tijgernoten bereiden


Gebruikersavatar
Marc Henstra
Berichten: 241
Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
Locatie: hoogeveen

06-08-2008 14:36

hallo,

even een vraag het zal er vast wel ergens tussen staan maar mischien weet iemand er even gauw antwoord op.

ik heb de tijgernoten goed bereid met bruinesuikers en oudbruin en na 4dagen is het hellemaal gaan zuren tot binnen in de noot smaakt het nog zuur,wat is hier de oorzaak van ?

alvast bedankt groeten marc
matthijs jannis
Berichten: 30
Lid geworden op: 24-05-2008 13:39

16-08-2008 13:17

hallo,


even tussen door is dat normaal dat er witte wormpjes in de tijgernoten zitten . :)
Gebruikersavatar
Rob Rijkers
Berichten: 384
Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
Locatie: Gemert en Arnhem/Velp

16-08-2008 17:41

Marc dit komt waarschijnlijk dat je het zooitje niet 'steriel ' hebt weggezet.

Zorg dat je vanaf het koken alles in een schone emmer giet, daar de deksel op doet en dan niet meer aankomen tot een dag of 3/4 later. Als je toch even wil 'checken' doe dit dan met een schone pol-lepel. Als het dan nog niet lukt doe dan hetzelfde alleen dan de deksel niet helemaal vast erop of een handdoek eroverheen. Daar duurt het bij mij veel langer voordat ze zuur worden dan met deksel er vast op.

En matthijs, dit is zeker niet normaal.

Dit is waarschijnlijk gekomen doordat de noten niet goed afgesloten bewaard zijn gebleven.
Met name jute zakken kunnen nog wel eens ongedierte binnenlaten. Meld dit aan je leverancier want zo kan het eigenlijk niet vrkocht worden.

Greetz Rob
Don't dream your dreams, catch them!

17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
matthijs jannis
Berichten: 30
Lid geworden op: 24-05-2008 13:39

16-08-2008 18:38

oke bedankt :)
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

25-08-2008 16:32

Nou gaan we weer.

Ik heb de test gedaan 5 kilo tijgernoten op precies dezelfde manier geweekt en gekookt. 5 kilo in een emmer met deksel en 5 kilo in een emmer zonder deksel.


Resultaat

Met deksel onder druk weg zetten na 2 dagen een zure lucht met een een witte laag er op

Zonder deksel na 2 dagen al slijmen en ruiken ook zeer goed.


Toeval?


Vr gr peter
vr gr peter