen... hé? de antenne stond nu prachtig recht omhoog en bewoog tergend langzaam naar links toe, ik pakte het handvat en begon te twijfelen of dit alles het toedoen was van een kreeft of een vis en of ik zou wachten met aanslaan nadat de pen onder zou gaan, ik sloeg maar aan...Yup! Hengel direct krom en wat licht gebonk van een vis op de hengeltop, de karper reageerde erg langzaam en kon vrij snel geland worden, maar ik was aangenaam verrast dat op het einde van de sessie toen er geen hoop meer was op een vangst, toch nog een karper interesse toonde in het aas. Het was een trage aanbeet van een traag reagerende vis, maar ja, ik heb mijn eerste van het jaar te pakken!

Afbeelding

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 22-01-2019 16:09 
Offline
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: 20-07-2006 07:21
Berichten: 436
Woonplaats: amsterdam
Heeft bedankt: 55 keer
Is bedankt: 47 keer
Vorige week was de 'karperen voor de deur' stek nog bevisbaar, niet dat ik er ging vissen/pennen, want ik zat nog midden in de verhuizing en het was bovendien erg koud:

Afbeelding

In het weekend begon het lichtjes te vriezen:

Afbeelding

Afbeelding

En vandaag kwam er wat stuifsneeuw op het ijs:

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 709 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 25, 26, 27, 28, 29


Alle tijden zijn UTC


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.
Naar top van pagina
© 1999-2015 Karperwereld Online. Alle rechten voorbehouden.      Disclaimer