hoe bolies bewaren buiten de vriezer


walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

22-01-2003 19:56

hallo,

ik heb even een vraagjes hoe je bolies kunt bewaren buiten de vriezer.

kan dit in een emmer met zout ofzo? (wel eens gehoord)

ik kan wel een vriezer kopen maar ik kan hem niet kwijt. en 10 kg bolies past bij mij thuis niet in de vriezer en zou het wel passen zijn ze er niet blij mee.

hoe doen jullie dit?

groeten
wat is de veiligste rig voor gevlochten lijnen?
Gebruikersavatar
Michael Voormeulen
Berichten: 338
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Contacteer:

22-01-2003 20:48

Beste,

Natuurlijk kan je homemades nooit lang bewaren!
Maar kijk een op <!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.e-ingredienten.nl" target="_blank" class=bericht>www.e-ingredienten.nl</a><!-- BBCode auto-link end --> daar verkopen ze handige droogzakken.
Stop je boilies daarin en hang ze lekker (droog) in de wind. Laat al het vocht eruit waaien, en je boilies gaan zeker 4 tot 6 weken mee!

Suc6
Mvg Michael
TargetBaits & Tackle
Reach your target today!

http://www.TargetBaits-Tackle.com
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

22-01-2003 21:19

Walter,

Het beste wat je kan doen is, ten eerste goed drogen, en dan Vacumeren, dan zijn ze normaal gesproken toch wel 3 weken goed houdbaar. Dit verschilt trouwens PER MIX, EN DROOGTIJD! Niet dat dadelijk mij iemand, in de zogenaamde zeik zet van, me bolies zijn geen k*t waardt.

MVG <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->

_________________
Huisregel Forum

Topics waar informatie gevraagd wordt over betaalwateren. De beheerders van het Carpboard staan zeer kritisch tegenover betaalwateren en willen op geen enkele manier bijdragen aan het succes van deze wateren. Voor informatie kunt u terecht bij de organisatie waar u geboekt heeft.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Johan Scheepers op 2003-01-22 21:19 ]</font>
Marcel van Balkom
Berichten: 21
Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
Locatie: Hank
Contacteer:

26-01-2003 18:31

Zet je boilies op zout. Denk bijvoorbeeld aan pekelvlees (ham) of zoute haring, deze voedingswaren blijven ook goed dankzij het zout (in het geval van ham een aantal maanden). Kook je boilies en laat ze daarna een dag drogen. Rol ze daarna een keer door wat olijfolie zodat er een laagje opkomt. Na een tweede dag drogen op zout zetten in een gesloten emmer. 1kg boilies op 1 kg zout. Dan blijven ze maanden goed.
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

26-01-2003 22:42

1 kg. zout per kg. boilie's ?
Lijkt me wat veel van het goede.
Vergelijken met ham(of andere vleeswaren)gaan niet op,er komt heel wat meer bij meer bij kijken dan alleen het zout Marcel.
Hoe ik dat weet? ik ben toevallig slager van beroep.
Waar Marcel wel gelijk in heeft is dat zout wel werkt en dat is het punt.
Zorg dat je boilie's goed droog zijn en zout ze dan in een emmer,gebruik zoveel zout als nodig is om al je knikkers met zout te omgeven(af en toe om zetten die hap dus),zorg dat je emmer een goed sluitende deksel heeft.
Voor gebruik spoel je je boilie's gewoon af,echter echt nodig is dit niet.
Laat je ze echt lang staan ververs dan wel je zout eens.
Hoe er rekening mee dat zout vocht ontrekt aan je boilie's dus ook je flavour en sweetner(mits vloeibaar natuurlijk).
Hetzelfde effect als met zout kun je bereiken met suiker.
Succes ermee

Zoutende groeten van de "butcher"
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

26-01-2003 23:18

Zo veel zout om je knikkers met zout te omgeven is ongeveer 1 kg zout op 1 kg boilies, Wil. Hoe ik dat weet? Tja,... :wink:
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

27-01-2003 00:57

Op 2003-01-26 22:42, schreef Wil Jeurninck:

Hetzelfde effect als met zout kun je bereiken met suiker.
Succes ermee

Zoutende groeten van de "butcher"


En ongekookte rijst :smile:
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

27-01-2003 10:26

Sorry Johan met rijst heb ik geen ervaring dus ik weet het niet.
Hoewel ik het vermoede heb dat rijst niet zo goed is als zout of suiker,maar proberen kun je het altijd.
Kees ik heb enkele malen mijn boilie's gezouten en nooit meer zout als 650 gr per kg
boilie's gebruikt,dit ging perfect en ze waren meer als een 7 maanden houdbaar,daar heb ik de zout hoeveelheid ook op gebaseerd.

"The Butcher"
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

27-01-2003 10:59

Wil,

Kan zijn natuurlijk. Ik gebruik tot nu altijd 1 op 1 en dan vult het zout goed de open ruimtes tussen de balletjes. Dat is natuurlijk een verre van wetenschappelijke benadering. Ik nam te snel aan dat je op aanzienlijk minder doelde.

Kees
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

27-01-2003 12:56

Mannen,

Ik heb een aantal grammen zout in mn mix zelf verwerkt, ik begrijp dat ik dit dus beter niet kan doen .
En na de boilies gedroogd te hebbem,. dan in een emmer met dus zout erin te doen. Maar als ik dan de boilies wil gebuiken moet ik dan het zout er dus vanaf halen?
Of hoe doen jullie dit?
En moet ik nog in de emmer water bij het zout doen.
En waar halen jullie dan zoveel kilo's zout?

Mvg
frank
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

27-01-2003 13:43

Frank,

Grootverpakking landbouwzout (25 kg) kun je relatief voordelig kopen bij de boerenbond. Gewoon keukenzout is wat duurder, maar nou ook weer niet zoveel duurder. Ik begrijp dat je met 17 kg toe kunt op 25 kg boilies.

De boilies gewoon in het zout houden gedurende de sessie.

De emmer goed afgesloten houden tijdens de sessie omdat zout vocht uit de omgeving aantrekt.

Het bovenstaande zegt het al. Geen water! Vocht is juist het probleem met betrekking tot de houdbaardheid. Het zout neemt al het vocht op en beschermt daardoor de boilie.

Je haalt gewoon het deel boilies wat je op dat moment gaat voeren uit de emmer. Aanhangend zout spoelt er vanzelf wel af.

Althans, zo doe ik het.

Groeten, Kees
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

27-01-2003 13:58

Aha
En het zout daarna THUIS;) in de Kliko dumpen. Dit kan je zeker niet nog een keer gebruiken?
En een boerenbond, waar zit dat? OF bedoel je gewoon een zaakje waar ik bv heel goedkoop mn kippen en duivenvoer haal?
Dan ga ik is informeren bij deze beste meneer:D

Ik ben weer wijzer geworden!:) Bedankt Kees!

Groeten
Frank
Jeroen Leuven

27-01-2003 15:09

Frank,

De boerenbond is een coöperatie.
Het is een soort groothandel voor de boeren.

Gr.
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

27-01-2003 15:36

Aha ok dan Jeroen, ik vraag het hier nog is na.. Maar ik heb ook al een andere oplossing van Arno gekregen voor de langere trips.
Maar voor die kleintjes zal ik zeer zeker de ballen gaan inzouten;)

Bedankt
Frank
Jeroen Leuven

27-01-2003 17:01

Geen dank.

Gr.
Karl van Bakel
Berichten: 21
Lid geworden op: 07-09-2002 02:00
Locatie: Deurne

27-01-2003 22:37

Die land bouw zout is dat dezelfde als de zout die ze in de winter over de wegstrooien? En is die zout niet veel groffer als keukenzout?

mvg karl
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

27-01-2003 23:03

Karl,

Ikgeloof dat het een iets groffer maalsel is, maar het is geen wegenzout. Bijvoeding voor koeien.

Groeten, Kees
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

28-01-2003 11:26

Vraag je plaatselijke slager voor een zak keukenzout(zit per 25 kg. verpakt)pas op dat je geen colorozo zout krijgt dit is ook duurder als gewoon keukenzout,het kan geen kwaad maar het is alleen de prijs.
Geef niet meer als ongeveer 10 euro per zak van 25 kg.,anders telt hij woekerwinsten.

The Butcher

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Wil Jeurninck op 2003-01-28 11:27 ]</font>
Gebruikersavatar
nick rademakers
Berichten: 219
Lid geworden op: 02-05-2002 02:00
Locatie: lommel

05-02-2003 19:39

Moet men de boillies met olijfolie ofzoiets insmeren of mag men gewoon de boillies in een emmer doen en dan er het zout over???

vriendelijke karpergroeten nick
Gebruikersavatar
Dirk Sahner
Berichten: 258
Lid geworden op: 04-05-2002 02:00
Locatie: landgraaf

05-02-2003 21:52

Gaan de boilies de smaak of de geur van het zout niet aannemen of is daar juist die olijf olie voor en nemen ze daar de geur niet van aan
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

06-02-2003 16:04

ik heb het nu geprobeerd, bolies op zout,
en even een paar gewoon op de kast gelegd, en als ik nu aan die bolies op de kast ruik of die in dat zout, zijn die in het zout beter van geur. tevens zijn die op de kast kei hard geworden en in het zout gewoon normaal hard dat je je bolie naald er nog door heen kan prikken zonder voor te boren.

groetjes bedankt (marcel) en de rest ook natuurlijk

walter
wat is de veiligste rig voor gevlochten lijnen?
Gebruikersavatar
nick rademakers
Berichten: 219
Lid geworden op: 02-05-2002 02:00
Locatie: lommel

06-02-2003 18:00

maar hoeveel olie moet men dan over de bollen doen??? en is die olie echt nodig??

vriendelijke karpergroeten nick
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

06-02-2003 18:14

ik heb die olie niet gebruikt, maar ik denk niet dat het veel uitmaakt, wat ik wel denk is dat die olie uitlekt op het water en zo ook de geur versprijdt.

groetjes
wat is de veiligste rig voor gevlochten lijnen?
Marcel van Balkom
Berichten: 21
Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
Locatie: Hank
Contacteer:

12-02-2003 19:29

Walter zit op het goede spoor. Die olie maakt de geur nog beter het zout plakt ook beter. Als je ze na een tijdje je boilies bekijkt dan komt er een mooie witte laag op te zitten (geen schimmel maar zout kristallen die met de olie in je boilies zitten). Dus Olie is niet nodig wel beter, en het hoeft niet veel te zijn, gewoon net genoeg om de boilies te laten blinken
walter verheij
Berichten: 77
Lid geworden op: 14-09-2002 02:00
Locatie: hendrik ido ambacht

12-02-2003 21:38

marcel bedankt dat je dat van die mooie witte laag even gezegd heb want dat wist ik dus niet, en zou ze weggooien. of uiteraard hier een nieuwe topic voor aanmaken.

bedankt marcel