Harder !!
- Bas Borkes
- Berichten: 81
- Lid geworden op: 15-11-2003 01:00
- Locatie: Varsseveld
Hallo mensen.
Ik heb voor dit jaar een nieuw recept uitgedacht voor een Boilie. Ik kan alleen de boile niet hard genoeg krijgen. Het is net een rubber balletje. Je moet niet door drukken, want dan druk je hem aan snotter kapot.
Ik wil nu de maismeel vervangen door een ander ingredient. Ik kan er maar 1/5e deel voor gebruiken, anders klopt mijn boilie niet meer. Ik heb de zoekfunktie gebruikt van het Board, maar kon nog niet veel vinden.
Kan iemand mij op een idee brengen?
Groeten Bas.
Ik heb voor dit jaar een nieuw recept uitgedacht voor een Boilie. Ik kan alleen de boile niet hard genoeg krijgen. Het is net een rubber balletje. Je moet niet door drukken, want dan druk je hem aan snotter kapot.
Ik wil nu de maismeel vervangen door een ander ingredient. Ik kan er maar 1/5e deel voor gebruiken, anders klopt mijn boilie niet meer. Ik heb de zoekfunktie gebruikt van het Board, maar kon nog niet veel vinden.
Kan iemand mij op een idee brengen?
Groeten Bas.
Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
rijstemeel is een goede uitharder..
Maismeel is ook een goede uitharder dus snap niet waarom je die eruit haalt?
heb je er iets van gluten in zitten?? die maken het namelijk rubber achtig..
Gr. Remko
Maismeel is ook een goede uitharder dus snap niet waarom je die eruit haalt?
heb je er iets van gluten in zitten?? die maken het namelijk rubber achtig..
Gr. Remko
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Bas, kun je met langer koken en vooral langer drogen na de tijd niet voor hardere boilies zorgen? Ballen die ik kook zijn ook nooit superhard, dat hoeft van mij ook niet. Maar ze moeten natuurlijk niet te zacht zijn dat ze uit elkaar vallen met ingooien of voeren. Door ze een paar dagen goed te drogen worden ze bij mij meestal hard genoeg.
Ei-albumine zorgt voor harde ballen, is wel prijzig ingredient, maar je hebt er niet veel voor nodig.
Ei-albumine zorgt voor harde ballen, is wel prijzig ingredient, maar je hebt er niet veel voor nodig.
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
zou leuk zijn om je recept eens op het board te zetten.
sommige mensen kunnen dan wat wonderen verrichten, want zij zien dan direct waar het schort.
andere optie is langer laten dragn
sommige mensen kunnen dan wat wonderen verrichten, want zij zien dan direct waar het schort.
andere optie is langer laten dragn
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
tsjha.. Als je niet weet wat erin zit, loopt iedereen hier maar een beetje te raden wat erin zit of wat men zou moeten doen. Natuurlijk kan je de boilie harder krijgen door hem langer te laten drogen of koken. Maar je kan hem ook 30 sec koken en dan bijvoorbeeld 4 dagen laten drogen. Dan word je boilie ook hard. Dus ligt net aan wat erin zit of wat juist niet. Ik vind zelf wat zachtere boilies fijner vissen, dan harde.
~~Dreams can be true.~~
- Bas Borkes
- Berichten: 81
- Lid geworden op: 15-11-2003 01:00
- Locatie: Varsseveld
Ik zal eerst eens proberen om ze langer te koken en langer drogen. Eens zien of dat helpt. Ik had ze 5 min gekookt, en 24 uur laten drogen.
Voor de rest zit er in die mix Gemalen kattebrokken, vogelvoer, kalver opfokmelkpoeder in. Ik heb er vorig jaar 1 sessie mee gevist als proef. Direkt 2 hele mooie vissen. Ze lijken dus te vangen. Maar ik ben wel bang, erg brasemgevoelig. Maar op dit proefwater zit amper brasem, daarom wil ik de ballen iets harder hebben, voor andere wateren met wel veel Slijmballen.
In ieder geval alvast bedankt.
Groeten Bas.
Voor de rest zit er in die mix Gemalen kattebrokken, vogelvoer, kalver opfokmelkpoeder in. Ik heb er vorig jaar 1 sessie mee gevist als proef. Direkt 2 hele mooie vissen. Ze lijken dus te vangen. Maar ik ben wel bang, erg brasemgevoelig. Maar op dit proefwater zit amper brasem, daarom wil ik de ballen iets harder hebben, voor andere wateren met wel veel Slijmballen.
In ieder geval alvast bedankt.
Groeten Bas.
Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen.
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Bas,
De gemalen kattebrokken maken het erg zacht. Deze nemen heel veel vocht op. Probeer eens 5 tot 10 % rijstebloem toe te voegen en hem een dag of 2 te laten drogen.
Gr Bart
De gemalen kattebrokken maken het erg zacht. Deze nemen heel veel vocht op. Probeer eens 5 tot 10 % rijstebloem toe te voegen en hem een dag of 2 te laten drogen.
Gr Bart
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Bart,
helft kalveropfok eruit. Beetje gries (tarwe of rijst, zelf liever tarwe. Rijstegriesmeel blaast je bol op) Lijnzaadmeel erbij en klaar.
Kans op schimmelvorming is nu groot.
MVG
Klaas
helft kalveropfok eruit. Beetje gries (tarwe of rijst, zelf liever tarwe. Rijstegriesmeel blaast je bol op) Lijnzaadmeel erbij en klaar.
Kans op schimmelvorming is nu groot.
MVG
Klaas
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
je zegt dat je gemalen kattebrokken er door heen hebt gegooid op zich niks mis mee, maar hoe FIJN heb je ze gemalen, miss als je ze fijner maalt dat ze dan ook harder worden, het is maar een ideetje maar wie weet ? Ook zou ik er inderdaad rijstemeel oid door heen doen.
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
3 dagen drogen.
Wil je instant vissen, gooi ze dan een dag of 2 in de melasse!
Kun je toch ke boilie behouden.
gr Harnold
Wil je instant vissen, gooi ze dan een dag of 2 in de melasse!
Kun je toch ke boilie behouden.
gr Harnold
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
KLoas
Je weet zijn recept toch nog niet
Trouwens schimmelvorming.. Hebben ze toch de vriezer voor uitgevonden En tijdens het drogen schimmel dan zul je de plek beter moeten ventileren.
Gr Bart
Je weet zijn recept toch nog niet
Trouwens schimmelvorming.. Hebben ze toch de vriezer voor uitgevonden En tijdens het drogen schimmel dan zul je de plek beter moeten ventileren.
Gr Bart
- Bas Borkes
- Berichten: 81
- Lid geworden op: 15-11-2003 01:00
- Locatie: Varsseveld
HAHA, Kattebrokken nog fijner?? Het heeft me 2,5 uur, veel zweet en een keukenmachine gekost om 1 kg fijn te krijgen. Ik wil het de volgende keer proberen met een oude koffiemolen. Maar mischien Weet iemand hier nog wel een betere manier voor? Die krengen zijn knetterhard!
Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen.
- Maik van de Camp
- Berichten: 595
- Lid geworden op: 21-04-2005 21:26
- Locatie: Noord-Brabant
Dan kun je beter freezers kopen!
Ben je iets goedkoper uit lijkt me
Ben je iets goedkoper uit lijkt me
Carpe Diem...!
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Voor de rest zit er in die mix Gemalen kattebrokken, vogelvoer, kalver opfokmelkpoeder in. Ik heb er vorig jaar 1 sessie mee gevist als proef
Maar geeft niet Bart.
Kalveropfok is primas spul, maar heel vaak verantwoordelijk voor schimmelvorming. Invriezen, gebruiken en weer invriezen is vaak al funest.
Tja en ik vis wel eens langer als 4 uurtjes. 40 of zo. En dan is schimmel vervelend. Zeker omdat er niemand meegaat om hard te fietsen, zodat ik het vriezertje aan krijg.
andere uitharders
wouwblouw
griesmeel, de tarwe
albumine, ei en tactal
aardappel zetmeel. Oppassen dat je bol niet afsluit
maizena
maismeel
caseine
Bas,
Wat zit er in kattenvoer extra wat jezelf niet kan benaderen? Heb je dat nodig? Zo niet heb je dan kattenvoer nodig?
De goedkopere soorten zeker staan bol van de chemie en vaak aangemaakt met vlees boullion
Google maar eens na gezonheidsproblemen voeding kat of hond.
MVG
Klaas
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Bas, wat als je de kattenbrokken eerst weekt in de eieren? Het is maar een idee
Mvg. Daniel
Mvg. Daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
Klaas,
Dat had ik ook gezien, maar ik nam aan dat de maismeel 1 onderdeel was van de "basismix" en dat de ingrediënten die hij noemde slechts de "toevoegingen" waren. Ik Zou altijd uitgaan van een basismix van bijvoorbeeld 4 ingrediënten die altijd goed bind, uithard en draait. Wanneer je daarvan 60% gebruikt in je mix zit je (bijna) altijd goed. Heb je ook geen last met uithardingsproblemen.
Daniël, Bas
Dat weken duurt vrij lang, maar werkt we perfect. Ik zou echter gewoon een oude koffiemolen pakken dan daarin de kattebrokken malen. Ik heb het ingrediënt ook erg veel gebruikt, en maalde het altijd in een soort van keukenmachine bij een vismaat. Dit malen kun je het beste van tevoren doen omdat het wel redelijk wat tijd kost (een half uurtje voor een kilo of 7)
Van fijne kattebrokken draait je mix wel beter... wanneer ik instant zou gaan vissen zou ik het echter toch grof malen.. Het geeft een soort van extra cruncheffect mee aan de boilie. In het water worden de stukjes aan de buitenkant wat zacht en zullen ze langzaam kleine stukjes kattebrokken "loslaten". Erg attractief
Dat had ik ook gezien, maar ik nam aan dat de maismeel 1 onderdeel was van de "basismix" en dat de ingrediënten die hij noemde slechts de "toevoegingen" waren. Ik Zou altijd uitgaan van een basismix van bijvoorbeeld 4 ingrediënten die altijd goed bind, uithard en draait. Wanneer je daarvan 60% gebruikt in je mix zit je (bijna) altijd goed. Heb je ook geen last met uithardingsproblemen.
Daniël, Bas
Dat weken duurt vrij lang, maar werkt we perfect. Ik zou echter gewoon een oude koffiemolen pakken dan daarin de kattebrokken malen. Ik heb het ingrediënt ook erg veel gebruikt, en maalde het altijd in een soort van keukenmachine bij een vismaat. Dit malen kun je het beste van tevoren doen omdat het wel redelijk wat tijd kost (een half uurtje voor een kilo of 7)
Van fijne kattebrokken draait je mix wel beter... wanneer ik instant zou gaan vissen zou ik het echter toch grof malen.. Het geeft een soort van extra cruncheffect mee aan de boilie. In het water worden de stukjes aan de buitenkant wat zacht en zullen ze langzaam kleine stukjes kattebrokken "loslaten". Erg attractief
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
ALS ik boilies maak waar ik kattebrokken in verwerk doe ik het met zo,n staafmixer gaat goed moet ik zeggen maar het is niet goewd voor het ding ik zou verder geen manier weten om ze te malen, mar misschien ( als je dat nog niet geprobeerd hebt ) kun je het ook een keer met een staafmixer proberen
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
10 cent de kilo wordt het bij de voermolen gemalen.
Mits je een baal van 25 kilo koopt. Idem vogelvoer trouwens.
MVG
Klaas
Mits je een baal van 25 kilo koopt. Idem vogelvoer trouwens.
MVG
Klaas
- Bas Borkes
- Berichten: 81
- Lid geworden op: 15-11-2003 01:00
- Locatie: Varsseveld
Daniel Takken schreef:Bas, wat als je de kattenbrokken eerst weekt in de eieren? Het is maar een idee
Mvg. Daniel
Das idd ook een goeie, nog niet aan gedacht.
Ik denk dat ik nu wel verder kan jongens. Bedankt !!
Groeten Bas.
Iedereen is van de wereld, en de wereld is van iedereen.
- Vande Maelen Davy
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 31-10-2005 00:08
- Locatie: Ninove (België)
- Contacteer:
Bas elektrische koffiemolen