wat zit er in een white chocolate boilie?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Merijn Otterman
Berichten: 113
Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

10-06-2014 10:23

hallo iedereen,
ik vis graag met white chocolate boilies maar vind ze best wel duur dus wil ze zelf gaan maken.
maar weet iemand hoe je die smaak krijgt want het smaakt niet naar witte chocola. en ook niet echt naar gewone chocola. ik had ergens gelezen om zoetstof met cacau (of hoe je dat ook schrijft) en melkpoeder. maar krijg je dan niet gewone chocolade boilies? of zijn white chocolate boilies eigenlijk gewone chocolade boilies met witte kleurstof.
ik zat verder te denken aan een birdfood basis. iemand nog suggesties?

groetjess
Gebruikersavatar
Lars van der Heide
Berichten: 399
Lid geworden op: 01-10-2009 10:27
Locatie: Groningen

10-06-2014 12:19

Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

10-06-2014 13:45

Er zit niet meer in dan een basismixje en "witte chocolade flavour" en kleurstof.

Is niet zo moeilijk Merijn.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

10-06-2014 13:45

100/150 gram witte chocolade fijn raspen en door je birdfood mix verwerken.
Vitamealo/melkpoeder(geen koffiemelkpoeder) en geraspte kokos ook er maar in verwerken mede een percentage soja-isolaat. Een beetje negerzaad om het een smoelwerk te geven :) .

Als finishing touch een flavour en sweetner.

Groet, Peter

Ps als haakaas een paar bollen in witte chocolade, au bain-marie smelten, dippen.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

10-06-2014 14:06

Misschien mag er nog wat onverzadigde vetzuren in, ter compensatie van alle verzadigde uit de witte chocola?
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

10-06-2014 14:26

Niet alleen de witte chocolade maar ook de kokos en het melkpoeder!!!

Maarre wat gaan we nu doen?? Ze worden er wel dikker van :wink: , en het vangt!!! :roll:

Groet, Peter

Ps dit is op te lossen toch!!!!
leenderts leon
Berichten: 420
Lid geworden op: 31-05-2014 08:18

10-06-2014 16:13

Wellicht kortzichtig van mij maar ik had altijd het idee dat bij een witte boilie het visuele de doorslag gaf dit nav mijn zeer positieve ervaringen met de Nash white chocolade.Ik ben toen ooit eens in de weer gegaan met een basis mix (50/50 Richworth) witte kleurstof van Kevin Nash en de Flavour white chocolade van Nash en de lMSE van UCP maar op een of andere manier kreeg ik niet het zelfde resultaat.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

10-06-2014 22:00

Peter van Loo schreef:Niet alleen de witte chocolade maar ook de kokos en het melkpoeder!!!

Maarre wat gaan we nu doen?? Ze worden er wel dikker van :wink: , en het vangt!!! :roll:

Groet, Peter

Ps dit is op te lossen toch!!!!


Even afgezien van het feit dat m'n blote kont het ook wel weet dat er verzadigde vetzuren in kokos zitten (als je de goeie gebruikt tenminste), maar die zijn niet zo schadelijk na verhitting en het meest stabiel die er zijn.
Nemen we mager melkpoeder; maar die witte chocola snap ik geen reet van. Die moet er gewoon niet in.

Of doe jij ook bananen in je bananenboilies? Aardbeien?
Neen meneer, dus die hebben we niet nodig.

Ik ben wel bilij met dat soja isolaat. Magere melkpoeder erbij en een paar handjes van dit en dat en je bent er. Goeie sweetner en witte chocoladeflavour.

Makkie toch?
Jop Boot
Berichten: 467
Lid geworden op: 19-12-2005 14:54

10-06-2014 22:58

Birdfood mixje maken.

Toprod formula White Chocolate van de Nash erbij, en dan zijn we er toch?
Ook voor TV-snacks en Kant en Klare mee neem bami.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

11-06-2014 23:10

Nee Mits geen verse bananen of aardbeien, maar wel extracten.
Kan je uiteraard weer zien als flavour maar vervliegt minder snel of niet en smaak blijft behoudener.

Groet, Peter

Ps bollen met stukjes chocolade misschien ook een verrassing
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

12-06-2014 13:46

Reaction flavours worden die genoemd Pete

En een bol wordt geen verrassing meer...
Gebruikersavatar
Merijn Otterman
Berichten: 113
Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

14-06-2014 21:32

tnx allemaal voor de reacties, ga zeker een keer wat proberen. heb t voorlopig niet nodig http://www.facebook.com/Strategy.StrategyBaits?fref=nf :D :D :D
groetjess
Gebruikersavatar
Jerome berken
Berichten: 673
Lid geworden op: 12-03-2013 15:39

20-06-2014 12:17

Peter van Loo schreef:Ps bollen met stukjes chocolade misschien ook een verrassing

Weet niet of dit een goed idee is, cacao kan voor bepaalde dieren giftig zijn.

Doordat het metabolisme van
sommige diersoorten voor theobromine langzamer is dan voor de mens kan theobromine een toxische werking
hebben voor deze dieren. De verschijnselen zijn rusteloosheid, overgeven, diarree en hartritmestoornissen.

nvwa.nl/txmpub/files/?p_file_id=29443
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
Plaats reactie