Arachide


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

11-04-2006 20:55

Arachide...

Ik gebruik Arachide om mijn pinda's lekker te vetten na de kook, werkt overigens prima op korte instant sessie's.

Wie heeft dit product weleens op lange termijn gebruikt en dan ook nog op groot water. Met lange termijn voeren bedoel ik 3x per week 4 tot 6 kg! Met boilies ben ik dit al gewend.

Reageren mag ook doormiddel van je gedachten erover op schrift hier te brengen.

Vragen die mij doen reizen zijn:

* Zou het op lange termijn afdoen aan de vangsten of juist niet.

* Negatieve conditionering of juist positief.

* 1x per week voeren met arachide of 3 x i.v.m. de vetten.

* Boilies bijvoeren of alleen bij pinda's houden


Kom op mannen....discussieren
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-04-2006 21:19

Jeroen,

Ik zou de pinda's niet bij olieën, ze bevatten namelijk al 45 tot 50% olie.
In het geval van pinda's voeren en boilies vissen, dan MOET je de boilies wel van arachide (pinda olie) voorzien vanwege het herkenbaarheids idee.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

11-04-2006 21:24

Klopt, maar je kookt er al heel snel een flinke hoeveelheid uit.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Arwin Bos

13-04-2006 11:31

Jeroen,

Je kan de olie ook na het koken over de boilies gooien, en dan er inlaten trekken. Dan kook je het er niet uit.

mvg
Arwin
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

13-04-2006 17:31

Arwin,

Dat was ook eigenlijk de bedoeling, maar bedankt voor je inbreng.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Danny van Dijk
Berichten: 110
Lid geworden op: 19-01-2002 01:00

15-04-2006 10:43

Houd wel rekening met de watertemperatuur omdat deze olie stolt onder de 12graden.
Of het precies 12 graden is weet ik niet, heb het ooit gelezen in een kookboek.

Volgens mij heb je dan bij lagere temperaturen alleen een smaakmaker in je boillies .
En bij warmere temperaturen een smaakmakende attractor :lol:

Ik zou het alleen over de boillies gooien na het koken, over de pinda's heeft denk ik geen meerwaarde zie de reactie van Henk ter Maat.

Hoe het op langer termijn gaat kan ik je niet vertellen.
Maar instant in de zomer vind ik deze combinatie toppie.
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

15-04-2006 17:08

Over de boilies lijkt mij geen goed plan, het gebruik van een pinda extract in de boilie zelf is denk ik inderdaad verstandiger. Maar omdat het product mij betreffende de pinda's al vrij vaak aan de nodige extra vissen heeft geholpen, wil ik weten of dit op lange termijn mij ook kan helpen. Ik denk dat ik maar eens twee stekken ga onderhouden, de één wel, de ander niet niet.

Dit kost mij wel wat extra centen, maar goed ik koop mijn grote pinda's ook in bij de groothandel, dus ben alsnog heel erg goedkoop uit.

Bedankt voor de reactie's. Ik denk dat ik er voor mezelf wel uit ben.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

30-05-2006 10:09

en we zijn benieuwd naar je resultaten jeroen :roll:

btw wat nou als je pinda's in een particlemix hebt en die lichtelijk oliet met arachide? is het dan wel aan te raden? leek mij iig wel een optie :-)
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

30-05-2006 17:28

Dat kan perfect en ik gebruik het al een behoorlijke tijd.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Plaats reactie