Mensen,
Ik vis al enige tijd met volle tevredenheid met de Freezers van Proline/Eddy Sterckx. Echter heb ik nog een goede 5kg freezers over van afgelopen jaar (april 2009) ongeopend. Nu merk ik toch tegenover mijn pas gedraaide boilies dat ze echt een stuk achteruit gaan. Nu kwam de vraag in me op hoelang zijn freezers vanaf productiedatum ongeveer houdbaar?
Freezers, hoelang houdbaar?
- Carlo Knipschild
- Berichten: 157
- Lid geworden op: 01-03-2004 10:22
- Locatie: zuid Limburg
Kijk net even verder dan je neus lang is!
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Zolang je ze gelijk in vriest lang genoeg
Als jij een zak opent,en ermee gaat vissen kunnen ze (Zeker in een emmer) binnen 2 dagen wit uit gaan slaan,is dit maar een beetje het geval en vries je ze weer in,en je haalt ze een paar dagen later er weer uit,zijn ze binnen de kortste keren helemaal wit. In dit geval,ga je er mee vissen,zorg dan da je ze in een droogzak hebt en in de wind kan hangen (Droge conditie's)dan kunnen ze een hele lange tijd mee,en kan je ze ook opnieuw invriezen. kwaliteit gaat wel iets achteruit,maar een verrotting proces zal je ontlopen.
maar hier zullen andere weer hun eigen ervaring mee hebben
Dit is iedergeval mijn ervaring
Als jij een zak opent,en ermee gaat vissen kunnen ze (Zeker in een emmer) binnen 2 dagen wit uit gaan slaan,is dit maar een beetje het geval en vries je ze weer in,en je haalt ze een paar dagen later er weer uit,zijn ze binnen de kortste keren helemaal wit. In dit geval,ga je er mee vissen,zorg dan da je ze in een droogzak hebt en in de wind kan hangen (Droge conditie's)dan kunnen ze een hele lange tijd mee,en kan je ze ook opnieuw invriezen. kwaliteit gaat wel iets achteruit,maar een verrotting proces zal je ontlopen.
maar hier zullen andere weer hun eigen ervaring mee hebben
Dit is iedergeval mijn ervaring
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 1049
- Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
- Locatie: Zuid-Holland
Het wil ook wel helpen om je zakken vacuum te laten trekken.
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Dat vraagt ie niet. Hoelang zijn ze houdbaar na productie in de vriezer, dat is de vraag.
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Ook in de vriezer blijven spullen niet onbeperkt vers natuurlijk. Als ik zelf spullen na een maand of 4-5 nog heb liggen probeer ik het toch rap op te vissen, na een half jaar is de kans dat ik het nog gebruik niet groot meer.
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Invriezen is ook niet stoppen van het bedervingsproces, eigenlijk een zware vertraging. Heb in mei verse bollen laten maken bij PL, die durf ik van de winter wel in te zetten nog. Kilootje of dertig nog denk.
Langer als een krap jaar heb ik het nooit gedaan, dan gaat de lade recht ondersteboven de kliko in
Langer als een krap jaar heb ik het nooit gedaan, dan gaat de lade recht ondersteboven de kliko in
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Ok nog maar een keer dan.
alle huis tuin en keuken vriezers hebben een koude indicatie die aangeduid wordt met * tjes.
1* {ster} geeft aan dat deze tot -10gr celcius koelt, dit is voldoende om de meeste spullen voor een maand houdbaar te krijgen.
2** geeft aan dat er een temperatuur behaalt wordt van -15 wat volstaat voor 3 maanden houdbaarheid.
3*** geeft aan tenminste -18 graden te halen en dit hebben gelukkig de meeste vriezers.
Hierin kan je etenswaar bewaren tot de bekende tht.
De tht is in de meeste gevallen van diepvries voedsel 1 jaar vanaf productie datum.
Dit zegt niet dat iets bedorven is na 1 jaar maar wel dat er dusdanig schade is ontstaan het product dat de kwaliteit achteruit gaat.
In ons geval van boilies is er altijd schade na invriezen, deze is alleen te verwaarlozen en is vaak alleen zichtbaar in de vorm van vriesbrand [uitdroging].
Om nu te zeggen dat je dan zomaar alles in de kliko moet dumpen is wel wat vergezocht in mijn beleving.
Aan de andere kant ben je misschien niet helemaal slim bezig dat je het zover laat komen.
Dit getuigt van slechte inkoop of slecht voorraad beheer
Zelf heb ik wel eens een zakje van 2 jaar oud ingezet en dat is niet slecht bevallen
alle huis tuin en keuken vriezers hebben een koude indicatie die aangeduid wordt met * tjes.
1* {ster} geeft aan dat deze tot -10gr celcius koelt, dit is voldoende om de meeste spullen voor een maand houdbaar te krijgen.
2** geeft aan dat er een temperatuur behaalt wordt van -15 wat volstaat voor 3 maanden houdbaarheid.
3*** geeft aan tenminste -18 graden te halen en dit hebben gelukkig de meeste vriezers.
Hierin kan je etenswaar bewaren tot de bekende tht.
De tht is in de meeste gevallen van diepvries voedsel 1 jaar vanaf productie datum.
Dit zegt niet dat iets bedorven is na 1 jaar maar wel dat er dusdanig schade is ontstaan het product dat de kwaliteit achteruit gaat.
In ons geval van boilies is er altijd schade na invriezen, deze is alleen te verwaarlozen en is vaak alleen zichtbaar in de vorm van vriesbrand [uitdroging].
Om nu te zeggen dat je dan zomaar alles in de kliko moet dumpen is wel wat vergezocht in mijn beleving.
Aan de andere kant ben je misschien niet helemaal slim bezig dat je het zover laat komen.
Dit getuigt van slechte inkoop of slecht voorraad beheer
Zelf heb ik wel eens een zakje van 2 jaar oud ingezet en dat is niet slecht bevallen