Boilieproblemen


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Merijn Otterman
Berichten: 113
Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

18-05-2013 14:31

Hallo iedereen.
ik heb vandaag eventjes 100 gram boilies proefgedraait, met de simpele mix 33gr. maismeel 33 gr. sojameel volvet en 33 gr. griesmeel. 1 ei en een klein beetje zonnebloemolie. Nu kwam probleem 1 bij het koken: na 3 minuten dreven ze nog niet en ze er na 5 minuten toch maar uitgehaald hoewel ze nog niet dreven. toen ik na een half uurtje keek ik even bij het drogen en toen leken ze al helemaal uitgehard ook van binnen waren ze droog. weet iemand of er iets mis is of dat dit gewoon snel uithard en lang koken nodig is? gr. Merijn edit:
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

18-05-2013 14:50

Zaten ze niet gewoon aan de bodem van je pan vastgeplakt? Want dat wil ook nog wel eens gebeuren als je niet goed roert of geen mandje gebruikt..
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

18-05-2013 16:11

Hoeveel gram boilies heb je nu Merijn?

Groet, Peter
jesse van mierlo
Berichten: 34
Lid geworden op: 14-02-2011 15:03
Locatie: raamsdonk

19-05-2013 21:51

wat al wordt gezegd het gebeurde bij mij ook de eerste keer dat ze aan de bodem van de pan zaten.
beetje roeren volgende keer kan mischien al helpen.
wie de vis vangt vangt hem http://www.facebook.nl/carpfishingnoordbrabant
pr - 35 pond spiegel
pr - 26 pond schub
vangsten 2015
schub - 5
spiegel - 3
zeelt - 5
brasem - 0 :)
Gebruikersavatar
Merijn Otterman
Berichten: 113
Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

19-05-2013 22:03

Het ligt niet aan het losroeren wantij roerde ze af en toe los. Ze zijn nu uitgehard en wegen 140 gram. Groeten Merijn
Gebruikersavatar
peter cooreman
Berichten: 738
Lid geworden op: 01-04-2013 22:31
Locatie: Belgie

19-05-2013 22:15

Beste,
Twee minuten koken is voldoende voor een 20mm bol,als je ze langer kookt gaan alla voedingsstoffen verloren(belanden in het kookwater),ze hoeven niet te drijven,(drijven wil niet zeggen dat ze klaar zijn) doordat je ongeveer 33% aan griesmeel aan je mix hebt toegevoegd word je mix veel zwaarder en harden ze ook vlugger uit,bij een nachtje drogen worden ze keihard,er is niks mis mee!
Mvg Peter :D
Better a bad day at fishing than a good day at work.
Gebruikersavatar
Merijn Otterman
Berichten: 113
Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
Locatie: Bergen op Zoom
Contacteer:

19-05-2013 22:21

Oké, dankjewel ik snap het.
Gr. Merijn
Plaats reactie