alvast bedankt
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Frankie Weber schreef:Waarschijnlijk te lang gekookt....laat ze 2min... in kokend water borrellen....tot ze boven drijven....(stoomen gaat eigelijk beter dan Behoud je de geur beter..)
Laat ze daarna 1min.... doorgaren...die naar boven zijn gedreven...
24 uur laten drogen...
tijdens het rollen van je bollen....beetje mix in je handen doen..en daarmee rollen....
of deegspuit kopen...
en boilierol tafel...ook ideaal...voor een snelle productie...
en meerdere mixen toevoegen is experimenteren....heb zelf 5 jaar geexperimenteerd tot een ultieme mix....(dus suc 7)
Greeetz Frankie
bij mij beginnen ze al na 20 seconden te drijvenWaarschijnlijk te lang gekookt....laat ze 2min... in kokend water borrellen....tot ze boven drijven....(stoomen gaat eigelijk beter dan Behoud je de geur beter..)
Laat ze daarna 1min.... doorgaren...die naar boven zijn gedreven...
24 uur laten drogen...
tijdens het rollen van je bollen....beetje mix in je handen doen..en daarmee rollen....
of deegspuit kopen...
en boilierol tafel...ook ideaal...voor een snelle productie...
en meerdere mixen toevoegen is experimenteren....heb zelf 5 jaar geexperimenteerd tot een ultieme mix....(dus suc 7)
Frankie Weber schreef:zou op internet verschillende recepten kunnen vinden voor een goede mix...
bij mijn zijn 6 verschillende ingredienten 100 gram
en 1 ingredient 150 gram...dus totaal 750 gram daar doe ik 8 a 9 eieren bij...en zo 2 min...koken en daarna even nagaren. en bij stoomen die ik precies hetzelfde...
Maar als ze na 20 sec als naar boven drijven naar heb je naar mijn idee te weinig eieren of niet goed gekneed... zodat er nog te veel lucht in de boilies zitten.....
gr. Frankie
Jan Peter Teerling schreef:Frankie Weber schreef:zou op internet verschillende recepten kunnen vinden voor een goede mix...
bij mijn zijn 6 verschillende ingredienten 100 gram
en 1 ingredient 150 gram...dus totaal 750 gram daar doe ik 8 a 9 eieren bij...en zo 2 min...koken en daarna even nagaren. en bij stoomen die ik precies hetzelfde...
Maar als ze na 20 sec als naar boven drijven naar heb je naar mijn idee te weinig eieren of niet goed gekneed... zodat er nog te veel lucht in de boilies zitten.....
gr. Frankie
Frankie,
De eieren voeg je juist toe dat ze gaan drijven (eiwit stolt).
Kneed jij je deeg of klop je je mix op met een garde?
Als je je deeg kneed zul je geen of zeer weinig lucht in je deeg hebben.
Hoe snel je boilie's gaan drijven,zal van de gebruikte ingredienten af hangen en de temparatuur van het water waar je je boilie's in kookt.
En negen eieren bij 750 gram mix?Zijn dat duiven eieren?