Wat een verhaal dit zeg, nou kom op Robert met je basismix en hoeveel eitjes jij gebruikt op een kilo.
Dan zijn we gelijk klaar hiermee.
Groet, Peter
Boilies willen niet rollen
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Nee Marco, wel Robert zijn tweede berichie gelezen..en daar is geen loep bij nodig.
Excuses ('oud' berichie).., I'll bow to the king
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Marco Mostard schreef:Ik zat er al op te wachten Peter, maar ik rommel zelf toch echt heel wat sneller aan als ik een probleem wil oplossen
Gr. marco.
PB elkaar die reacties a.u.b, ik kan dit ook meelezen. -.- houdt er niet zo van.
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Kees Ouwehand schreef:- Dunnere worsten
- natter
- minder grof
- minder vet
- meer binder
Wordt een heel rijtje zo. Maar pik er wat uit en proberen. Met de hand rollen?
Groet, Kees
Bedankt voor je reactie Kees, ik heb natter, minder vet en binder al geprobeerd, maar mijn gevoel zegt dat het ligt aan teveel vet en te grof. Ik zal nog eens wat proberen.
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
En misschien een extra ei voor de binding en zou geen olie op de roltafel doen...[/quote]
Waarom niet? als ik vragen mag?
Waarom niet? als ik vragen mag?
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Henk ter Maat schreef:Robert,
zo te zien bevat jou mix teveel grove bestanddelen.
Je probeert dat te ondervangen door een binder toe te voegen, maar dat zal niet lukken.
Voeg een deel sojameel toe zodat het grovere deel in de verhouding al afneemt.
Geen olie op de plank doen, zalmmeel is al hartstikke vet.
Je moet het juist niet in de bindmiddelen zoeken, het deeg word door teveel binders droog en rul zonder te kunnen binden.
Er moet namelijk wel iets zijn om te kunnen binden, als je begrijpt wat ik bedoel?
Die uit elkaar gerolde bollen duiden op een rul deeg, zelfs met de hand is daar met moeite een bolleke van te rollen.
Bedankt Henk, ik denk dat dit wel eens de oplossing kan zijn!
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Voor de mensen die het willen weten,
Ik gebruik 8 á 9 eieren op 1kg mix.
Hints voor een mix met Zalmmeel zijn ook altijd welkom.
Hoor het graag
Ik gebruik 8 á 9 eieren op 1kg mix.
Hints voor een mix met Zalmmeel zijn ook altijd welkom.
Hoor het graag
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Kan jij niet beter met het spelletje HINTS mee doen!!!!!
Ik zeg drie lettergrepen en je bol draait als een tierelier, en wat zalmmeel betreft zou ik 1/3 pakken minus de olie.
Dat alles maakt weer een bol met twee lettergrepen.
Geloof me nou met deze mix heb je geen problemen meer op je roltafel.
Groet, Peter
Ik zeg drie lettergrepen en je bol draait als een tierelier, en wat zalmmeel betreft zou ik 1/3 pakken minus de olie.
Dat alles maakt weer een bol met twee lettergrepen.
Geloof me nou met deze mix heb je geen problemen meer op je roltafel.
Groet, Peter
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Ik zat er al op te wachten Peter, maar ik rommel zelf toch echt heel wat sneller aan als ik een probleem wil oplossen
PB elkaar die reacties a.u.b, ik kan dit ook meelezen. -.- houdt er niet zo van
Ik houd er niet zo van wanneer zaken traag gaan (zit 'n week tijd tussen berichten ). Of had ik dit nu via een PBtje moeten vermelden..!?
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Ja, eigenlijks wel. Maar waarom heeft het voor jou zo'n haast dan?
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
En weer een dikke, dikke week later...
Wat dacht je er van dat mede boarders welke je willen helpen misschien geen 'eeuwigheid' zin hebben om hun aandacht bij het zelfde topic te houden. Zeker niet in de wetenschap dat een mix probleempje binnen een mum van tijd opgelost kan worden.
Gegroet.
Wat dacht je er van dat mede boarders welke je willen helpen misschien geen 'eeuwigheid' zin hebben om hun aandacht bij het zelfde topic te houden. Zeker niet in de wetenschap dat een mix probleempje binnen een mum van tijd opgelost kan worden.
Gegroet.
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ontwikkelen is goed knutselen en dat kost tijd.
Door verschillende opties uit te testen heb je wat tijd nodig om tot een redelijk resultaat te komen.
TTT boilies doen het op termijn beter.
Tijd
Toevoegingen
Toewijding
Vooral de laatste speelt bij Robert een belangrijke rol.
Door verschillende opties uit te testen heb je wat tijd nodig om tot een redelijk resultaat te komen.
TTT boilies doen het op termijn beter.
Tijd
Toevoegingen
Toewijding
Vooral de laatste speelt bij Robert een belangrijke rol.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
Marco Mostard schreef:En weer een dikke, dikke week later...
Wat dacht je er van dat mede boarders welke je willen helpen misschien geen 'eeuwigheid' zin hebben om hun aandacht bij het zelfde topic te houden. Zeker niet in de wetenschap dat een mix probleempje binnen een mum van tijd opgelost kan worden.
Gegroet.
Waar maak jij zo'n probleem van? Ik neem niet aan dat je 24/7 zit te wachten op een reactie van mij. Iedereen doet gewoon zijn ding en gaat door.
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 01-02-2013 22:38
Zonder gegevens van je mix blijft het natuurlijk een beetje gokken voor ons waar het aan ligt.
We proberen in ieder geval met je mee te denken.
Ik denk dat je in ieder geval al een paar antwoorden in de goeie richting hebt gehad.
Namelijk te grof en te vet.
Mocht je sojameel gebruiken!gebruik dan eens soja ontvet.
En een ander soort meel waar je misschien wat aan hebt is "tarwegluten" maar pas op absoluut niet meer dan 10% toepassen in je mix.En dan nog iets anders.Lucht inslag in je worsten kan ook ontstaan als je je eieren met een mixer mengt.Kluts je eieren dan ook gewoon met de hand en niet met een mixer.Ik hoop dat je er wat aan hebt succes.
We proberen in ieder geval met je mee te denken.
Ik denk dat je in ieder geval al een paar antwoorden in de goeie richting hebt gehad.
Namelijk te grof en te vet.
Mocht je sojameel gebruiken!gebruik dan eens soja ontvet.
En een ander soort meel waar je misschien wat aan hebt is "tarwegluten" maar pas op absoluut niet meer dan 10% toepassen in je mix.En dan nog iets anders.Lucht inslag in je worsten kan ook ontstaan als je je eieren met een mixer mengt.Kluts je eieren dan ook gewoon met de hand en niet met een mixer.Ik hoop dat je er wat aan hebt succes.
....verbieden is verboden dus verboden te verbieden....