hoe bolies bewaren buiten de vriezer


Gebruikersavatar
Bas Goorhuis
Berichten: 260
Lid geworden op: 27-10-2002 02:00
Locatie: Twente

12-02-2003 22:51

als je ze gaat na flavouren dan moet je wel eerst het zout eraf spoelen lijkt me.
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

13-02-2003 18:31

bij het na flavouren zou ik wel doen, maar als je ze zo gewoon gebruik valt het zout erin het water wel af.

ik heb ze een maand geleden gemaakt en had toevallig is even gisteren gekeken en schrok eingelijk v/d lucht. zo goed als die naar voren kwam. (flavour) geweldig, dit heb je niet als je ze invriest, dat weet ik zeker.

groetjes
Gebruikersavatar
Bas Goorhuis
Berichten: 260
Lid geworden op: 27-10-2002 02:00
Locatie: Twente

13-02-2003 19:07

Op 2003-02-13 18:31, schreef walter verheij:
bij het na flavouren zou ik wel doen, maar als je ze zo gewoon gebruik valt het zout erin het water wel af.

ik heb ze een maand geleden gemaakt en had toevallig is even gisteren gekeken en schrok eingelijk v/d lucht. zo goed als die naar voren kwam. (flavour) geweldig, dit heb je niet als je ze invriest, dat weet ik zeker.

groetjes

had je ze dan van tervoren geflavourt? voor of na het draaien en koken?
Marcel van Balkom
Berichten: 21
Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
Locatie: Hank
Contacteer:

13-02-2003 20:47

Walter,

Het verschil tussen zout kristallen en schimmel ruik je wel, + schimmel kleurt blauw.

groeten
Marcel van Balkom
Berichten: 21
Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
Locatie: Hank
Contacteer:

13-02-2003 20:52

Bas,

wat ik altijd doe. zeer weinig tot geen flavour door de boilie (die heeft al vismeel en beetje trassie met bloedmeel). Na 1 dag drogen na flavouren met echte visolie vers uit een rokerij. daarna nog een dag in laten trekken en daarna in het zout. de geur is daarna zonder veel flavour optimaal.
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

14-02-2003 17:04

hoi bas, goeien vraag, ik heb flavour door mijn mix gedaan, dus eieren, flavour, en de flavour spray (na flavour)

voor de rest heb ik ze niet na geflouverd
als ik zo is ruik is dat onzin. hihi

wat ik wel ga doen is de bolie even een kleine 5 min. in het olie leggen en dan aan de haak.

groetjes
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

14-02-2003 17:05

euhhh hair sorry.

groetjes
Marco Tetteroo

20-02-2003 17:48

gewoon laten drogen in champion trayes. voor een dag of 4/5 dan zij ze maanden goed houdbaar. lukt bij mij ook goed.

tight lines,
Marco
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

02-03-2003 19:47

Hoeveel zout moet er nu bij die boilies, is een kg zout op 5 kg boilies te weinig?
gr lode
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

02-03-2003 19:55

Lode,

Ik deed 1 kg op 1 kg, maar Wil deed 0,65 kg op 1 kg. Dat laatste wordt dan 3,25 kg op 5 kg. Ik zou dus zeker zeggen dat 1 kg op 5 kg te weinig is :smile:

Succes, Kees
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

02-03-2003 19:59

hallo,

ik heb daar totaal niet naar gekeken, hoeveel zout erop gaat, ik heb gewoon gezorgd dat alles bedekt is met zout, meer niet.

(als je dat ook nog eens af moet wegen pfff)

groetjes
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

02-03-2003 20:02

Tja Walter, vermoeiend hoor 4 pakken keukenzout bij 5 kg boilies. Ik zweet er nog van. :wink:

Kees