particles voor, of na het koken bijvoegen van ingredienten ?
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
duidelijk toch ? graag de pol,en je uitleg,ik zeg na het koken bijvoegen.om 2 redenen
- je kookt er niks meer uit,dus je ingredient blijft goed intact.
- alles wat warm word zet uit,dus na het koken.als het afkoelingsproces begint,zal het vocht naar binnen trekken,dus ook het toegevoegde ingredient.
ps: correct me if am wrong.ik ben geen beterweter.maar dit is mijn zicht hierop.wat is de jouwe ?
- je kookt er niks meer uit,dus je ingredient blijft goed intact.
- alles wat warm word zet uit,dus na het koken.als het afkoelingsproces begint,zal het vocht naar binnen trekken,dus ook het toegevoegde ingredient.
ps: correct me if am wrong.ik ben geen beterweter.maar dit is mijn zicht hierop.wat is de jouwe ?
- Rene Schouten
- Berichten: 1092
- Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
- Locatie: Soest
Dan heb je de reden voor het voorweken schijnbaar niet begrepen heer Koster.....
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
There will be ATTITUDE.
- michel Tja
- Berichten: 3561
- Lid geworden op: 17-12-2004 08:24
- Contacteer:
ik zeg voor het koken.
omdat ik denk dat op het moment van koken het gaat uitzetten en dan dus de vloeistoffen kunnen intrekken
omdat ik denk dat op het moment van koken het gaat uitzetten en dan dus de vloeistoffen kunnen intrekken
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
rene,verdere uitleg zou fijn zijn.
het is de vraag : het bijvoegen van ingredienten.en niet waarom je voor weken moet,dat hoef ik toch zeker niet uit te leggen ? ik ben benieuwd waarom erna of ervoor word gekokkerelt. ik leg uit waarom ik het erna doe.waarom je weken moet is niet relevant bij dit topic. dus graag waarop je stemt.en de uitleg erbij.
mvg ricardo
het is de vraag : het bijvoegen van ingredienten.en niet waarom je voor weken moet,dat hoef ik toch zeker niet uit te leggen ? ik ben benieuwd waarom erna of ervoor word gekokkerelt. ik leg uit waarom ik het erna doe.waarom je weken moet is niet relevant bij dit topic. dus graag waarop je stemt.en de uitleg erbij.
mvg ricardo
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
michel Tja schreef:ik zeg voor het koken.
omdat ik denk dat op het moment van koken het gaat uitzetten en dan dus de vloeistoffen kunnen intrekken
correct het gaat uitzetten tijdens het koken.en bij afkoeling gaat het krimpen,mijn waterpeil zakt na het afkoelen altijd.wat voor mij een reden is dat er vocht in gezogen word.(dus ook de atractors die ik toevoeg)
- michel Tja
- Berichten: 3561
- Lid geworden op: 17-12-2004 08:24
- Contacteer:
ik denk dat rene bedoelt over het voorweken.
dat de gedroogte particles gaan uitzetten dmv het water waar het inligt en dus ook de eventuele toevoegingen .
ook denk ik dat je waterpeil zakt omdat er meer vocht in de particles komen en ze dus meer massa krijgen.
al met al denk ik voor het koken, misschien zelf al bij het weken.
maar volgens jou worden je particles tijdens het koken groter en als het afkoelt weer kleiner?
als er vocht in gezogen wordt na het koken , dan worden ze toch enkel groter ?
iig als je spullen gaat gebruiken die hun "kracht" verliezen als je het zou koken dan zou ik het na het koken doen.
anders ervoor.
dat de gedroogte particles gaan uitzetten dmv het water waar het inligt en dus ook de eventuele toevoegingen .
ook denk ik dat je waterpeil zakt omdat er meer vocht in de particles komen en ze dus meer massa krijgen.
al met al denk ik voor het koken, misschien zelf al bij het weken.
maar volgens jou worden je particles tijdens het koken groter en als het afkoelt weer kleiner?
als er vocht in gezogen wordt na het koken , dan worden ze toch enkel groter ?
iig als je spullen gaat gebruiken die hun "kracht" verliezen als je het zou koken dan zou ik het na het koken doen.
anders ervoor.
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
- Rene Schouten
- Berichten: 1092
- Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
- Locatie: Soest
Vergelijk 't maar met marineren Rik. Erna ('t koken/grilllen/bakken/braden).....smeer je er slechts saus op....
Met voorweken zuigt de zooi zich vol met water en jouw toevoeging....erna marginaal.
(en btw ik vroeg dus NIET of je weet wat voorweken is)
Met voorweken zuigt de zooi zich vol met water en jouw toevoeging....erna marginaal.
(en btw ik vroeg dus NIET of je weet wat voorweken is)
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
There will be ATTITUDE.
-
- Berichten: 161
- Lid geworden op: 10-12-2009 08:42
heb voor het koken gestemd,
je marineerd je sate'tje ook niet nadat hij op de bbq heeft gelegen.
je marineerd je sate'tje ook niet nadat hij op de bbq heeft gelegen.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
intressant topic,zijn er nog meer mensen die feiten kunnen bloot leggen op tafel ?
- maurice van driel
- Berichten: 276
- Lid geworden op: 30-03-2008 17:19
ik doe de helft met voorweken , dan de andere helft na het koken tijdens het afkoelen met hetzelfde water ...
- Michiel de Vries
- Berichten: 1359
- Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
- Locatie: Leiden
voor het koken. zlefs tijdens het weken (ik voeg niets meer toe, maar gaat ff niet om)
op moment van weken zuigen de noten zich al vol, dat is gewoon duidelijk te zien aan afname van je water in je emmer en dat de nootje groter en minder rimpelig zijn.
dus op dat moment trekken je toegevoegde attractoren erin (lijkt mij)
tijdens het koken trekt er mss nog wel wat in, maar ik persoonlijk denk dat na 24-48 uur weken en max 1 uurtje koken die noten vol zitten, en dus na het koken niks/tot nauwelijks nog water opnemen. en dat als je dus na het koken je attractoren toevoegd het niet in je noten trekt en dus minder "nut" heeft
op moment van weken zuigen de noten zich al vol, dat is gewoon duidelijk te zien aan afname van je water in je emmer en dat de nootje groter en minder rimpelig zijn.
dus op dat moment trekken je toegevoegde attractoren erin (lijkt mij)
tijdens het koken trekt er mss nog wel wat in, maar ik persoonlijk denk dat na 24-48 uur weken en max 1 uurtje koken die noten vol zitten, en dus na het koken niks/tot nauwelijks nog water opnemen. en dat als je dus na het koken je attractoren toevoegd het niet in je noten trekt en dus minder "nut" heeft
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
ja maar goed,als je dus 5 minuten of een uur kookt.wat hou je dan nog over van je toevoeging ? als ik direct na het koken suiker (vloeibare) toevoeg,en ik laat alles afkoelen.en de volgende dag droog ik een stukje mais af met een hand doek.en proef.is die echt goed zoet te noemen.dus wel degelijk dat het erin trekt,als je direct na het koken iets toevoegt.en met 100 procent dat je het er niet uit kookt.
-
- Berichten: 409
- Lid geworden op: 23-08-2004 21:32
- Locatie: gouda
Ik geloof zelf niet zo in extra toevingen maar als, zou ik zeker tijdens het voorweken doen
zoals al vaker in dit topic is aangegeven.
De gedroogde particle neem het vocht op tijdens het weken dus ook je toevoeging, en dat gaat er niet uit met koken want de particle zwelt nog iets meer op en word zachter en neemt nog iets meer vocht op
zoals al vaker in dit topic is aangegeven.
De gedroogde particle neem het vocht op tijdens het weken dus ook je toevoeging, en dat gaat er niet uit met koken want de particle zwelt nog iets meer op en word zachter en neemt nog iets meer vocht op
- johnny roet
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 21-01-2010 18:56
- Locatie: Bunschoten
eey beste mede vissers
Ik zeg tijdens het koken toevoegen..!!
gr johnny
Ik zeg tijdens het koken toevoegen..!!
gr johnny
A way of live
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Van te voren heeft veel nut zeker?
Kook je er grotendeels uit,zelfde verhaal met boilie's koken,kook je ook het grootste deel eruit.
Tijgers bijvoorbeeld: Ervoor of erna maakt echt weinig verschil alsof het er max intrekt? Kan je beter gepelde tijgers nemen,kans op slagen groter. Maar erna heeft ook amper zin,het uitzetten van de tijger (Wat overigens al kleine uitzetting is) is al met het weken gebeurd. Duzzzz gewoon vertrouwen op de vieze ouwe slijmlaag,tijgere zelf zijn al zoetig van hun eigen
Mais: Voor en tijdens het koken,zetten 3x meer hun massa en mais is net een spons,en zal er zeker grotendeels in blijven,vooral als je het met het kookvocht wegzet,en daar zijn nog tal van particels van.
Duivenvoer is zonde van je tijd.
Kook je er grotendeels uit,zelfde verhaal met boilie's koken,kook je ook het grootste deel eruit.
Tijgers bijvoorbeeld: Ervoor of erna maakt echt weinig verschil alsof het er max intrekt? Kan je beter gepelde tijgers nemen,kans op slagen groter. Maar erna heeft ook amper zin,het uitzetten van de tijger (Wat overigens al kleine uitzetting is) is al met het weken gebeurd. Duzzzz gewoon vertrouwen op de vieze ouwe slijmlaag,tijgere zelf zijn al zoetig van hun eigen
Mais: Voor en tijdens het koken,zetten 3x meer hun massa en mais is net een spons,en zal er zeker grotendeels in blijven,vooral als je het met het kookvocht wegzet,en daar zijn nog tal van particels van.
Duivenvoer is zonde van je tijd.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Ik mis ook de stelling: Tijdens of gewoon NIET
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 409
- Lid geworden op: 23-08-2004 21:32
- Locatie: gouda
leg eens uit waardoor je beter gepelde tijgers kunt nemen? hij zwelt toch met weken dus neemt hij vocht op gepelt of niet
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
maar waar gaat het water naartoe dan tijdens het afkoelingsproces van tijgernoten/maples/mais etcetra ? dat lijkt me dan toch opgezogen worden ?
ps : het gaat er niet om of je toevoegingen gebruikt en of kan/wil/moet gebruiken,de bedoeling is meer : wat als je het gebruikt ?
doe je dit voor het kookproces,of er direct na ? zodat ik,en andere mensen weten wanneer je dit het beste toe kunt passen.alleen overtuigt ben ik nog niet wanneer het het beste is.
ps : het gaat er niet om of je toevoegingen gebruikt en of kan/wil/moet gebruiken,de bedoeling is meer : wat als je het gebruikt ?
doe je dit voor het kookproces,of er direct na ? zodat ik,en andere mensen weten wanneer je dit het beste toe kunt passen.alleen overtuigt ben ik nog niet wanneer het het beste is.
-
- Berichten: 409
- Lid geworden op: 23-08-2004 21:32
- Locatie: gouda
duidelijk niet na het koken na het koken neemt het niks meer op
en zal je flavour er meteen afspoelen zodra je het in de sloot mikt
wil je toevoegingen in je aas hebben zal je het erbij moeten doen op het moment dat het zwelt en vocht absobeerd
en zal je flavour er meteen afspoelen zodra je het in de sloot mikt
wil je toevoegingen in je aas hebben zal je het erbij moeten doen op het moment dat het zwelt en vocht absobeerd
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Rik koster schreef:maar waar gaat het water naartoe dan tijdens het afkoelingsproces van tijgernoten/maples/mais etcetra ? dat lijkt me dan toch opgezogen worden ?
-
- Berichten: 409
- Lid geworden op: 23-08-2004 21:32
- Locatie: gouda
nergens denk ik, hij is toch al volgezogen dus meer zal hij niet opnemen
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 10-07-2010 07:19
Rik koster schreef:maar waar gaat het water naartoe dan tijdens het afkoelingsproces van tijgernoten/maples/mais etcetra ? dat lijkt me dan toch opgezogen worden ?
Verdampt er niet gewoon een deel tijdens afkoelen?
Ik zeg weken in de ingrediënten, particle zuigt zich vol.
koken in het weekwater,wellicht er nog wat smaakjes bijdoen, volume particle neemt verder toe en zal wellicht ook wat vocht eruit gooien.
Laten afkoelen in het kookwater, particle zal het beetje verloren vocht+ het bijgekomen volume weer volzuigen.
Daarna weer wat smaakmakers erbij dan bewaren in het vocht zolang het kan.
Dat is mijn theorie, dat het ene het ander niet hoeft uit te sluiten.Nu kook ik ook niet echt, maar verwarm het tot zeg 50graden om afbraak te voorkomen.
Al zal de celstructuur van de particle en de gedragingen daarvan bij verhitting bij mais dan wel weer anders zijn dan bij tijgers. Zoek dat uit dan weet je het precies.
Iets dat ook al een tijdje door mn hoofd speelt is je particle in wat vocht vacuüm trekken, zoals ze dat met gemarineerd vlees ook nog wel eens doen..is het ook direct houdbaar verpakt.. wat denken jullie.
-
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 21-01-2010 17:09
na het koken nemen de particles nog vocht op.
ik zette ook eerst juist genoeg water op mijn mais maar s'avonds stond er bijna geen water meer in. volgens mij zet mais nog uit na het koken, of alle zwerfkatten uit de wijk moeten er van komen drinken
ik zette ook eerst juist genoeg water op mijn mais maar s'avonds stond er bijna geen water meer in. volgens mij zet mais nog uit na het koken, of alle zwerfkatten uit de wijk moeten er van komen drinken
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Wat de heer Schouten al zegt.. Tijdens het weken. Die optie mis ik. Een particle is namelijk geen boilie die daar veel meer problemen mee heeft!
Waaromtijdens het weken.. Het sponseffect is dan op zijn grootst. Tijdens het koken zot die dan al volgegezogen, laat iets los, maar niet veel. Het is immers compacter dan een boilie. Koken in hetzelfde water als et weekwater en ook daarin weer bewaren. Dit zorgt voor het beste resultaat en de grootste opname.
Waaromtijdens het weken.. Het sponseffect is dan op zijn grootst. Tijdens het koken zot die dan al volgegezogen, laat iets los, maar niet veel. Het is immers compacter dan een boilie. Koken in hetzelfde water als et weekwater en ook daarin weer bewaren. Dit zorgt voor het beste resultaat en de grootste opname.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
jan willem,tijdens het weken is dus stemmen op voor het koken.simpel toch,je heb maar 2 opties of er voor,of er na.wat er vervolgens bij komt is je eigen mening.en je eigen uitleg.toch zie ik veel menings verschillen.en ik persoonlijk wil het beste eruit halen.gelijk hebben wil ik niet/of hoef ik niet,wel wil ik de beste manier weten.het gaat ook niet puur over tijgernoten mensen.maar over particles over het algemeen,mischien dat de ene particle beter voor,of beter na het koken bereid kan worden.waar zijn die aasgoeroe's als je ze nodig heb waar zijn die mensen van de verkoop handel ? die mensen die kant en klare particles aan bieden voor de consument,of wachten deze mensen net zo lang tot er zoveel reacties op gekomen zijn,en daar het procent vanaf kijken kwa stemmen ? partikelgigant, aasvoorkarpers, empire baits etcetra ! laat je horen