Ik doe het altijd, maar weet de precieze achterliggende gedachte niet. Waarom kook je je particles als mais, hennep en duivenvoer. Is alleen weken niet voldoende? Pinda's snap ik vanwege de schadelijke stoffen die je absoluut niet in je vis wil hebben, maar andere particles?
Wie weet het?
koken van particles, waarom eigenlijk?
- Lennert van Winkel
- Berichten: 135
- Lid geworden op: 06-10-2004 21:36
- Locatie: maassluis
karperpinda's?
12,5 kilo voor €25,-
25 kilo voor €45,-
gegarandeerd vers!
12,5 kilo voor €25,-
25 kilo voor €45,-
gegarandeerd vers!
- Luc Maessen
- Berichten: 264
- Lid geworden op: 12-07-2006 11:02
- Locatie: Nieuwegein
Naar mijn weten kook je om het extra vocht erin te laten trekken en in sommige gevallen het aas te laten zinken.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
dit doen we omdat:
1 alle schadelijke stoffen weggekookt worden
2 zodat de particles maximaal uitzetten qua grote
dit om alle ellende in de buik van de karper te verkomen,het kan zijn dat als je het alleen laat weken dat deze dus niet maximaal uitzetten met als gevolg dat een karper je voer wegschranst dit in de buik van de karper gaat uitzetten,dit doet de karper geen goed en meestal gaan ze hiervan dood...een klapbuik wel teverstaan
1 alle schadelijke stoffen weggekookt worden
2 zodat de particles maximaal uitzetten qua grote
dit om alle ellende in de buik van de karper te verkomen,het kan zijn dat als je het alleen laat weken dat deze dus niet maximaal uitzetten met als gevolg dat een karper je voer wegschranst dit in de buik van de karper gaat uitzetten,dit doet de karper geen goed en meestal gaan ze hiervan dood...een klapbuik wel teverstaan
- lust frank
- Berichten: 816
- Lid geworden op: 24-09-2004 22:50
- Locatie: Koolskamp - België
- Contacteer:
Particles laat je weken om deze voldoende vocht te laten opnemen en te doen uitzetten zodat dit zeker niet zou kunnen gebeuren binnenin de karper.
Het koken dient achteraf te gebeuren om het proces van uitzetten te stoppen.
Mvg
Frank
Het koken dient achteraf te gebeuren om het proces van uitzetten te stoppen.
Mvg
Frank
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
bezoek onze site en forum http://www.carpmates.be
----------------------------------------------------
http://www.fishing.be
----------------------------------------------------
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
met koken stop je het proces van uitzetten echt niet!
Je kkokt ten eerste om idd je particles volledig te laten opzwellen zodat dit niet gebeurt in de buik van vriend karper. Ten tweede maak je zo het zetmeel los wat de atractiviteit ten goede komt (denk aan gekookte mais)
Als laatste beweert men dat je bij pindas de giftige aflatoxinen kapot zou koken hoewel ik hier mijn vraagtekens bij zet
Je kkokt ten eerste om idd je particles volledig te laten opzwellen zodat dit niet gebeurt in de buik van vriend karper. Ten tweede maak je zo het zetmeel los wat de atractiviteit ten goede komt (denk aan gekookte mais)
Als laatste beweert men dat je bij pindas de giftige aflatoxinen kapot zou koken hoewel ik hier mijn vraagtekens bij zet
Door te koken zal je aas meer smaak krijgen en wat zachter worden. De duur van het koken zou je kunnen laten afhangen van de hoeveelheid witvis.
-
- Berichten: 81
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: Lummen (B)
- Contacteer:
Voornaamste reden volgens mij: gekookte particles zijn attractiever dan geweekte particles. Geloof niet dat ongekookte geweekte (kleine) particles wel zo schadelijk zijn voor de vis. Indien niet kan dit wel eens dressuurdoorbrekend zijn.
- Eus Molewijk
- Berichten: 2418
- Lid geworden op: 13-01-2002 01:00
- Contacteer:
Weleens rauwe bonen gegeten?
Alleen al daarom koken die handel.
Alleen al daarom koken die handel.
Luc de Baets:"A little knowledge is a useless and often even a dangerous thing."
- Philip Du Puy
- Berichten: 820
- Lid geworden op: 14-04-2006 19:16
- Locatie: Zoetermeer
Mij is verteld dat er blauwzuur in bijv. tijgernoten zit. Dat is dus 1 van de redenen om te koken . Verder om natuurlijk optimaal te zwellen en om de boon gaar te koken zodat hij ook gelijk lekker krokant is.
mvg, Philip
mvg, Philip
Brasemkoning!
pdupuy.wordpress.com
pdupuy.wordpress.com
Weet iemand de (minimale) kooktijd van tijgernoten ??
De een zegt 5 minuten, de andere 3 kwartier en weer anderen zeggen 3 uur .
Ik kook ze nu altijd 3 kwartier . .
De een zegt 5 minuten, de andere 3 kwartier en weer anderen zeggen 3 uur .
Ik kook ze nu altijd 3 kwartier . .
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
Vier seizoenen voer, vaak mijn basis, kook ik 45 min. Als ik er tijgers door wil kook ik die 4 uur appart, pinda's 3 uur.
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW