Melasse; hoeveel per kg. mix door de eieren?


Plaats reactie
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

07-07-2003 20:57

Beste mensen,

Ik ga binnenkort (eindelijk) op de rivier starten, maar nu heb ik van verschillende bekende karpervissers gelezen dat ze boilies gebruiken waarin sweetner + melasse verwerken. Vaak schrijven ze er ook bij dat je flink moet doorgieten met de melasse. Maar nu wilde ik graag weten hoeveel je er je er per kg. mix doorheen moet doen, want hoe meer melasse je er doorheen doet, hoe minder eieren je nodig hebt.

Dan nog 1 vraagje: De melasse die ik gekocht heb, ruikt erg sterk en en beetje zurig, is dit normaal en dus bij jullie ook? Want melasse is tch zoet, dan moet het toch ook zoet ruiken?
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

07-07-2003 21:45

Ja Bas flink doorgieten dat wil zeggen gewoon wat eieren weglaten.

Geur en het zurige kloppen beide bij melasse.

1 nadeeltje heeft melasse wel de brasem is er werkelijk dol op.

Wil.
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-07-2003 09:46

Ja, Wil. Maar ik draai er 23 mm-ers van dus dat gaat wel meevallen denk ik. Bedankt in ieder geval.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-07-2003 14:56

Okay, Wil,

Ik heb daarnet 4 kg. gedraaid, maar wat een kotsmisselijke geur zeg! Ik heb het doorstaan in de hoop karper te vangen, maar dat is smerig zeg. Nu wilde ik vragen of u (Wil) of iemand anders weet of ik er ook die suikerstroop doorheen kan doen, je weet wel die je over de panneNkoeken doet? Dit ruikt wat aangenamer en is toch ook heel zoet.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

08-07-2003 15:15

U?????????????
Jij zul je bedoelen.

Je kunt natuurlijk ook stroop gebruiken inplaats van melasse de vloeibare vorm(die van de pannekoek,niet De Pannekoek :lol: )verwerkt zich het beste maar ook hier houdt het niet over wat draaien betreft,het draait toch wat moeilijker als melasse.

Trouwens Bas het moet ook niet te makkelijk gaan en het is maar goed dat onze vriend de karper helemaal niet kan ruiken :eek:


Wil.
Tim Boelema
Berichten: 605
Lid geworden op: 21-01-2002 01:00
Locatie: Omg. Sittard

08-07-2003 15:49

Bassie,

een jaar of 6 geleden hadden wij een 22 mm vismeel knikker geproduceerd die een niet te vergeten slapeloze nacht produceerde: 23 aanbeten, 19 geland: BRASEM! dus die ene mm zal je echt niet helpen. Dat van ons was vismeel en die van jou zijn nog zoet ook!

Het hoeft niet maar t kan wel duzzzzzzz
Hugo Bovenmars

08-07-2003 16:51

Bas,

Hoe meer melasse je er doorheen gooit, hoe meer lappen je op de kant gaat trekken. Tegenwoordig gebruik ik zo'n 50 ml melasse per 10 eieren. Bij een grotere hoeveelheid wordt het steeds moeilijker de boilies (brasem werend) hard/taai te krijgen.

succes!

gr Hugo
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-07-2003 17:23

ja, maar ik vis er dan gewoon nog wat vleesmeelballen van 24 naast.

Bedankt overigens mensen!
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-07-2003 17:26

Wil,

Ik weet overigens dat een karper alleen op afstand kan smaken/proeven en niet ruiken.

Ten tweede: is het echt moeilijker te verwerken dan melasse? Met die melasse vond ik het al worst(elen) geblazen.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Tim Boelema
Berichten: 605
Lid geworden op: 21-01-2002 01:00
Locatie: Omg. Sittard

09-07-2003 10:27

[quote]
Op 2003-07-08 17:26, schreef Bas Hofkens:
Wil,

Ik weet overigens dat een karper alleen op afstand kan smaken/proeven en niet ruiken.

Konden wij maar op afstand proeven in plaats van ruiken! Jummie JUMMIE!! Je gaat bij een restaurant op de stoep staan, en je proeft wat een ander op zijn bord heeft liggen! Lekkah!! en Gratis!! van de andere kant...veel plezier met proeven als iemand zweetvoeten heeft...of als je naar de wc gaat en je voorganger heeft net gescheten... :smile: lucky karpers..arme karpers.. :smile:
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

09-07-2003 13:30

Hugo,

Ik ben met je eens hoe meer melasse je er
door verwerkt, hoe meer platten je in het net
trekt!
Zelf gebruik ik nog maar 20ml melasse per 10
eieren (1kg droge mix). Aangezien ik ook al
een ander zoet ingredient gebruik (koekjes-
meel), houd ik bewust de hoeveelheid melasse
niet hoog! Zou ik b.v. de koekjesmeel er niet
door verwerken, dan zou ik wel de hoeveelheid
melasse opschroeven!
Melasse is en blijft een topper, hoe je het
ook wend of keerd!

groetjes Benny
Koen de Been

15-07-2003 19:57

Oja bassie, volgens mij staat dat in het boek van luc de beats.....

of heb ik dat van jou gehoord???
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

16-07-2003 11:29

Dat heb je van mij gehoord, koen. Maar er stond niet bij in welke hoeveelheid.
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Plaats reactie