Boilies bewaren op zout?


Plaats reactie
bert cuypers
Berichten: 35
Lid geworden op: 25-12-2004 19:07
Locatie: Diepenbeek (Limburg België)

18-07-2006 19:48

Ik vertrek donderdag naar france voor een week...
Nu wou ik mijn boilies in zout smijten om ze lang genoeg te kunnen houden met dit weer...
Nu is mijn vraag hoeveel zout heb je nodig voor 40kg boilies en hoelang moeten deze er in liggen alvorens ze droog genoeg zijn en niet meer zuur worden...
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

20-07-2006 10:53

hallo

je kan ook je bolies in een emmer doen en dan gewoon per 5 kilo 1 kilo suiker er in pleuren
werkt ook goed.

mvg

viktor
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

20-07-2006 10:58

John Kalishoek schreef:Bert,

Ik gooi ze gewoon in emmers, 1 tot 1,5 kilo zout per 5 kilo bollen werkt prima (ik haal ze 1 dag van te voren uit vriezer, zodat grootste deel van het vocht weg is en dan in de emmer en zout erbij). Gewoon af en toe omschudden en de deksel er iets af laten overdag. Kan je ze weken/maanden goed houden.

Mvg,
John


Laat je ze niet eerst zo lang mogelijk drogen?Ik hou ze tijdens de sessie nog een paar dagen in een dry air bag en daarna pas in het zout/suiker.

Kilo of 5 suiker was genoeg voor 20kg boilies
Plaats reactie