Ervaringen Hoge dosis Trassi/belachan
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Gewoon hier bij de toko. Niet speciaal een adres. Ze hebben ze hier op verschillende adressen.
Ik denk dat we ze bij MTC maar op voorraad moeten gaan nemen. Ik ga er ff een paar halen voor Bassermans.
Latersz...
Ik denk dat we ze bij MTC maar op voorraad moeten gaan nemen. Ik ga er ff een paar halen voor Bassermans.
Latersz...
Kom helaas inderdaad tegenwoordig veel verschil in kwaliteit tegen. Laat de echte tegenwoordig meenemen door vrienden uit de stad van Indonesische afkomst.
Groet,
Peter
Groet,
Peter
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 04-07-2011 19:50
Misschien hebben jullie hier wat aan,
Het merk "Flower Brand" heeft wel Trassi blokken met 80% garnalen en 20% zout.(zit in een paars/witte verpakking staat "baked shrimp cake op")
Het merk "Trachang Brand" heeft een paste met de zelfde verhouding.
Johan
Het merk "Flower Brand" heeft wel Trassi blokken met 80% garnalen en 20% zout.(zit in een paars/witte verpakking staat "baked shrimp cake op")
Het merk "Trachang Brand" heeft een paste met de zelfde verhouding.
Johan
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 04-07-2011 19:50
Jij hebt de "cooking paste" en niet de "shrimp cake" Bas.
Ook waren de blokken die ik gebruikte maar 25 gram en geen 600
Johan
Ook waren de blokken die ik gebruikte maar 25 gram en geen 600
Johan
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Heb ze allebei gebruikt.
Eerst de balachan en toen de Flower Brand. Balachan hadden ze niet meer in de toko.
Merkte weinig verschil kwa vangsten.
Op 1 kilo voegde we 50/60 gram toe. Was een prima hoeveelheid.
Daarbij is Trassie dus zout.....Wij hebben een mix gemaakt en daar ging per ongeluk wat fout met een hoeveelheid zout. Zat op een kilo denk rond de 100 gram zout in (zakkie viel om ) Gelukkig was het bij 1 kilo test batch gebleven,zou het niet zomaar opnieuw doen grote hoeveelheid zoutigheid in een mix.
Toch afgedraaid de mix en toch prima mee gevangen.
Maggi zelfde verhaal en is wat extremer maar ging prima.
Eerst de balachan en toen de Flower Brand. Balachan hadden ze niet meer in de toko.
Merkte weinig verschil kwa vangsten.
Op 1 kilo voegde we 50/60 gram toe. Was een prima hoeveelheid.
Daarbij is Trassie dus zout.....Wij hebben een mix gemaakt en daar ging per ongeluk wat fout met een hoeveelheid zout. Zat op een kilo denk rond de 100 gram zout in (zakkie viel om ) Gelukkig was het bij 1 kilo test batch gebleven,zou het niet zomaar opnieuw doen grote hoeveelheid zoutigheid in een mix.
Toch afgedraaid de mix en toch prima mee gevangen.
Maggi zelfde verhaal en is wat extremer maar ging prima.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Helaas kwam ik bij Flower Brand in Den Bosch ook geen 85% garnalen meer tegen.
Groet,
Peter
Groet,
Peter
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
-
- Berichten: 106
- Lid geworden op: 17-03-2010 00:45
Ghehe.. mooi man..
al die blanda's de toko in op zoek naar echte trassi..
uiteraard niet te vinden, want the real shit ligt gewoon achter de toonbank,
voor de verkoop aan echte indo's...
pindapowerrrrrrrr
p.s. ik lig ook nog steeds iedere keer in de scheur als er weer eens een blanda "echte" sambal proeft...
al die blanda's de toko in op zoek naar echte trassi..
uiteraard niet te vinden, want the real shit ligt gewoon achter de toonbank,
voor de verkoop aan echte indo's...
pindapowerrrrrrrr
p.s. ik lig ook nog steeds iedere keer in de scheur als er weer eens een blanda "echte" sambal proeft...
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Deze blanda maakt echte sambal en ik daag je uit...
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Plang plang hé Lars, niet alle blanda's.
Trima kassi voor de tip voor de boarders.
Groeten, Peter
ps Hete makreel uit de oven, ook best pittig.
Trima kassi voor de tip voor de boarders.
Groeten, Peter
ps Hete makreel uit de oven, ook best pittig.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Mijn gele sambal. Ook best pittig. Gaan al die Molukkers van huilen. Hihi...
-
- Berichten: 106
- Lid geworden op: 17-03-2010 00:45
@ Mitz: mag ik bedanken? Heb nog steeds de blaren in mn mond van de sambal van mn oma..
en die leeft inmiddels toch al wel een jaar of vijf niet meer...
@ Peter:
@ Mitz: Molukkers hebben dan ook geen pindapowerrrr!!
Voordat er een topic geopend wordt met als onderwerp welke sojasaus het beste is: de flessen die áchter de toonbank staan..
en die leeft inmiddels toch al wel een jaar of vijf niet meer...
@ Peter:
@ Mitz: Molukkers hebben dan ook geen pindapowerrrr!!
Voordat er een topic geopend wordt met als onderwerp welke sojasaus het beste is: de flessen die áchter de toonbank staan..
-
- Berichten: 331
- Lid geworden op: 19-09-2009 17:37
- Locatie: Brabant
Toevallig kan ik via mn werk aan Belachan in korrelvorm komen.
Interesse?? Stuur me een PB.
Anders weet je me te vinden op de stand in Zwolle volgend weekend!
Interesse?? Stuur me een PB.
Anders weet je me te vinden op de stand in Zwolle volgend weekend!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Lars Sieben schreef:@ Mitz: mag ik bedanken? Heb nog steeds de blaren in mn mond van de sambal van mn oma..
en die leeft inmiddels toch al wel een jaar of vijf niet meer...
@ Peter:
@ Mitz: Molukkers hebben dan ook geen pindapowerrrr!!
Voordat er een topic geopend wordt met als onderwerp welke sojasaus het beste is: de flessen die áchter de toonbank staan..
Je mag bedanken Lars. Wijs besluit....
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
dan zullen jullie na mitz zijn sambal wel last van je pantaloebang hebben...
zelf ook maar 3/4 blanda
als je die van onder de toonbank hebt is de genen die in nederland verboden is/was. de trassie in de winkele zelf zijn naar nederlandse eisen aangepast
zelf ook maar 3/4 blanda
als je die van onder de toonbank hebt is de genen die in nederland verboden is/was. de trassie in de winkele zelf zijn naar nederlandse eisen aangepast
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
Dan heb ik voor de heren ,, die het allemaal wel gewend zijn" een verrassinkje, kom tijdens Carp maar even op mijn stand (89) en vraag maar om peper extract, kun je even proeven.
ik zie de indische vertegenwoordigers met bezwete rugggraat nog naar de warme thee grijpen, die waren het ook allemaal gewend.
Ger
ik zie de indische vertegenwoordigers met bezwete rugggraat nog naar de warme thee grijpen, die waren het ook allemaal gewend.
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Ger, krijg nog de tranen in mijn ogen.
Kijk eens op http://www.karperbeheer.nl
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
als jullie het als dip gebruiken gieten jullie het dan gewoon over een paar kilo bollen heen? en hoeveel gebruiken jullie dan? ik ben bang dat het namelijk 1 grote ranzige plakzooi word omdat het niet goed in de bollen trek.. maakt opzich niet zo veel uit maar als ik een paar kilo wil voorvoeren met de pijp moet ik denk toch iets verzinnen om niet naar die zooi te ruiken alsk klaar ben.
hebben jullie misschien ook tips in de hoeveelheid dat jullie het gebruiken?
hebben jullie misschien ook tips in de hoeveelheid dat jullie het gebruiken?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Wat denk je dat het woord "dip" betekend?
Een dip daar dip je het aas in anders wordt het soaken, werkt ook prima hoor.
Nadeel is echter wat er in zit haal je er niet meer zo snel uit.
Dus niet alles soaken is de boodschap.
Een dip daar dip je het aas in anders wordt het soaken, werkt ook prima hoor.
Nadeel is echter wat er in zit haal je er niet meer zo snel uit.
Dus niet alles soaken is de boodschap.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
slime tip douwe ik heb inderdaad de verkeerde woorden gebruikt
en ik wou ze zo i zo per sessie soaken zou je het verdunnen met water of met iets anders?
en ik wou ze zo i zo per sessie soaken zou je het verdunnen met water of met iets anders?
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
Zorg in dat geval voor een boilie met een ,,open"structuur, een vast dicht gedraaid en afgesloten griesmeelballetje zal weinig soak opnemen.
het moet er in kunnen trekken en het moet er ook weer uit kunnen lekken
Ger
het moet er in kunnen trekken en het moet er ook weer uit kunnen lekken
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Om die reden doe ik de belachan er liever door. Dan krijg je een oplosbare factor in de buitenmantel van je bol en bespaar je jezelf een hoop geklieder.
- Lennart Zoeter
- Berichten: 199
- Lid geworden op: 26-03-2011 09:58
- Locatie: Bergen op Zoom
mijn trassi is helaas maar 9,5% garnaal zie ik net.
toch maar even vragen naar de trassi achter de toonbank dan
toch maar even vragen naar de trassi achter de toonbank dan
2012
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
karper: 9 schubkarpers
brasem: 1
zeelt: 0
snoek: 1 (op mn pop-up )
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik heb er eens achteraan gebeld en nu blijkt dat er -sinds kort- geen gezondheidscertificaat wordt verstrekt door Europese Unie voor trassi. Kortom; het mag niet meer geïmporteerd worden uit Indonesië. Nu maar hopen dat dit binnenkort alsnog gaat gebeuren.
Vraag ik me tegelijkertijd af hoe dat zit met b.v. bepaalde frisdranken en junkfood. Lekker gezond...
Vraag ik me tegelijkertijd af hoe dat zit met b.v. bepaalde frisdranken en junkfood. Lekker gezond...
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
mitsz,
zoals je al in het topic misschien hebt gelezen, ik wist al dat trassie niet meer verkocht mocht worden omdat het schadelijk zou zijn. de trassie die nu verkocht word is weer aan nederlandse eisen aangepas, vandaar dat je nu dus die trassie met 9,5% garnaal er hebt..
hebben jullie misschien ooit aan de oestersaus gedacht? misschien kun je het leuk combineren met trassie. is ook een dikstrooperig goedje wellicht het proberen waard?
mvg stefan
zoals je al in het topic misschien hebt gelezen, ik wist al dat trassie niet meer verkocht mocht worden omdat het schadelijk zou zijn. de trassie die nu verkocht word is weer aan nederlandse eisen aangepas, vandaar dat je nu dus die trassie met 9,5% garnaal er hebt..
hebben jullie misschien ooit aan de oestersaus gedacht? misschien kun je het leuk combineren met trassie. is ook een dikstrooperig goedje wellicht het proberen waard?
mvg stefan