Binnenkant boilliet te zacht/plakkerig


Plaats reactie
janwillem hilverts

05-03-2007 21:55

Ik heb weer een oude mix gevonden (was echt een topper) en ben er weer mee aan de slag gegaan.. 22 maart ga ik naar Frankrijk en deze mix gaat ook mee.. Waar ik mee zit.. De binnenkant droogt niet goed genoeg en blijft plakkerig (oorzaak is denk ik teveel suikers) Wat is hier aan te doen, tevens aan de buitenkant die hierdoor aardig droog wordt en lichtelijk gaat scheuren. Het gaat hier om de volgende mix;

300 tarwemeel
200 maismeel
100 maizena

200 zaden gemengd (Onkruidzaad, cede, lijnzaad, negerzaad)
100 koekjesmeel (Dit keer mix voor kwarktaart gebruikt)
50 molenaar 7 granen
50 trouvit

Hier gaan 8 eieren op, meer ook echt niet. Afhankelijk van de koekjesmeel die ik gebruik, voeg ik ook nog wel eens 50 gram paprikapoeder toe. Dan gebruik ik meestal vanillekoekjesmeel en bij de eieren voeg ik vanille vloeibaar van baukje, andere vanille vloeibare vormen. Wat er nu met de mix is, i don't know.. Van binnen is die niet perfect in mijn ogen en niet hard genoeg, de totale bol eigenlijk ook niet. Zelf zat ik te denken aan een 100 gram rijstebloem, of griesmeel erbij.. Wat zouden jullie doen?

Vriendelijke boillie draaiende groeten
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

05-03-2007 22:04

Janwillem,

Beetje te gummi achtig?

Maïzena er uit laten, tarwemeel 200, griesmeel 100 en sojameel 100.
Rest zo laten en een kilo proberen.
Groet'n Henk..

still growing Old.
janwillem hilverts

05-03-2007 22:08

Het is redelijk gummi-achtg ja. De vorige versie hiervan was daarintegen dat niet en perfect. Rolde wel wat lastiger, maar harde zeer goed uit!

Ik zal het eens proberen Henk. Maar toch denk ik ook dat met wat rijstebloem het ook wel verholpen is. De maizena zou ik er wel in willen laten, voor de structuur.. Het geeft die boillie namelijk wat :-?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

05-03-2007 22:16

Maïzena is het laatste wat ik in een boilie wil hebben, het is geraffineerd spul en veel te fijn van structuur.
Sluit de bol volledig af waardoor de nutriënten bijna niet kunnen uitlekken.
Het geeft die bol inderdaad wat; het gummi-achtige.

Gebruik dan liever de rijstebloem, hard ook prima uit.
Groet'n Henk..

still growing Old.
janwillem hilverts

05-03-2007 22:22

Dat het volledig afsloot wist ik niet. Denk dat ik er nu toch maar verandering in gooi dan. Zal het eens proberen met rijstebloem

Bedankt
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

05-03-2007 23:09

Inderdaad Henk,

Maizena zal ik nooit gebruiken, omdat het de bol volledig afsluit. En zou
je het gebruiken, dan zou ik nooit hoger gaan dan 5%.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

05-03-2007 23:14

Maizena...da's een beetje de schuld van Leon Hogendijk 8)
Die schreef meen ik ooit eens een recept voor de rivier met maizena als bulk-ingredieent
Deze zou meen ik goed uitwasemen?
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

12-03-2007 23:10

En?? :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
janwillem hilverts

13-03-2007 18:43

Ga het het weekend draaien Henk, laat je dan wel weten hoe en wat :)
Gebruikersavatar
remon van dusschoten
Berichten: 473
Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
Locatie: Nijkerk

13-03-2007 18:46

als je veel moet draaien jan willem mag je dat ook wel bij mij doen ben helemaal klaar
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT

steun de KSN en wordt lid gewoon doen
Plaats reactie