Lieve Dames, beste heren, even het volgende: mijn boilies draai ik normaliter zelf, meestal zijn dat vismeelboilies.
Ik gebruik daar gewoon een zelf samengestelde (nou ja met behulp van jullie cq internet)gooi er vismeel bij en voila je hebt je vismeelboilie. Ik gebruik de mix ook wel eens zonder vismeel, maar nu wil ik het eens zoet maken (zonder gelijk een flavour/olie te gebruiken). Ik heb wel eens wat geprobeerd van dr oetker of zo'n puddingpoedertje van mona geloof ik. Ik was er zelf niet zo tevreden over was nog al plakkerig en het rolde nou ook niet zo lekker. Mijn vraag aan jullie is, weten jullie wat ingrediënten om de mix zoeter/fruitiger te krijgen zodat ik bijv. zelf mijn "nash/martin sb tutti frutti/ aarbei kan draaien.
Met nieuwsgierige groet,
Lucas
"fruit-boilie"
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Lucas,
Ik heb dit voorjaar gevist met zoete boilies en ook erg goed gevangen!
Ik gebruikt in ieder geval wafelmeel in mijn mix, gewone koekjesmeel kan ook maar de wafelmeel is een stuk zoeter...
Verder gebruikte ik saroma, per 10 eieren 2 pakjes... degene die het lekkerst waren, was de saroma banaan! Verder een klein beetje banaanflavour en je kan vissen met je eigen Lucas ASB boilie..
Succes
Ik heb dit voorjaar gevist met zoete boilies en ook erg goed gevangen!
Ik gebruikt in ieder geval wafelmeel in mijn mix, gewone koekjesmeel kan ook maar de wafelmeel is een stuk zoeter...
Verder gebruikte ik saroma, per 10 eieren 2 pakjes... degene die het lekkerst waren, was de saroma banaan! Verder een klein beetje banaanflavour en je kan vissen met je eigen Lucas ASB boilie..
Succes
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
He Lucas je kan er ook gewoon vruchten puree door heen doen. Je hebt van die flesjes in de supermarkt met van die geconsentreede vruchten puree's. Gewoon een beetje expirimenteren en als je het gevonden hebt blijven gebruiken....
Mvg Michel
Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Lucas,
Ik zal even een paar ingredienten noemen, om
je mix zoeter te maken!
Koekjesmeel: Dosering tot max. 25%.
speculaasmeel: Dosering tot max. 10%
Bambix: Dosering tot max. 25%
Copramelasse: Dosering tot max. 15%
Druivensuiker: Dosering tot max. 5%
Bisquimeel: Dosering tot max. 20%
Vaniliepudding poeder: Dosering tot max. 15%
Hieronder nog wat natuurlijke vloeibare in-
gredienten!
Vloeibare melasse: Dosering: 20 tot 100ml per
10 eieren, afhankelijk of er ook nog andere
zoete ingredienten gebruikt word in de mix!
Honing: Dosering: 20 tot 100ml per 10 eieren,
zelfde verhaal als de vloeibare melasse! Ook
zeer geschikt als soak!
Ranja: Dosering tot max. 50ml per 10 eieren!
Sorbetsaus: Dosering 30 tot 50ml per 10 ei-
eren!
groetjes Benny
Ik zal even een paar ingredienten noemen, om
je mix zoeter te maken!
Koekjesmeel: Dosering tot max. 25%.
speculaasmeel: Dosering tot max. 10%
Bambix: Dosering tot max. 25%
Copramelasse: Dosering tot max. 15%
Druivensuiker: Dosering tot max. 5%
Bisquimeel: Dosering tot max. 20%
Vaniliepudding poeder: Dosering tot max. 15%
Hieronder nog wat natuurlijke vloeibare in-
gredienten!
Vloeibare melasse: Dosering: 20 tot 100ml per
10 eieren, afhankelijk of er ook nog andere
zoete ingredienten gebruikt word in de mix!
Honing: Dosering: 20 tot 100ml per 10 eieren,
zelfde verhaal als de vloeibare melasse! Ook
zeer geschikt als soak!
Ranja: Dosering tot max. 50ml per 10 eieren!
Sorbetsaus: Dosering 30 tot 50ml per 10 ei-
eren!
groetjes Benny
-
- Berichten: 1159
- Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
- Locatie: Eygelshoven
Fijne appelmoes zou toch ook moeten werken, neem ik eens aan?
groeten,
karperlimbo
groeten,
karperlimbo
- Sjoerd Bakker
- Berichten: 293
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
gewoon fruit sweetner of suiker kan toch ook ofniet?
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Sjoerd,
Suiker kan wel, maar bij te grote hoeveelhe-
de suiker rolt je mix niet fijn meer het gaat
namelijk splijten!
Wil je een goede poeder sweetner, neem dan
die van John Baker "fruit"! Een theelepeltje
per 10 eieren is genoeg!
groetjes Benny
Suiker kan wel, maar bij te grote hoeveelhe-
de suiker rolt je mix niet fijn meer het gaat
namelijk splijten!
Wil je een goede poeder sweetner, neem dan
die van John Baker "fruit"! Een theelepeltje
per 10 eieren is genoeg!
groetjes Benny
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Puur alleen suiker gebruiken voor in je boiliemix is idd niet goed! Het zal slecht gaan rollen, omdat het in ieder geval veel te grof is!
Zelf gebruik ik altijd druivensuiker in mijn ix als ik een zoete boilie wil draaien! Draait perfect en geeft een heerlijke smaak aan de boilie!!
Zelf gebruik ik altijd druivensuiker in mijn ix als ik een zoete boilie wil draaien! Draait perfect en geeft een heerlijke smaak aan de boilie!!
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Sjoerd,
poedersuiker heb ik niet gebruikt, maar ikzelf heb het idee dat het erg plakkerig gaat worden...
poedersuiker heb ik niet gebruikt, maar ikzelf heb het idee dat het erg plakkerig gaat worden...
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Sjoerd,
Poeder suiker ook niet teveel toevoegen, ga
tot zo'n 10%.
Groetjes Benny
Poeder suiker ook niet teveel toevoegen, ga
tot zo'n 10%.
Groetjes Benny
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 21-05-2002 02:00
- Locatie: Den Haag
Thanks guys voor de input, maar even het volgende; 1)Benny dat van John Baker is waarschijnlijk alleen te koop in de viszaak ?
2)Koekjesmeel heb ik wel es gebruikt, waarschijnlijk teveel want werd nogal sticky.
Speculaas bambix etc gaat ik zeker eens proberen + de pureebeschrijving.
Zelf wel ik niet of druivesuiker wel iets van geur afgeeft maar ik kan er naast zitten. Maar is er nou echt niet zoiets als bananenmeel o.i.d. Ben eigenlijk best wel benieuwd hoe de boiliemixen van de zogenaamde toppers zijn opgebouwd. Zitten er al sweetners(poedervorm) al in ? Of wordt het al geflavoured(vloeibaar) en daarna gedroogd?
2)Koekjesmeel heb ik wel es gebruikt, waarschijnlijk teveel want werd nogal sticky.
Speculaas bambix etc gaat ik zeker eens proberen + de pureebeschrijving.
Zelf wel ik niet of druivesuiker wel iets van geur afgeeft maar ik kan er naast zitten. Maar is er nou echt niet zoiets als bananenmeel o.i.d. Ben eigenlijk best wel benieuwd hoe de boiliemixen van de zogenaamde toppers zijn opgebouwd. Zitten er al sweetners(poedervorm) al in ? Of wordt het al geflavoured(vloeibaar) en daarna gedroogd?
-
- Berichten: 549
- Lid geworden op: 23-05-2003 02:00
- Locatie: amersfoort
- Contacteer:
probeer eens bij een goeie ijs salon de basis smaak mixen meet tekrijgen als je het goed treft krijg je een puree war alleen uit puur vruchtvlees bestaat dit is zeer hoogwaardig spul je zal er waarschijnlijk voor moeten betalen en niet een beetje ook maar het geeft een hele natuurlijke geur en smaak af
en heb zelf een tijd ijsgedraaid op mn werk het merk pre-gel is het beste naar mijn mening maar ook een van de duurste
succes
en heb zelf een tijd ijsgedraaid op mn werk het merk pre-gel is het beste naar mijn mening maar ook een van de duurste
succes
volg mij op twitter: @rickschoonaard http://twitter.com/rickschoonaard
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Lucas,
Dat potje John Baker heb ik vorig jaar eens
gekocht bij Raven.
Wat druiven suiker betreft, het geeft niet
veel geur af, maar het maakt je mix lekker
zoet!
Wat de kant&klare mixen betreft van bekende
merken, hier zitten vaak smaakversterkers in
poedervorm door! Zou je ook met een eigen
neutrale mix kunnen doen! Waar ik laatste
tijd ook goede berichten over hoor is citrus-
vruchtenmeel, maar eigen ervaring heb ik hier
niet mee!
groetjes Benny
Dat potje John Baker heb ik vorig jaar eens
gekocht bij Raven.
Wat druiven suiker betreft, het geeft niet
veel geur af, maar het maakt je mix lekker
zoet!
Wat de kant&klare mixen betreft van bekende
merken, hier zitten vaak smaakversterkers in
poedervorm door! Zou je ook met een eigen
neutrale mix kunnen doen! Waar ik laatste
tijd ook goede berichten over hoor is citrus-
vruchtenmeel, maar eigen ervaring heb ik hier
niet mee!
groetjes Benny