Conserveren voor thuisdraaiers


Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

31-01-2010 11:28

als je een beetje je kilo bollen verspreid over 5 zakken.ik zeg 5 kilo elke zak,en ze elke paar uur ff door elkaar schud,en in de schaduw hangt moet dit gewoon minimaal een week goed blijven,een redelijk goede visbol staat ook vol van de conservers.(zout = vis) lekkere vis olie erdoor wat te denken van aminol door de zak met boilies heen,
een goede zoete bol ?
wat te denken van een goede sweetner door je mix ? een prima conserver.je bol word net een suikerklontje.weer een goede conserver die de karper nog eens weet te waarderen ook.ik kan zo nog wel aardig wat dingen bedenken om door je mix heen te doen wat het schimmelen tegen gaat.
ps: ik droog mijn bollen na het koken mischien 3/4 uur,ik hou namelijk niet van harde boilies.en naarmate de week je zit in frankrijk worden ze ook steeds harder,mijn boilies zijn nog nooit geschimmeld op deze manier. succes