Boilies harden niet goed uit en deeg rolt moeilijk


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jos Klungers
Berichten: 33
Lid geworden op: 09-01-2006 22:31

16-02-2006 01:19

Ik ben begonnen met het zelf draaien van boilies. Voor de eerste mix heb ik het volgende gebruikt:

400 gr maismeel
200 gr Tarwegriesmeel
250 Soyameel
150 gram hennep

Hier heb ik 10 eieren aan toegevoegd.

Na het uitharden van de boilies bleken ze niet erg hard te zijn geworden. Opzich kun je er prima met een naald doorheen steken en vallen ze niet uit elkaar. Als ik hardere boilies wil hebben, heeft iemand dan een advies gezien de mix die ik heb gebruikt?


Op advies heb ik in een volgende mix meer griesmeel gebruikt, aangezien dit de boilie iets harder kan maken.

300 gr Maismeel
300 gr Tarwegriesmeel
300 gr Soyameel
100 gr Hennep

aan deze mix heb ik ongeveer 12 eieren moeten toevoegen. Bij het draaien kwam ik tot ontdekking dat deze mix niet helemaal goed blijkt te plakken. Tijdens het maken van worsten ontstonden er al scheuren en tijdens het draaien van de boilies scheurden ze vaak uit elkaar of namen ze de meest rare vormen aan. Wie weet hoe ik mijn mix zo kan aanpassen dat deze goed rolbaar is?

Groeten Jos
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

16-02-2006 01:55

Jos,

Maismeel met 100gr verminderen, en 100gr tarwebloem toevoegen. Pro-
beer dit eens...

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Jos Klungers
Berichten: 33
Lid geworden op: 09-01-2006 22:31

16-02-2006 02:26

Okay dankjewel, maar bedoel je dan de eerste of de tweede mix?

Jos
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

16-02-2006 05:34

Jos,

2de!

groetjes Benny
geert baillievier
Berichten: 62
Lid geworden op: 14-02-2006 12:33
Locatie: Zwevegem/ Belgie

16-02-2006 11:50

5%eipoeder toevoegen ipv van soya. En 20ml olie/kgmix is ook belangrijk.
Daarnaast stel ik mij de vraag of uw produkten wel vers zijn? Zowel dat eerste als dat tweede voorstel moet normaal vlekkeloos draaien.
Goed mengen en kneden is ook een vereiste, maar dit zal wel niet nieuw zijn.
That's live!
Gerard Numan
Berichten: 62
Lid geworden op: 12-01-2005 22:44
Locatie: Groningen

19-02-2006 12:20

He Jos,

Dat wordt hard/snel draaien voor Frankrijk!!
Succes.

Gerard
Wanneer ik pas echt gelukkig ben? Jagend met de pen!
Gebruikersavatar
Thijs Tweebeeke
Berichten: 216
Lid geworden op: 01-08-2002 02:00

20-02-2006 17:43

gebruik soyabloem ipv soyameel?
Gebruikersavatar
mario niemann1
Berichten: 263
Lid geworden op: 26-02-2006 20:35
Locatie: raalte

27-02-2006 10:52

ik denk dat jullie het wel weten maar altijd eerst de eieren en daarna de mix is het veel makelijker om te voelen of het te nat is of te droog want ik heb liever iets te nat dan droog :D
Gebruikersavatar
j van der beek
Berichten: 2281
Lid geworden op: 17-04-2005 12:52

27-02-2006 11:20

klein beetje visolie toevoegen of casseine werkt ook erg goed om je bollen harder te maken!

succes ermee
Plaats reactie